Mcafee VirusScan Enterprise 8.7i ( Full )

burak ozdemir
13-07-2009, 18:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Mcafee VirusScan Enterprise 8.7i

McAfee VirusScan Enterprise ev ve iş yerlerinizdebilgisayarlarınızın güvenliğini sağlayabileceğiniz bir virüsten korumayazılımıdır. Yazılım sahip olduğu 7 modül ile sisteminizi zararlılarakarşı korumaya çalışmaktadır. Oldukça gelişmiş bir yapıya ve köklü birgeçmişe sahip olan araç bir konsol yardımıyla yönetilmektedir. Ayrıcasistem çubuğu üzerinden kolay erişime de açıktır.

1. Erişim Koruması(Access Protection)

Gelen ve giden ağ trafiğini tüm portları denetleyerek izleyen bumodül tehlikeli olabilecek girişimleri engellemektedir. Açık portlarüzerinden yapılabilecek saldırılara karşı her an hazır olan yazılımgerektiğinde portları kapatabilme yeteneğine sahiptir. Bu sayede hemgönderilen hem de alınan veriler kesilmiş olacak ve olası tehditortadan kalkacaktır. Bilindiği üzere bilgisayar aygıtlarına erişim herbiri ayrı numaralar almış portlar sayesinde yapılmaktadır. Örneğin;klavyeniz ile girdiğiniz komutlar ağ üzerinde aktarılmak için 60hportunu kullanır. Bu portun denetimi bir bilgisayar korsanının elinegeçtiğinde artık yapabileceğiniz pek bir şey kalmaz. İşte bu modül butarz tüm olumsuz durumların önüne geçme görevi görmektedir.

Aynı modül dosya ve dizin paylaşım güvenliğini desağlayabilmektedir. Bilgisayarınız üzerindeki dosya ve dizinlerin birbaşka ağ kullanıcısı tarafından kullanılması sisteminizi tehlikeyedüşürebilecek bir durumdur. Bu modül ile istediğiniz takdirde dosya vedizinlerinizin paylaşımını tamamen kapatabilirsiniz. Ayrıca dosya vedizin paylaşım erişimlerinde yalnızca okuma hakkı da verebilirsiniz.Hangi dosya dizinlerinize ne tür izinler vereceğinizi ayarlayabilir yada varsayılan ayarları ile kullanabilirsiniz. Bu işlevi varsayılanayarı ile kullanmanız paylaşım güvenliğinize yetecektir. Bu modülün sonişlevi olan raporlama seçeneğinde tutulan günlük dosyalarının limitini,hangi biçimde tutulacağını ve nereye kaydedileceğiniayarlayabilirsiniz.

2. Tampon Bellek Taşma Koruması(Buffer Overflow Protection)

Bilgisayar korsanlarının denetlenmeyen bellekler üzerinde taşırmayaparak serbest biçimde zararlı kod kullanmasınının önüne geçmeyeyarayan modüldür. En çok kullanılan saldırı yöntemlerinden birisi olanBuffer Overflow bilgisayardaki ara belleğin daha boşaltılmadan üzerineveri yazdırılması ile gerçekleştirilebilmektedir. Temel amaç sistemüzerinde bir açık kapı oluşturarak sisteme sızmaktır. İşletim sistemigönderilen normal veriyi ara bellekte yer kalmadığı için bir kod gibiişlediği anda artık sistem korsanın eline geçmiştir. GüvenlikDuvarlarında da bulunan bu işlev gerçekten sistem koruması için büyükönem taşımaktadır. Kesinlikle etkin biçimde çalıştırmanızgerekmektedir.

3. Elektronik Posta Taraması(On-Delivery E-mail Scanner)

Günümüzde bilgisayar sistemlerine giren zararlıların büyük birkısmı elektronik postalardaki zararlı kodlar, bilinmeyen bağlantılar veiçerisinde zararlıların bulunduğu ek dosyalarla bulaşmaktadır. Bu modülbilgisayarınızda kullanmış olduğunuz E-Posta istemcisi ilegönderdiğiniz ve aldığınız postaları tarayarak oluşabilecektehlikelerin önüne geçmektedir. Aldığınız ve gönderdiğiniz postalardakiekli dosyaların isterseniz tüm türlerini isterseniz varsayılanolanlarını ve kendi seçtiklerinizi taratabilirsiniz. Yazılım sahipolduğu sezgisel tarama özelliği ile henüz tanımlanmamış olan bilinmeyenzararlıları algılayabilmekte, sıkıştırılmış dosyalarıtarayabilmektedir. Varsayılan olarak dosyalarda bir zararlı tespitettiğinde gerçekleştirien işlem temizlemedir. Yani sisteme hiçbir zararvermeden ekli dosyayı arındırmaktır. Eğer arındırma işlemi yapılamazsazararlının bulunduğu dosya karantina dizinine taşınmaktadır. Varsayılanayarları ile kullanmanız uygun olacağı gibi tercihinize göre dedeğiştirebilirsiniz.

4. İstenmeyen Yazılım İlkeleri(Unwanted Programs Policy)

Virüsler dışındaki zararlılara karşı koruma sağlayan bu modültercihinize göre sahip olduğu veritabanı ile diğer türden zararlılarıda tanımlayıp temizleyebilmektedir. Casus yazılımlara(spyware), reklamamaçlı yazılımlara(adware), uzaktan yönetim araçlarına(remoteadmininstration tools), numara çeviricilere(dialers), şifrekırıcılara(password *****), şaka amaçlı araçlara(jokes) ve diğeristenmeyen yazılımlara karşı sisteminizi hazır durumda tutmakisterseniz herbir zararlı çeşiti için uygun kutucukları işaretlemenizgerekmektedir. Özellikle ilk 5 sıradaki zararlıları tanımlanır haldeayarlamanız sistem güvenliğiniz açısından oldukça önemli bir durumdur.

5. Anlık Erişim Taraması(On-Access Scanner)

McAfee VirusScan Enterprise yazılımının en önemli modülü olan vegerçek-zamanlı sistem koruması sağlayan bu modül sisteminizin tümnoktalarını anlık olarak taramaktadır. Gerçekleştirdiğiniz tümişlemleri takip ederek olası bir zararlının bulaşmasını engellemekte,sistem açılışında kendiliğinden çalışan uygulamaları denetlemektedir.İşletim sistemini ilk yüklenme evresinde başlangıç virüslerine karşıtaramakta ve bilgisayar kapalıyken takılı bir disket sürücü varsa yineaynı tehlikeye karşı onu da denetimden geçirmektedir. JavaScript veVBScript kodları ile bulaştırılmaya çalışan zararlı kodları daalgılayan bu modül izinsiz yapılan uzaktan bağlantı girişimlerini deengelleyebilmektedir. Sistem üzerinde çalışan işlemleri de anlık olarakizlemekte varsayılan olarak; tüm dosya türlerini taramakta, bulduğuzararlılara önce temizleme daha sonra karantinaya alma işlemiuygulamakta, henüz tanımlanmamış zararlıları sezgisel tarama yeteneğiile tespit etmektedir. Sıkıştırılmış dosyaların taranmasını istemenizdurumunda ilgili seçenekleri de işaretleyebilirsiniz.

6. Talebe Bağlı Disk Taraması(On-Demand Scan)

Bu modül ile sabit diskinizdeki istediğiniz bir alanda taramayapabilmektesiniz. Oldukça hızlı biçimde tüm sabit diskinizitarayabilen yazılım bulduğu zararlıları sistemden temizleyebildiği gibioluşturdukları hasarı da onarabilmektedir. Program virüslerini, makrovirüsleri, tanımlanmamış zararlıları, boot yani sistem açılışvirüslerini, tüm istenmeyen yazılımları bulabilen bu modül istenildiğitakdirde periyodik olarak da tarama yapabilmektedir. Yani ayarlamışolduğunuz zamanlarda mevcut seçenekleri ile de işlem yapabilmektedir.

7. Kendiliğinden Güncelleme(Auto Update)

Güvenlik yazılımlarının vazgeçilmez özelliklerinden birisi olankendiliğinden güncelleme ile yazılım yeni çıkan tehlikelere karşıveritabanını güncelleyerek hazır durumda çalışmaktadır. Veritabanınıgünlük olarak kendiliğinden güncelleyebildiği gibi önemli durumlarda dahızlı güncellemeler yapabilmektedir. Hafta içi hergün mutlakagüncellenen veritabanı ile yazılım yeni tehlikelere verdiği önemigöstermektedir. Elle de güncelleme imkanınız bulunmakta ayrıcagüncellemeleri istediğiniz periyotlarda da yaptırabilmektesiniz.Varsayılan ayarları ile kullanmanız yararınıza olacaktır.

http://rapidshare.com/files/151514959/M.VirusScan.E-8.7i.rar

NOT: Alıntıdır. bende bu adresten indirdim ve oldukça güzel bir program hiç kasmıyor..

doodLex
13-07-2009, 18:38   |  #2  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Puan verilmişmi Programa bilginiz varmı ?

_AFD_
13-07-2009, 19:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Güzel program ama ücretsiz olsa 90 günlük deneme sürümü olmasa daha iyi olurdu

burak ozdemir
13-07-2009, 19:40   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Arkadaşlar bunun sınırı yok 90 gün falan bakın yükleyin sağ alttaki ikona sağ yıklayıp hakkındaya bakın orda licenced yani lisanslıyı görebilirsiniz ;) Bu tür antivirüslerin lisansı içine gömülü..
Ayrıca ben programı kullanıyorum ilk başta CPU harcıyor ama sonradan çalıştığını hissedmiyorsunuz.