Medeval II'de hata

Jorell
28-02-2008, 21:52   |  #1  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
614 mesaj

Medieval II Total War oyununda , Durazzo bölgesinde sanırım bir hata var , o bölgede ne zaman savaş yapsam , bir süre sonra hata veriyor ve oyundan çıkıyor .. Oradaki savaşları bilgisayara yaptırmak zorunda kalıyorum ..

Bunu çözebileceğim bi şey var mı acaba ?

Jorell
13-03-2008, 18:33   |  #2  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj
Jorell
Medieval II Total War oyununda , Durazzo bölgesinde sanırım bir hata var , o bölgede ne zaman savaş yapsam , bir süre sonra hata veriyor ve oyundan çıkıyor .. Oradaki savaşları bilgisayara yaptırmak zorunda kalıyorum ..

Bunu çözebileceğim bi şey var mı acaba ?

Yanıt gelmedi ?

Sorunum devam ediyor , 350 turn oldu ..  =S

Son Düzenleme: Jorell ~ 13 Mart 2008 18:53
onurcakir1903
14-03-2008, 13:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
340 mesaj

Oyun korsansa harita dosyalarında bir sorun vardır.Yeniden kurup yüklemeyi dene.

Jorell
14-03-2008, 20:26   |  #4  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

Sadece o bölgede olmuyor ancak .. Neredeyse Timurlarla yaptığım her savaşta .. Hemen hemen her savaşta oluyor ..  =S anlamadım gitti ..

Şimdi yeniden kurmak da pek akıllıca olmaz ki ..  =S

bosinghwa
22-03-2008, 00:44   |  #5  
Taze Üye
8 mesaj

Dostum sen mesajı yazalı biraz zaman geçmiş ama aynı sorun bende de olduğundan yazmak istedim.Göz kırpma Bu sorunla ilgili çok forum buldum fakat hiçbiri bendeki soruna benzemediğinden es geçtim fakat senin sorunda aynı bendeki gibi. Oyun bayağı bi ilerledikten sonra atıyor dışarı. Üstelik benim bi keşfimde var! Oyun yalnız moğollar ve timurlarda atıyor. Özellikle onların fillerle yaptığı savaşlarda! Bende o yüzden sorunun ekran kartıyla ilgili olabileceği düşünüyorum artık. Sürücüsünü de güncelledim fakat bi değişiklik yok. Savaş başlıyor, filler saldırıya geçene kadar normal. Onlar saldırınca olay kopuyor ve dışarı atıyor(encountered an unspecified...)Ben oyunu geçtiğimiz ağustosa kadar oynuyodum fakat bu sorun yüzünden bıraktım. Fakat şimdilerde bi daha deneyim dedim yine aynı. Sen ne yaptın, çözebildinmi? Varmı bi gelişme?Beğendim

bosinghwa
22-03-2008, 01:09   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Ya bizansa ne demeli! Ne kadar güçlü olsalar da onlar da yok olmaktan kurtulamadılar...

Son Düzenleme: bosinghwa ~ 22 Mart 2008 22:50
Jorell
22-03-2008, 23:49   |  #7  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

Bizans falan fıs ya .. Aslında Mısır güçlüydü .. Ancak daha sonradan gelen Timur baskısı olsa gerek , tüm doğuyu bitirdi .. Moğollar pek tutunamadı ..

Oyunda en rahat ilerleyebileceğimiz ülke İngiltere ..

Her neyse bu konu başka .. Bu sorun neyden kaynaklanıyor bir türlü anlamadım ancak sanırım yani %99 , oyunun gerçek olmadığından ..  korsan olduğundan ..

baryu
23-03-2008, 20:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

bu oyuna bikaç yama yıkmıştı onları yükledinmi ? yükledikten sonra düzeleceginden eminim ;)

Jorell
23-03-2008, 22:50   |  #9  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

Yamaları yükleyemem ki .. Diğer bilgisayarda internet yok .. Nasıl olacak  =S

bosinghwa
24-03-2008, 12:53   |  #10  
Taze Üye
8 mesaj

Mısır güçlüydü... Fakat kuru kalabalık yetmiyor! Elindeki kuvvetlerin niteliği ve strateji oldukça ağır basıyor. Bunların kanıtı da bu sonuçlar sanırımGöz kırpma. Neyse bu oyunu da böylesi gerçekçilikler vazgeçilmez kılıyor.....
Dostum hoş söylemişsin de ben zaten orjinal oyunda oynuyorum. Tek yakaladığım nokta Türkçe yama kullanmam ve desc_strat dosyasını Turks olacak şekilde değiştirmiş olmamdır. Bunlar etkiliyor olabilir bu hatayı diye düşünüyorum. Bu tezimi çürütmek ya da ispatlamak için az sonra oyunu silip baştan yükleyip yamasız, eklentisiz, değişikliksiz orjinal haliyle oynucam. Fakat uzun uzun uğraşmamak için yalnız save dosyasını elimde tutup o turn'den başlıcam. Bakalım nolcak, benmi yaman Medival'mıZonkGülüş[resim]

Son Düzenleme: bosinghwa ~ 24 Mart 2008 13:14
Jorell
24-03-2008, 15:58   |  #11  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

=)  bakalım artık .. dene ve görelim  =)

aman atsın ya , zaten azıcık bi yeri kaldı Tümurların .. Onları da yok ettim mi oyun bitecek .. Sonra da oynamam zaten .. ki CrySis de geliyor zaten  8)  =)

bosinghwa
24-03-2008, 23:19   |  #12  
Taze Üye
8 mesaj

Olmuyor! Ne yaparsam yapıyım olmadı! Tam olarak ortaya çıkartabildiğimse oyunun timurlarda ve moğollarda (fazla değil) ve özellikle fillere karşı savaşırken atması! Diğer hiçbir ülkeyle yapılan savaşta atmıyor. Zaten Moğol ve Timurda da fil olmayan savaşlarda atmıyor. Burdan da anlaşılıyorki olay görüntüyle ilgili, yama falan hikaye. Çünkü orjinal oyunu yükledim, hiçbir eklenti olmadan direk dvd.sini takarak oynadım yine aynı olayda attı. Sonuç olarak olay ya directx sorunu (ki ben de; oyunun istediği directx 9.0c yüklü ama yine attı), ya ekran kartının, oyunun istediği her ne ise onu desteklememesi (ki ekran kartım 256 MB ama yine atıyo?) ya da orjinal bile olsa oyunun timur ve moğollardaki fillerle ilgili bölümlerinde sorun var(bu kalıyo geriyeDeli)!!! Ama kafaya taktım, oyun moyun umrumda değil artık, sinir oldum. Sırf bu olayı çözmek için tanıdığım bilgisayar hafiyelerini bu işe seferber edicem.Ninja

Jorell
25-03-2008, 18:13   |  #13  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

=)  Çöz ustam çöz  ..  Arkandayım  =)  Filler atış yapmadıktan sonra atmıyor gibi bir tez atıyorum ortaya .. Doğruluğunu pek anlayamadım .. Gerçi yok o da değil .. Ayrıca her filli savaşta da atmıyor .. Benim tezim şu olacak , oyunda bazı bölgelerde atıyor ..  =S  Tam emin değilim .. Örneğin ilk Durazzo bölgesinde yaşadım ben Timurlarla ..  =S

Son Düzenleme: Jorell ~ 25 Mart 2008 18:20
bosinghwa
25-03-2008, 20:32   |  #14  
Taze Üye
8 mesaj

Walla en bildiğim dediğim word'le ilgili bile aklıma gelmeyen şeyler öğrendiğim bi bilgisayar uzmanından pazara randevu aldım, hadi hayırlısıBeğendim O zamana kadar da baştan, diğer ülkelerle deneyim bakalım timurlara gelince atıyormu? Bu arada ben hep Türklerle oynuyodum ve diğer ülkeler timura gelince atıyormu bilmiyorum. Sen diğer ülkelerle oynadınmı timura karşı, aynı durum oluşuyomu dostum? Bir de senin anlattıklarına ve ekran kartının durumuna bakılırsa olayın ekran kartıyla ilgisi pek kalmadı gibi. Ya directx sorunu ya da orjinal de olsa oyunun filli bölümlerinde ve söylediğin gibi top atmaya başladıkları anlarda sorun var! Benim ilk sorunu yaşadığım sıralarda 512 RAMim vardı ve ilk oyundan atmalarında sanal bellek yetersiz yazıyodu. Sonra RAM' i de 1gb256mb yaptım. artık o uyarı yok. Şimdi bu sorunla uğraşıyorum. Açıkça ortada olansa sorunun görüntüyle ilgili olduğu. Ses diye düşündüğümde oldu. Öyleki patlama efekti vermeye başladığında oyunda gümlemiş oluyor. Neyse iyice kafaya koymuş durumda pazarı beklicem. Altını üstüne getirip bu sorunu çözcez inşallahGöz kırpma

Jorell
25-03-2008, 20:51   |  #15  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

İnşallah usta  =) Şimdi görüntü ile ilgili kesinlikle olamaz .. 8800Gt ..
Gerçeğini yüklemişsin , sorun devam ediyorsa demek ki korsan olup olmaması da değil ..
Bellek ile ilgili de değil .. Daha doğrusu eminim ki donanımsal değil .. Şöyle bir şey var .. Oyun 226 turn'lük ya , belki ona göre düşünüp hazırlayıp , Timurlar dönemine pek çalışmamışlar olabilir .. Bu hatayı görmemiş olabilirler .. Ben bu hatayı 300turnden sonra yaşamaya başladım .. Şu an 392 turndeyim .. Moğollar ile ilgili de değil .. Sadece Timur yani  =)  İçinde fil olan savaşlar yaptım , bazısında atmadı bazısında attı ..

Acaba diyorum ki , çok kalabalık ve filli savaşlarda mı atıyor , yoksa dediğim gibi bazı bölgelerdeki filli savaşlarda mı atıyor , yoksa başka bir şey mi anlayamadım .. Hani aslında oyundan hangi yerlerde savaşlarda attığını anlasak , belki çözebiliriz .. Ben İngiltere'yim bu arada ..

bosinghwa
31-03-2008, 21:15   |  #16  
Taze Üye
8 mesaj

AlkışOleeeeeeeeey! Olay budur yaaw! Şükürler olsun çözdüm! Aslanlar gibi oyun devam ediyor. Ve Türkler 7 aylık bi aradan sonra kaldığı yerden hükümranlığına devam edecek.
Dostum sorun çözüldü. Boşuna dememiştim bi bilgisayar profesörüne götürücem, pazara randevu aldım, hallederse o halleder bu işi diye. Adam manyak yaa...Kahkaha Harbi profesörGeek Bayağı kafaya takmıştım ve şükür yine kafaya koymanın sonucunu elde ettim...
Kardeş işin özü yama yükledik. Oyunun yabancı sitesine girdik ve bi çok kişinin de aynı sorunu yaşadığını gördük. Demekki oyunun orjinalinde, o fillerle ilgili bölümünde sorun vardı. Sanırım patch3 ü yükledik ve sorun finish'i gördü. Sana yama dosyasını indirdiğimiz link'i yarın yazarım. Çünkü formattı, şuydu buydu derken 5,5 saat sonunda ben koptum arkadaş devam etti o yüzden bağlantı adresini ondan alıcam. Bi aksilik olmazsa yarına sana bu sayfadan ulaştırırım inşallah! Olmadı bırak mail'ini göndereyim. nasıl istersen, fark yapmaz yani! Oyun moyun bi yana da kafamda problem kalmadı ve inatçılığımın sonucunu yine zaferle aldım ya inan manyak sevindim yaaBeğendim Darısı sana inşallahGöz kırpma

Son Düzenleme: bosinghwa ~ 31 Mart 2008 21:21
Jorell
31-03-2008, 22:38   |  #17  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

=)  Gerek yok artık  =)  Ben dünyaya hakim oldum .. Bütün şehirler benim .. Bütün şehirler benim olduktan sonra güneyden bir iki ordu daha Timur göçü yaşanıyor .. Sonra herhalde onları öldürdük mü bitecek .. Ancak ben öldürmedim , çünkü CrySis geldi .. Onu oynuyorum artık  =)

bosinghwa
01-04-2008, 21:28   |  #18  
Taze Üye
8 mesaj

Nasıl istersen...Göz kırpma Sana kolay gelsin!