Merak edilen Nokia gerçekleri burada...

CHIP Online
15-02-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia neden Android yerine Windows'u seçti? Symbian gerçekten öldü mü? İşte merak edilen cevaplar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mera ... i-burada_25267.html

Resimlerle: Nokia'dan geleceğin teknolojileri!

Nokia ve Microsoft'un, mobil işletim sistemi Windows Phone 7 ortaklıklığını bu haberimizde sizlere duyurduk. Nokia'nın geliştirmekte olduğu MeeGo işletim sisteminin ise açık kaynak kodlu bir yapıya dönüştürüleceğinden bahsetmiştik. İşte MeeGo ve Symbian'ın ölmediğine dair Nokia'nın basın bülteninden bazı alıntılar:

'Yeni strateji altında MeeGo açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi projesi halini alacak. MeeGo ile sonraki nesil cihazlara, platformlara ve kullanıcı deneyimlerinde uzun dönemde piyasa değerlendirmeye önem verilecek. Nokia bu senenin ilerleyen bölümlerinde MeeGo ürünleri dağıtmayı hala planlıyor.'

Symbian'ın da ölmediğini görmek mümkün:

'Nokia'nın birincil akıllı telefon platformu olarak Windows Phone'a geçişi ile Symbian bir franchise platformu halini alacak. Bu strateji, 200 milyon Symbian sahibine onu kullanma ve geçişine şans tanıyacak. Nokia önümüzdeki senelerde 150 milyon daha Symbian cihazı satmayı planlıyor.'

Tüm konu: Merak edilen Nokia gerçekleri burada...

İzleyin: HTC HD2'ye bunu da yaptılar!

Resimlerle: Nokia'dan geleceğin teknolojileri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nokia'nın WP7 seçimini doğru buluyor musunuz?