Merhaba arkadaşlar.
Bu konu defalarca gündeme gelmesine rağmen pek çok arkadaşın mesajlara resim ekleme konusunda sıkıntı yaşadığını gördüm.Bu nedenle elimden geldiğince detaylı ve resimli anlatımla faydalı olmak istedim.
Arkadaşlar ilk önce şunu öğrenmeliyiz.Mesajlarımızda detaylı anlatım,resim,ifade vs kullanmak için son mesaj kutusundaki yanıtla butonunu kullanmalıyız.Buraya tıklayınca resimdeki sayfa açılacaktır:
Resim 1
Edit:Resimleri büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Burayı öğrendikten sonra önemli olan yere geldi sıra.Yani bilgisayardan ekran görüntüsü almaya.
Bu iş için klavyedeki Print screen tuşunu kullanacağız.Bu tuşa bir kere basmakla ekran görüntüsünü almış oluruz.Peki ama bu görüntü nerde,nasıl kullanacağız bunu?
Burda yardımımıza Windowsla beraber gelen paint yazılımı yetişiyor.Başlat>programlar>donatılar yoluyla kolayca bulabiliriz.
Paint i açtığımızda sol üstte >Düzen< yazan kısımı tıklıyoruz.Açılan pencerede >yapıştır< ı seçiyoruz.Böylece az önce print screen tuşuna basarak aldığımız ekran görüntüsü paint sayesinde görünür hale gelmiş oldu.
Resim 2
Arkadaşlar bundan sonraki kısımları resimler yoluyla anlatmaya çalışacağım.
Arkadaşlar bilgisayarınızdaki mevcut resimleri de aynı yöntemle imageshack sitesinden link alarak mesajlara ekleyebilirsiniz.
Hepinize kolay gelsin.Saygılarımla.