arkadaşlar 3 mp ile 6 mp fotoğraf makinelerinin farkı bilgisayardan bakınca belli olur mu yani gözle farkedilir mi tşk
megapixel farkı
1MP ile 1,3MP farkını ben görüyorum bilgisayarda..
3 ile 6 bence çok fark eder..
interxarkadaşlar 3 mp ile 6 mp fotoğraf makinelerinin farkı bilgisayardan bakınca belli olur mu yani gözle farkedilir mi tşkolmaz olurmu ya
3.2 megapikselden fazlasını göz ayırt edemiyor diye okumuştum. 3.2 den sonrasında resmin sadece boyutu büyüyor. Resmin kalitesini ise ISO ve enstantane ayarlarından kurcalayabilirsin.
Elbette belli olur.. Ama nasıl olur.. Bu o kadar basit bir mesele değil aslında.. Algılayıcıyla alakalı.. Mesela canon'un bir dslr si var, 4 mp ama dünyanın en kaliteli fotoğraf çeken makinesi olarak kabul ediliyor.. 10 mp lik makineler ona yatişemiyor.. Tam olarak açıklamasını bilmiyorum ama sensörle alakalı bir mesele.. Zaten fotoğraf kalitesini en çok etkileyen unsur sensördür.. Ondan sonra lens gelir..
Sensörün boyutu ve çözünürlüğü hayati önem taşıyor. DSLR lerinde kompaklardan bir numaralı farkıda sensör boyutları zaten.. Canon full frame 35 mm sensörlü makinalar yaptı.. Ama çok pahalılar tabii..
Dediğin makinada CMOS sensör olabilir.
megapixel farkı sadece çok dikkatli bakıldığında görülebilir.megapixelin önemi sadece resmi büyüttüümüzde belli olur.mesela ben 1.8 ve 5 mpixel ile aynı şeyi çektim.çok fark yok.ama 1.8 mpixelde 10x15 baskı oluo en fazla net olarak.ama 5 mp de 30 küsüre 40 küsür mü ne net baskı alınabilio.
makineyi kullanım yerine göre değişir. internet ortamında kullanacaksan 2-3 mp rahat rahat işini görür. fakat profesyonel anlamda çalışacaksan, baskı alacaksan (gazete, dergi, fotoğraf vs.)kaliteli bir iş için en az 4-5... mp gerekir.
tolga22073.2 megapikselden fazlasını göz ayırt edemiyor diye okumuştum. 3.2 den sonrasında resmin sadece boyutu büyüyor. Resmin kalitesini ise ISO ve enstantane ayarlarından kurcalayabilirsin.internet ortamında evet doğru 3,2 den fazlasına pek ihtiyaç yoktur. fakat baskıda bu yetersiz kalır belirli bir büyüklükten sonra görüntü piksel piksel olur, bozulur.
Birazda senin nasıl baktığına bağlı.. İlk başlarda baktığımda kalite farkını pek anlayamazdım.. Ama insan baktıkça anlamaya başlıyor.. Şimdi iyi bir makinenin farkını hemen anlıyorum.
MP farkı ise çok belli oluıyor.. Yani aynı makinenin 5 mpsi ile 2 mpsine bakıldığında arada çok fark var..