Merhaba ilk once yaşım 13 şimdi ben size pc ım dekı sorunu sölüyecem pc kasamı yaklaşık 2 hafta önce 7 8 cm yukarıdan duşurdum ve pc aniden kapanma fln hiç birsey olmadı geri koydum yerine ondan sonra kapattım açtım pc ımde oyunlarda fln perfonmas duşuklugu yaşamaya başladım gta ivi highda 44 fps ile oynarken 5 fps ile oynayama başladım bir tane donanımcıya sordum işlemci yanma ekran kartı bozulma vs diğer bileşenlerde sorun arıza olurmu diye bana dedi hiç merak etme diğer malzemelere birşey gelmemiştir ekran kartı yansa ekran gelmez dedi ama ram fln yerınden oynamış olabılır onları kontrol et dedi oda yoksa pc ıne virus girmıştır dedi lutfen yardımlar pc yıde yenı aldık
Merhaba onemli bir sorum
donanımcı arkadaşı tebrik etmek lazım öncelikle düşürmeyle virüs bulaşma ihtimali oldukça yüksek...ama bir konuda haklı büyük ihtimalle düştüğü zaman donanımlarından biri yada birkaçı yerinden gevşemiş olabilir. kasanın tüm fişlerini çektikten sonra yere yatay şekilde yatır...ama elektriği kestiğinden emin ol... sonra ekran kartı başta olmak üzere ram varya ses ve ethernet kartlarının yerlerine oturduğunu kontrol et....büyük ihtimaller hardisk SATA'dır onlarda çok rahat gevşeyebiliyor...dikkatli şekilde anakart bağlantıolarını kontrol et.. en önemlisi işlemcinin üzerindeki fanın yerinde sıkı sıkıya takılı olduğundan emin olmalısın... büyük ihtimalle sorun bundan kaynaklanıyor...düzelmezse virüs bulaşmıştır...:D:D:D:D
donanımcı arkadaşı tebrik etmek lazım öncelikle düşürmeyle virüs bulaşma ihtimali oldukça yüksek...ama bir konuda haklı büyük ihtimalle düştüğü zaman donanımlarından biri yada birkaçı yerinden gevşemiş olabilir. kasanın tüm fişlerini çektikten sonra yere yatay şekilde yatır...ama elektriği kestiğinden emin ol... sonra ekran kartı başta olmak üzere ram varya ses ve ethernet kartlarının yerlerine oturduğunu kontrol et....büyük ihtimaller hardisk SATA'dır onlarda çok rahat gevşeyebiliyor...dikkatli şekilde anakart bağlantıolarını kontrol et.. en önemlisi işlemcinin üzerindeki fanın yerinde sıkı sıkıya takılı olduğundan emin olmalısın... büyük ihtimalle sorun bundan kaynaklanıyor...düzelmezse virüs bulaşmıştır...:D:D:D:İslemci bozulma ekran kartı yanma ram yanma gibi olaylar olmaz dıymı abi bunları yapınca düzelir yanı abi?
şimdi bilgisayarlar elektronik cihazlar ve oldukça hassas aletler...kasa düştüğünde elektriğe bağlı olması kötü bir şansızlık...ama işlemci - ekran kartı - anakart yada başka bir donanım yanmış olsaydı bilgisayarın açılmazdı yada mutlaka donanımsal bir hata verirdi..ama öyle bir durum yok...bilgisayar açılıyor...donma yapması yada performans kaybı örneğin işlemci fanı yerinden oynamıştır..işlemci çok ısınıyordur...örnekler artar sen donanımları söylediğim gibi kontrol et...
şimdi bilgisayarlar elektronik cihazlar ve oldukça hassas aletler...kasa düştüğünde elektriğe bağlı olması kötü bir şansızlık...ama işlemci - ekran kartı - anakart yada başka bir donanım yanmış olsaydı bilgisayarın açılmazdı yada mutlaka donanımsal bir hata verirdi..ama öyle bir durum yok...bilgisayar açılıyor...donma yapması yada performans kaybı örneğin işlemci fanı yerinden oynamıştır..işlemci çok ısınıyordur...örnekler artar sen donanımları söylediğim gibi kontrol et...Tamam abi ben senın dedıklerını teker teker yapacam bu arada sagol icim biraz olsun rahat ettım!Son Düzenleme: alemciesat ~ 08 Aralık 2009 16:08
SAbit disk zarar görmüş olabilir; HD Tune yazılımıyla sabit disk sağlık taraması yapın.
Alın erron scandan tarattım hepsı olumlu cıktı
Yerinde olsam kasanın bütün parçalarını çıkarıp yeniden toplar takılma varsa formatta çakdımı oyunlarda tekrar takılma varmı bakardım yine takılma olacağını hiç sanmam tabi kasayı açınca donanımlarıda tekrar gözden geçirmekte fayda var .
7-8 cm yükseklik pekte dikkate alınacak bir yükseklik değil aslında. (Çalışan sistemde HDD hariç) Arkadaşımın kullandığı arka koltuğunda bilgisayar kasamın olduğu 130km hızla ile giden arabada arkadaşım aniden fren basınca kasa ön koltuğa çarpıp içinde ne var ne yok sağa sola saçılmıştı ben işlemci fanını birden yanımda görünce anakartı parçalayıp fırladığını sandım neyseki sadece yuvalarından çıkmışlardı. Hala aynı kasayı kullanıyorum çarpmadan dolayı hiçbir sorun oluşmadı kasada(ufak tefek yamulmalar hariç.)
Neyse lafı fazla uzatmadan en olası sorun işlemci fanının yuvasına tam oturmaması olabilir.
İşlemci fazla ısınınca donmalar yapabilir. HW monitörle sıcaklık değerlerini kontrol et. Bunun dışında bilgisayarımı sorunsuz kapattım kapatmadan önce bir şey yoktu yazmışsın düşmeden dolayı hiçbir şey de olmama ihtimali var yazılımsal bir sorun da olabilr...
Hwmonitör: http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
Güncelleme: imla
İşte bu yükseklikten düşürdüm ilk önce öne geldi sonra saga doğru duştu ama dediğim gibi kapanmadı!!!!
arkadaslar resmıde koydum yorum yokmu
arkadaslar resmıde koydum yorumEsat buradan yükseklik pek 7-8cm gibi durmuyor ama olsun öle abartılacak bi yerden düşmemiş bilgisayar çalışırken düştüğü için sabit disk hariç, diğer donanımların zarar görmesi biraz zor sabit diskinde de bir problem olmadığını göre herkesin dediği gibi en olası durum işlemci fanının yuvasından çıkması bu konuda sana birçok tavsiye verilmiş bu fotoğrafları yüklemeden önce tavsiyeleri uyguladın mı?
İşlemci sıcaklığıına baktın mı?
Esat buradan yükseklik pek 7-8cm gibi durmuyor ama olsun öle abartılacak bi yerden düşmemiş bilgisayar çalışırken düştüğü için sabit disk hariç, diğer donanımların zarar görmesi biraz zor sabit diskinde de bir problem olmadığını göre herkesin dediği gibi en olası durum işlemci fanının yuvasından çıkması bu konuda sana birçok tavsiye verilmiş bu fotoğrafları yüklemeden önce tavsiyeleri uyguladın mı?Abiler dun bır cocukl konustum dedı bana birsey olmaz dedı belkı virus gırmıstır dedı ama islemci hakkında birsey dedi islemci cip lerıne zarar geldıyse bunların geri donuşu olmaz dedı ama benim pc duştugunde yıne açıktı reset atmadı bırde işlemci çiplerıne zrr gelse pc acılmaz dıymı çunku onlar onemlı parcalar
İşlemci sıcaklığıına baktın mı?
Abiler dun bır cocukl konustum dedı bana birsey olmaz dedı belkı virus gırmıstır dedı ama islemci hakkında birsey dedi islemci cip lerıne zarar geldıyse bunların geri donuşu olmaz dedı ama benim pc duştugunde yıne açıktı reset atmadı bırde işlemci çiplerıne zrr gelse pc acılmaz dıymı çunku onlar onemlıEsat işlemci çipleri diye bir parça yok anakart üzerinde; fakat arkadaşının kastettiği kuzeyköprüsü ise bununda zarar görme ihtimali düşük.
Yine de sana sınırlı bilgilerle uzaktan yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu anlamanın bir kaç yolunu yukarıda yazdık sıcaklık değerlerin de bir değişim yoksa, virüs taraması yap, ya da en iyisi sistemi baştan kur(format)
Ozaman daha net anlarsıın problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu...Son Düzenleme: yelkowan ~ 12 Aralık 2009 22:41
Esat işlemci çipleri diye bir parça yok anakart üzerinde; fakat arkadaşının kastettiği kuzeyköprüsü ise bununda zarar görme ihtimali düşük.kuzey koprusu demissin o kuzey köprüsü zarar gördüyse pc reset atardı yada aniden kapanıdır?
Yine de sana sınırlı bilgilerle uzaktan yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu anlamanın bir kaç yolunu yukarıda yazdık sıcaklık değerlerin de bir değişim yoksa, virüs taraması yap, ya da en iyisi sistemi baştan kur(format)
Ozaman daha net anlarsıın problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu...