merhaba arkadaşlar ben media player 11 alt yazı ekleyemiyoru.(vista kullanıcısı)
yani film alt yazsını nasıl ekleyebilirm.!
media player alt yazı
ya ben zaten k-L codec kurdum ama alt yazı ekleme yapamıyorum.ben dzi izlediğimden her bölüm bittiğinde çıkıp tıklamak istemiyorum.Normalde ben hep gom kullanırım.ama mdeia palyerde arka arka izlemek istiyorum.lütfen yardım.!!
evet kardeş preson break de izliyorum.birde frinde..
ALT yazıalr srt formatında bir yardımcı olursan ssevinirm.!
Media Player'de altyazıyı sürükle bırak yöntemiyle açamazsınız. Altyazı ile filmin isimlerinin aynı olması gerekir. Bir ek bilgi daha, altyazının isminin sonuna .srt ifadesi eklemeniz gerekir.
Oynatacağınız film ile alt yazı(.srt) dosyası aynı klasörde ise video dosyasını açtığınızda otomatik olarak alt yazı windows media playerda çıkacaktır.herhangi extra bir işlem yapmanıza gerek yok.
normalde media player sadece Xvid kodec var iken alt yazı göstermekte.. ama oldukça iğrenç oynattan yada play menusünden da subtitle on/ off seçeneği var lakin alt yazıya ayar çekmek işkence.. klite codec pack ile gelen direct Vobsub büyük bir nimet işinizi oldukça kolaylaştırmakta..
ancak arkadaşların dediği gibi her iki durumdada dosya adı ile filim adı aynı olmak durumnda.. uzantı önemli değil arkadaşlar.. srt .txt yada .sub sorun teşkil etmiyor.. direct Vobsub işin üstesinden gelmekte..