sevgili ve saygılı chip arkadaşlarım hepinize meraba
benim sorunum şu.. maxblast programıyla harddiskimi resetlemek istiyordum dün taktım çalıştırdım herşey iyi güzeldi ki taaki %6 da takılana kadar 4 saat bekledikten sonra dayanamayıp programı durdurdum harddiskime bi zararı olurmu acaba ikinci sorum ddr ram olan bi makinaya sata bağlanabilirmi ? anakartımda sata girişi mevcut cevaplarsanız sevinirim?
Maxblast sorunu!?
arkadaşlar cevap alamadım hic bi konuda chip bana yardımcı olmuyor tamah etmiyormusunuz bu konuya?
bildiğim kadarıyla programı durdurmaman gerekir.çünkü durdurduğunda harddisk gidiyor diye biliyorum.denedin mi çalışıyor mu.açlışmıyorsa tekrar sıfırlamaya çalış.olmuyorsa hardisk bozulmuş demektir.bende bir ara sıfırlamaya çalıştım benim harddisk sata2 çıkışlı ama bir türlü programın menüsüne geçemedim.yani beceremedim.tahminime göre kullandığım program sata diskler için değildi.program maxblast 4 tü.
anakartında sata girişi varsa takabilirsin sorun olmaz
Disk için;
Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter yapınız
Gelen ekranda
Fdisk /mbr enter yapınız. (bir ihtimal düzeltebilir.)
Format yapılırken kesilmesi çok önerilmez ama, zaten 4 saat diyorsunuz. Muhtemelen diskinizde arıza var. Düzeltilmezse maxlab ile tekrar format deneyin.
Sata disk için ise Anakartınızda sata portları mevcutsa kullanabilirsiniz.