Maxblast sorunu!?

WaSSuP
18-02-2009, 12:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

sevgili ve saygılı chip arkadaşlarım hepinize merabaAlkışKahkaha
benim sorunum şu.. maxblast programıyla harddiskimi resetlemek istiyordum dün taktım çalıştırdım herşey iyi güzeldi ki taaki %6 da takılana kadar 4 saat bekledikten sonra dayanamayıp programı durdurdum harddiskime bi zararı olurmu acaba ikinci sorum ddr ram olan bi makinaya sata bağlanabilirmi ? anakartımda sata girişi mevcut cevaplarsanız sevinirim?

WaSSuP
18-02-2009, 15:17   |  #2  
OP Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar cevap alamadım hic bi konuda chip bana yardımcı olmuyor tamah etmiyormusunuz bu konuya?

Burgut
12-03-2009, 14:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
237 mesaj

Ben de bu programı kullanmayı planlıyorum, ama bir türlü karar veremedim. Zarar oluşturabileceğine dair bilgiler var internette.. Siz de denerseniz bizi bilgilendirin. Benim bu konu ile ilgili bulduğum bilgiler:

ismailmazi
12-03-2009, 14:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
368 mesaj

bildiğim kadarıyla programı durdurmaman gerekir.çünkü durdurduğunda harddisk gidiyor diye biliyorum.denedin mi çalışıyor mu.açlışmıyorsa tekrar sıfırlamaya çalış.olmuyorsa hardisk bozulmuş demektir.bende bir ara sıfırlamaya çalıştım benim harddisk sata2 çıkışlı ama bir türlü programın menüsüne geçemedim.yani beceremedim.tahminime göre kullandığım program sata diskler için değildi.program maxblast 4 tü.

ismailmazi
12-03-2009, 14:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
368 mesaj

anakartında sata girişi varsa takabilirsin sorun olmaz

OnlyMann
12-03-2009, 15:20   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Disk için;

Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter yapınız
Gelen ekranda
Fdisk  /mbr enter yapınız. (bir ihtimal düzeltebilir.)

Format yapılırken kesilmesi çok önerilmez ama, zaten 4 saat diyorsunuz. Muhtemelen diskinizde arıza var. Düzeltilmezse maxlab ile tekrar format deneyin.

Sata disk için ise Anakartınızda sata portları mevcutsa kullanabilirsiniz.