arkadaşlar şu msnmessengeri hackleyen lamerlere karşı ne yapabilirim yaf.. birileri yine ellerine bi program geçirmiş önüne gelenin şifresini falan alıyorlar..gerçi bende mcafee antifirüs ve fireduvarı var ve full güncel ama...neyse..işte yapabileceğim bişe varmı veya bu durumda korkmakta haksızmıyım??? saygılarss
mesenger'i hackleyen lamerler
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Mail adresininde sifremi unuttum kısmına alternatif bir mail adresi yaz.( sifremin cevabını buraya yolla babında) böylece lamerin biri sifreni ele gecirse bile geri alma imkanın olur.Bunun haricinde forumu biraz arastırırsan hotmaile atabilcegin ing bir mail var.Gerekli yerleri doldurup yolluyorsun gercekten senin olduguna inanırlarsa mail adresini geri veriyorlar.
Ha birde aklıma geldi bu genel birsey internette kullandıgın sifrelerin kolay çözülmesini istemiyorsan sadece rakam yada kelimeden degil,harf-rakam kobinasyonundan olustur.firefox kullanıyorsan araclar kısmında sana yazdıgın sifrenin kalitesini gösteren bir kısım var.Ordan yüzde yüzü bulacak bir sifre üret.
arkadaşım şifre çözmek çok kolaydı taki hotmail açıkları görüp kapatana kadar... hotmail fark etmişşinizdir yeni görünümünü o ve birçok açığını kapattı örneğin eskiden hiç birşey yapamdan şifre alınabiliyorken bir program sayesinde oluyordu buu şimdi hotmailin bu açılarını far edip olya hemen el koyması bu sorunu halleti ama hala fake ve bombere bi çözüm bulamadı maıllerınızı fake ıle kaptırmak zaten baya salakca diiim artık yanı tabır yoq başka bombera bi çözüm bulmaları lazım sadece...
Sahte e-posta'ları anlamak (fake mail)
1-Görünüm (View) menüsünden kaynak (source) menü seçeneğine tıklayın. Karşınıza varsayılan Web düzenleyiciniz ile sayfanın kaynak kodu gelecektir.
2-Dosya içerisinde şunu arayın:
<form
3-Her form tagında bir action bulunur. Formdaki bilgiler o sayfaya aktarılır. Böylece sahte olup olmadığını anlarsınız. Örneğin mynet'ten kampanya ismiyle gelen bir postadaki formlar alakasız bir siteye gönderiliryorsa derhal siteyi haberdar edin.
thanks for
tüm cevap yazan arkadaşlar..
Fake maillerin linklerini incelemenizde gerekir mail adresinin dışında gelen hiçbir siteye login olmayın...
Örneğin bana karşı kini olan bir vatandaş kendi adına düzenlediği bir fakemail atmıştı ve hotmailinizin kapasitesini 2 kat arttırmak istermisiniz gibi bi başlık atmıştı... Link e tıkladım açılan sayfa birebir hotmail in aynısıydı fakat linkini biraz incelediğim vakit ücretsiz bir asp destekli hosting te yayınladığını gördüm... Paladinx arkadaşımızında dediği gibi kod penceresini açınca da benim şifre ve kullanıcı adımın kendisine gitmesi için kendi mailini yazdığını gördüm.. İşin ilginç yanı oda hotmail kullanıyordu aynı şeyi kendisine yapsalardı nasıl olurdu tepkisi bilmiyorum ama benim tek yaptığım linki silmek oldu...
Fake mail ler artık eskisi gibi link lerle verilmiyor trojen lerin içine kod olarak gömülüp kendi root unuzda gizli olarak barınabiliyor... Siz adres satırına örneğin ; www.hotmail.com yazdığınız zaman sizin bilgisayarınıza yerleşmiş olan fake mail çalışıyor ve siz gerçek hotmail e girdiğinizi sanıyorsunuz... Buna nasıl bir önlem almalıyız onu söyleyim ilk önce anti-virüs yazılımınızın güvenilir ve kendini kanıtlamış olduğundan emin olmalısınız. Arkadaşınızdan dahi gelen mailleri ne olduğunu bilmeden açmayınız özellikle resimlere dikkat edin. Virüs programlarınızı güncelleyin devamlı olarak... ve mail adresinize girmek isterseniz örneğin hotmail e messenger da bulunan mail kutunuzda 1 yeni posta iletisi yazan linkten girin veya adres satırına mail adresinizi yazarken tam olarak yazın Http:// yi yazmamazlık etmeyin...
İyi çalışmalar...
eyube kesinlikle katılıyorum maılere bakam konusunda ya tamamını yazın sıtenın yada msn messengerdan girin anti-vir lerinizi güncel tutun buna ragmen bılgısayara sızabılen bır lamer varsa artık kendını aşmaı ve hackerlıge ufaktan adım atmıs bırıdır zaten tebrık etmek lazım ozmn
Arkadaşlar,
2 gün önce bir p2p programından tanıştığım bir yunan ile messenger'da ( son sürüm) sohbet ediyorduk. Benim masaüstünde Matrix Reloaded duvar kağıdı var. Bir sohbet anında 'Matrix güzelmiş' dedi ama sonra laga luga yaparak yazdığı o şeyi görmemem için küçük pencereyi doldurmaya başladı ama ben gördüm. Açıkçası şoke olmuş durumdayım. Şimdi messenger'ı tamamen kaldırmayı düşünüyorum ama bu bile makinama tekrar girmesini önler mi emin değilim. Korkudan hotmail kişi listesi dahil tüm maillerimi yedekledim. O kişiyi de yargısız infaz yapıp listemden sildim. Ne yapabilirim, bir fikir verin.
Simdi yazdıklarını okudumda bende soke oldum.Nasıl yani?
trojen yemissin.en kısa zamanda bilgisayarına bi virus taraması yaptır.
Eğer MSN messenger 6.2 ve önceki sürümlerini kullanıyorsan Png formatlı resimleri işlerken oluşan tampon bellek taşmasını kullanarak bunu yapmış olabilir. Bu açık senin sisteminde program çalıştırılmasını sağlar.
Kickshaw arkadaşımın başına gelen aslında çokda şaşılacak bir durum değil msn le karşı tarafta konuşulurken o anki IP numaranız kolaylıkla alınabilir bunun birkaç yolu vardır ve hepside kesin ve net sonuçlar verir. En basit örnek arada bir dosya transferi yaparken cmd ekranına ufak bir komutla IP niz çıkabiliyor onun için en sağlıklısı tanımadığınız insanlarla konuşmamak... Ip numaranız kötü niyetli insanların eline geçtikten sonra pc lere sızmak çok kolay oluyor bu işle az ilginenler bile bazı programlar kullanarak sisteminize sızabiliyor...
Bu olanların önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir ;
* Microsoft un Service pack lerini tam olarak yükleyin...
* Anti virüs programınızın anti hacker özellikli olup olmadığına dikkat edin öyle bir özellik yok ise harici olarak satılan anti-hacker yazılımlarını kullanın...
* Durumunuz müsait ise donanımsal olarak (cisco firewall gibi) kullanılan bi firewall kullanın yoksa yazılımsal bi firewall (zone alarm - symantec firewall gibi) kullanın...
* Modem alırken de içerisinde güvenlik duvarı olup olmadığına dikkat edin...
* Son olarak güvenliğin performans tan daha önemli olduğunu unutmayın ;) Bu kadar ını yaparsanız gerisi artık sızmaya çalışan kişinin ustalığına kalmış...
İyi çalışmalar...