MaxBlast ve KillDisk arasında kaldım yardım lütfen

barış2626
06-09-2011, 10:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Merhaba arkadaşlar konunun doğru yeri umarım burasıdır yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Benim notebookumda sorun şöyle;

Yazılımlarda problem yaşıyorum.Şöyle ki astroburn(daemon tools ücretsiz cd yakma aracı) ile cd yazabiliyoken ashampoo'nun(burning ve studio elements) cd yazma programı ile yazamıyorum ki orjinal lisans ve temiz kurulum,kaldırım yapmama rağmen sistemde.
İşin garibi bu sorunlar sıfır format atılmış güncellemeleri yapılmış orjinal sistemimde bile olması.Windowsa para verecek kadar zengin değilim tabiki oem lisans.

Antivirüslerde gariplikler yaşıyorum örneğin Vipre antivirüsten anlık koruma alamıyorum fakat kaspersky,norton vs programlardan anlık koruma alabiliyorum.Ama kurma kaldırma güncelleme ve tarama işlemlerinde program adı her ne olursa olsun kesinlikle bi hata almıyorum.

Backup programları hata veriyor kesinlikle kullanamıyorum daha önce kullanabiliyordum.Comodo backup kullanıyordum çok memnundum.Format attıktan sonra kurayım dedim 4. sürüm betasını da kursam 3. kararlı sürümü de kursam sürekli hatalar aldım.Acronis true image ile yedek alsamda yedeği geri çeviricekken hata aldım.Paragon vs. kurulmasına kurulsa da yedek aldırmıyor :S

Casper nirvana w76sun 32 bit windows vista home basic kullanıyorum.Eğer formatla gitmeyen bi zararlı yazılım sorunu ise bu iki programla kurtulabilirmiyim?

Yalnız önemli bi anakart detayı bu anakartta güncelleme tek para vererek oluyormuş söve söve bi hal oldum...
Hd tune da bad sector görülmedi fakat Ultra DMA Crc Error Count bölgesinde uyarı aldım...

Anakart
Phoenix Üretici    SiS
Model    W760SUN
Sürüm    Rev. A1
Yonga Tedarikçisi    SiS
Yonga Modeli    671/FX/DX/MX
Yonga Revizyonu    00
Güneyköprüsü Tedarikçi    SiS

Sorunlarımdan sonra sorum şu; MaxBlast4 ile hdd zero full veya quick tarama mı önerirsiniz? Yoksa KillDisk 3.1 programıyla guatmann 36 tarama ile sıfırlama yada US DOD 5220.22M ile 4 kez tarayarak sıfırlamayı mı önerirsiniz.

Son Düzenleme: barış2626 ~ 06 Eylül 2011 10:14
viking20
06-09-2011, 12:18   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

aslında sıfırlamadan önce,hata taraması yapmayı düşünseniz(CheckDrive gibi....vb )tahminim sizin diskde bir sorun olabileceği yönünde.Bulup onarın bir de ondan sonra bakın bakalım durum,vaziyetlere.Olmaz ise dediklerinizi yine son çare düşünürsünüz.Merak ettim Acronis (geri yükleme yaparken)ne gibi hata verdi?Ben de uzun zamandır Acronis kullanıyorum. https://www.chip.com.tr/forum/checkdrive-2011_t215970.html

Son Düzenleme: viking20 ~ 06 Eylül 2011 12:35
barış2626
06-09-2011, 14:00   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

60 gb veriyi geri almak istedim normal sıkıştırma düzeyinde E sürücüme yedeklemiştim.Yedek yolunu gösterdim yeniden başlatıp tam işlem sonlanıp veri dönderilmeye başlarken hata raporu verip kapanıyordu.Bi arkadaşım anakart ile harddisk arasındaki kabloyu değiştirmem gerektiğini önerdi.Çünkü bazıları aktifken bazıları deaktif...

viking20
06-09-2011, 15:02   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bilemiyorum,arkadaşınız haklı olabilir,hata kodunu görebilseydik keşke....