MERKEZİ BİLGİSAYAR İLE ÇALIŞAN CEP TELF

HPQ-User
22-02-2008, 16:18   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

POLAT sormuş:
MERKEZİ BİLGİSAYAR İLE ÇALIŞAN CEP TELEFONU SİSTEMİ
KURULABİLİRMİ

        Merkezi bilgisayar ile çalışan cep telefonu sistemi ; 3G (Yeni nesil cep telefonu sistemi veya daha gelişmiş görüntü sistemleri) kullanan operatörümüzden Merkezi bilgisayar ve data sistemi (1) ne bağlanırız ve sistem bizi numaramızdan tanıyarak kendimize ait olan data bankamıza erişmemizi sağlar , Merkezi bilgisayar ve data sistemi (1) ekranında oluşan görüntü kendi cep telefonumuza veya Cep telefonuna bağlanabilen monitör ve klavye, sanal sistemi (2) ne gelir. 3G (üçüncü nesil GSM veya daha gelişmiş görüntü sistemleri) ile görüntü ve veri aktarım program sistemi  (3) kullanılarak gerekli işlemler komutlarımız doğrultusunda tamamlanır.  

        Buluşumuz şu anda mevcut bilgisayarların yaptığı işi merkezi bir bilgisayar ünitesine yaptırarak PC veya Notebook’lar ile yapacağımız tüm işleri görüntülü cep telefonları ile yapmak amacını gütmektedir.  Bu sistem ile cep telefonumuzun bilgisayar özelliği bulunması gerekmemektedir, sadece görüntülü sistemde çalışabilen özelliğe sahip olması yeterli olacaktır. (3G –Yeni nesil cep telefonu sistemi veya daha gelişmiş görüntü sistemleri)

        Merkezi bilgisayar ile çalışan cep telefonu sistemi  sayesinde tüm bilgisayar ile yaptığımız işlemleri merkezi bir bilgisayar ünitesinde bulunan bir veya birden fazla bilgisayarın bağlandığı hafıza bankasını kullanabilen çok daha hızlı ve işlemcisi daha kuvvetli olan bilgisayarlar ile yapabiliriz. Bu sistemi kullandığımız taktirde ofisimize veya evimize bilgisayar almamız gerekmeyecektir. Çok daha tasarruflu ve güvenli bir sistem olacaktır. Cep telefonunda hard disk, ram, işlemci gibi bilgisayarla ilgili teferruat bulunması zorunlu değildir. Sadece 3G hattına sahip olması ve kamerasının bulunması yeterlidir.

        Merkezi bilgisayar ile çalışan cep telefonu sistemine cep telefonumuzdan arayarak bağlandığımızda sistem bizi GSM numaramızdan tanıyacak ve daha önceden bize ait olan dataları güvenli olarak kullanmamızı sağlayacaktır. GSM numaramızı tanıyan merkezi sistem bize o anda tam kapasite ile çalışmayan bir bilgisayarın kullanılmasını sağlayacak ekran görüntüsü anında cep telefonumuzun ekranına veya cep telefonuna takılabilen bir monitörün ekranına gelecektir. Yine cep telefonumuza takılabilen klavye sayesinde biz sanki kendi şahsi bilgisayarımızda çalışıyor gibi işlemlerimizi yapacak veya internete girebileceğiz. Monitör veya klavye isteğe bağlı olarak kullanıldığından istenirse cep telefonunun ekranı ve tuşları bu işlemleri yapmak için kullanılabilir bu tercih kullanıcıya bırakılmıştır. BU sisteme ilave olarak cep telefonuna sanal klavye sistemi ve ekranı önümüzde duran bir levhaya yansıtabilen küçük projökterler de takılarak çözümlenebilir. Bu kullanım işlemleri bittiğinde cep telefonumuzu kapatmamız yeterli olacaktır.

        Şu anda kullandığımız bilgisayarları %10 kapasite ile kullandığımız düşünülürse gereksiz israf yaptığımız görülmektedir. Merkezi bilgisayar ile çalışan cep telefonu sistemi sayesinde merkezi bilgisayar ağı tam kapasite ile çalışabilecektir. Bürolarımız ve evlerde bulunan PC ve Notebook bilgisayarlardan kurtulmuş olacağız. Cep telefonumuzu istediğimiz yere taşıyabileceğimizden hem ofiste hem de evimizde veya dışarıda herhangi bir yerde kullanabileceğiz. Bu sistemi kullandığımız için sadece 3G sistemi ile çalışan GSM operetörüne aylık belli bir abonelik ücreti veya kullanım süresine göre ücret tarifesi üzerinden para verecektir.

Ayrıca reklam sektöründe bir ilk olarak Merkezi bilgisayar ile çalışan cep telefonu sistemi  kullanıldığında firmalar hedef kitlelerini doğrudan belirleye bilecek kimin kaç yaşında olduğu hangi filmleri beğendiği nasıl bir tüketici olduğu gibi tüm veriler merkezi bilgisayarda bulunduğundan ilgisine göre reklam seyredecek lüzumsuz reklamları seyretmeyecektir. Ayrıca isterse tüketici seyrettiği reklam filmleri için belirli bir para alacak veya sitemi ücretsiz kullanımı sağlanacaktır.

        Bu sistem ile görüntü alacağımıza göre aynı zamanda internet üzerinden TV yayınları da alabilen bir sisteme sahip olduğumuzdan TV olarak ta kullanımı mümkün olacaktır.

        Karşılıklı olarak görüntü akışı sağlayan bu sistem ile tüm video ve ses kayıtlarını Merkezi bilgisayar ve data sistemi (1) içerisinde saklayabilir ve istediğimiz zaman kullanabiliriz. Böylece üzerimizde herhangi bir data saklayıcı sistem bulundurmak zorunda değiliz.

        Buluşumuzun daha iyi açıklanabilmesi için şekillerden yararlanılmış olup bunlar aşağıda açıklanmıştır.

        Şekil 1- Genel kesit

        Buluşumuzun açıklanmasında yararlanılan şekiller üzerinde parçalar numaralandırılmış olup bunlar aşağıda açıklanmıştır.

(1)          Merkezi bilgisayar ve data sistemi
(2)          Cep telefonuna bağlanabilen monitör ve klavye, sanal sistemi
(3)          3G (üçüncü nesil GSM veya daha gelişmiş sistemler) ile görüntü ve veri aktarım program sistemi  

        Cep telefonları çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Herkesin bir cep telefonu bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde bilgisayarı en verimli ve güvenli bir şekilde kullanmış olacağız.

BU SİSTEM KURULABİLİRMİ
KURULURSA TELEFONUMUZDA HERHANGİ BİR BİLGİSAYAR PARÇASI OLMADAN BİLGİSAYAR OLARAK KULLANMAMIZ MÜMKÜN OLACAKTIR.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:

MERKEZİ BİLGİSAYAR İLE ÇALIŞAN CEP TELEFONU SİSTEMİ
KURULABİLİRMİ

Görüntülü sistemle çalışan cep telefonumuzla her türlü bilgisayar işlevi yapılabilirmi


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Son Düzenleme: Raistlin ~ 22 Şubat 2008 16:37
AnchryA
22-02-2008, 17:00   |  #2  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Örnek verecek olursak !  Nokia N70 mesela !

3G destegi ve  gelişmiş  tarayıcı desteği sunmakta ,  piyasa  değeri 350 ytl ye kadar  düşen bu telefon ile

Microsoft ürünleri (   word- excel-access ) ayrıca  pdf.   vb   dosya türevlerini   kullanabilmekteyiz.

Bu ticari  bağlamda büyük bir  getiri !

3G destegi sunuyor   demiştik ,  GSM Firmaları tarafından   2008 'in yaz  aylarında  yapılacak ihale '  sonrasında   Anlaşma  sağlanması durumunda Ülkemizde  3G  kullanıma  hazır hale  gelmiş olacak. Günümüzde  3G sisteminin temelleri atılmaya  başlandı  hatta sonlanma  aşamasına  yakınız.

Böyle bir sistemin kurulabilmesi için Operatör  desteğinin  sağlandığını varsayarsak.

Merkezi Bilgisayar' a  kurulacak olan bir SERVER programı   ve  tüm telefonlar içinde  Symbian   tabanlı Client adını verdiğimiz  2 yönlü programlar   yapılması gerekmekte !

Bu programların yapılabilmesi için ;

Operatör' den  3G destegine  dair  teknik bilgi ( erişim yolları - tarama  biçimleri bant aralıkları   vb. gibi ) bu bilgileri  edinerek  Programcı(software)  arkadaşların bu bilgileri işlemesi dahilinde
öcelikle 1 terminal yani ( SERVER )  sonrasıda  bu SERVER' a  bağlı CLIENT'lerin ( kullanıcı erişimi) 'ni  sağlayacak programların  yapılması dahilinde  böyle bir sistem 2008 Yılının 2. yarısında    oldukça mümkün.