Mbr yi sildim yeniden yazamıyorum!!!!!

jer0me
02-10-2009, 22:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Arkadaşlar, ben bilgisayarıma hiç bir cd ile format atamıyorum.Sanırım mbr ile ilgili bir sorunum var. Format cd sini takıyorum kurekranı geliyor işlemler bitiyor ama işletim sistemini açarken hataveriyor.. yani örneğin xp cd sinde yarım saatlik yükleme ekranınagelmeden hata veriyor. benim hdd yi başka pc ye taktım ordada bootedemedim  Ama hdd bios ta gözüküyor. başka pc den hdd aldım benim pc yetaktım ve sorun çıkarmadan çalıştı.. yani sorun kesinlikle hdd de. amanet bir çözüm bulamadım. galiba hdd yi biçimlendirirken mbr yi silmişolabilirim.. nasıl becerdiysem artık  :((  8mb lık ayrılmış alangörükmüyormbr yeniden yazdırsam sorun düzelebilir diye düşünüyorum amabunu nasıl yapacağım konusunda net bir fikrim yok.. yardımcı olursanızsevinirim....!!!!!!!

Son Düzenleme: jer0me ~ 02 Ekim 2009 22:43
alper8118
02-10-2009, 22:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

hiç anlamadığım bi konu acele ise nette cvp ara

Süleyman.
03-10-2009, 00:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

MBR'den ziyade sabit diskiniz arızalı olabilir. Onu test edin öncelikle. Başka bilgisayara ikincil disk olrak takıp "HD Tune" yazılımıyla sağlık testi yapın.

jer0me
03-10-2009, 05:20   |  #4  
OP Taze Üye
11 mesaj

başka pc de ikincil olarak denedim sorun çıkarmadı ama yine bu hdd ye format atarken aynı sorunla karşılaştım.. işletim sistemi yükleyemiyorum hala.. sorun tam olarak mbr de ama mbr yi yeniden nasıl yazcağımı bilmiyorum. hdd birincil disk olarak çalışmıyor hiç bir pc de..

OnlyMann
03-10-2009, 10:48   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

önerim makinaya kuruluş yaparken hızlı format yerine tüm formatı seçiniz. eğer diskte fiziksel bir sorun varsa bu hata ortaya çıkar. disk hatalı ise kuruluş yapmayacaktır. bu durumda Low-Level format kısmen düzeltebilir ama dediğim gibi fizikselse artık yapılabilecek bir şey yok. Tüm formatlama işlemi zaman alabilir bunun için beklemelisiniz hatta LL Format daha da uzun sürecektir. beklemeli ve kesmemelisiniz.

Güncel:
khraman hocamın MBR düzeltmeyle ilgili geçmiş tarihlerde verdiği bir imaj vardı o imajı forum içinde bulabilirsiniz içinizin rahat olması açısından onunla da deneyebilirsiniz.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 03 Ekim 2009 10:50
jer0me
04-10-2009, 14:38   |  #6  
OP Taze Üye
11 mesaj

kardeş sağolda bu kahraman hocanın imajını kocaaaaman sitede bulmak da imkansız gibi geliyor aradım bulamadım:S:S:S

saltsukut
07-10-2009, 10:30   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

arkadaşım sana tavsiyem diskpart komutu olacak.
başka pc ye tak hdd yi orda cmd ile diskpart komutu ver
sonra list disk komutu
ardıdan seleck disk 0 veya 1 artık hangissi seninse
sonra seçili hale gelir ardından active komutu
bu şekilde olabilir benim dediklerimi biraz araştır daha net bi sonuca varırsın. yalnız clean filan diye bi komut var onu sakın kullanma disk tamamen siliniyor format değil yalnız mbr ler tüm gidiyor.