mesengerden sesli yada görüntülü görüşme

HPQ-User
10-09-2009, 09:49   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

didibere sormuş:
yeni mesenger yükledim windows live messenger sanırım son sürüm 9.0  sorunum şu. önceki mesengerde görüntülü yada sesli görüşmem olutordu sorunsuz. fakat bunda bazan ya  açılmıyor yada açıldığında bazan listede ekli kimse yok dio. oysa var tbi. kapatıp açıyorum listemde ekli olanları gösterio. bazan gçstermio. asıl sorunum sesli yaca görüntülü görüşme yapamıyorum. bazı kişilerle oluyor ama çoğu kişilerle sesli yada görüntülü olmuyor. sadece yazılı oluyor. sık sık da dşüyorum. ve düştüümde de aynı adresyten açmıyor. başka adresi  giriorum açıyor. donanım olarak hiç bişi eksik değil yada yanlış takılı değil. dediğim gibi bazan aynı şlartlarda göüşmem oluyor ama genelde  sesli görüntülü olmuyor.. donanımla ilgisi yok yani. sadece yüklediğim messenger de sorun var yada bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor. xp 98 bilgisayarım. kaldıramıyorumu ne.?? konu hakkında bilgi veriseniz sewinirim şimdiden saolun çok tşkrlr....

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
mesenger hakkında bilgi istiorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009051221 Firefox/3.0.10

OSMAN BAĞÇEVAN
10-09-2009, 11:51   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Konuşmalarda web kamerasını ve sesi eşzamanlı olarak kullanabilirsiniz.
                Web kamerası görüntünüzü kişinizle paylaşmak için:

  1. Konuşma penceresinde,  Web Kamerası'nı  tıklatın ve ardından kişinize bir davet göndermek için Web Kameramı Göndermeyi Başlat'ı tıklatın.                        Davet kabul edildikten sonra, web kamerası görüntünüz kişinizin konuşma penceresi  (Anlık iletileri göndermek ve almak için kullandığınız pencere.) ndegörüntülenir. İki yönlü web kamerası konuşmaları için, her ikikatılımcının da web kamerası olmalı ve iki kişi de birbirini davetetmelidir.
  2. Görüntü iletiminizi duraklatmak için, görüntü pencerenizdeki  simgesini ve ardından Görüntüyü Duraklat'ı tıklatın.
  3. Görüntü göndermeyi durdurmak için Web Kamerası'nı tıklatın.
    Kişinizden web kamerası görüntüsü istemek için:
    1. Konuşma penceresinde, kişinizin görünen ad  (MSN ve MSN Messenger'da göründüğü biçimiyle adınız. MSN oturumu açmak için kullandığınız ad.) nın sağında gösterilen Web Kamerası düğmesini tıklatın. (Web kamerası düğmesi görüntülenmiyorsa, kişinizinweb kamerası yoktur veya web kamerasını görüntülememeyi seçmiştir.) İstek kabul edildikten sonra, kişinizin web kamerası görüntüsü konuşma pencerenizde görüntülenir.
    2. Görüntü almayı durdurmak için, kişinizin görüntü penceresinin altındaki  düğmesini ve ardından Web Kamerasını Durdur'u tıklatın.
              İpuçları
      • BilgisayarınızdaMicrosoft Windows XP çalıştırıyorsanız, web kameranızı seçmek veayarlamak için Ses ve Görüntü Ayarlama Sihirbazı'nı kullanın. Araçlar menüsünde Ses/Görüntü Ayarlama Sihirbazı'nı tıklatın.
      • Bilgisayarınızda Windows 2000 veya daha önceki bir işletim sistemi çalışıyorsa, Web Kamerası Ayarları'nı kullanın.                         Araçlar menüsünde Web Kamera Ayarları'nı tıklatın
      GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA KULLANMA GörüntülüKonuşma daha önce benzeri görülmemiş bir konferans deneyimi sunan yenibir MSN Messenger özelliğidir. MSN Messenger'da ses ve görüntügöndermek ve almak için, gerekli donanım ve yazılıma gereksinimduyarsınız. 
      1. Konuşma başlattığınız birini bir görüntülü konuşmaya davet etmek için,konuşma penceresinde, Web Kamerası'nı ve ardından Görüntülü Konuşma Başlat'ı tıklatın.                        Kişiniz daveti kabul ettikten sonra, sesli ve görüntülü konuşmaya başlayabilirsiniz.
      2. Kişinizin görüntüsünü yeniden boyutlandırmak için, kişinizin görüntü penceresindeki  simgesini, Boyut'u ve sonra görüntülenmesini istediğiniz boyutu tıklatın.
      3. Görüntülü konuşmanızı duraklatmak için, görüntü pencerenizdeki  simgesini ve sonra Web Kamerasını Duraklat'ı tıklatın.
      4. Mikrofonunuzun sesini kapatmak için, görüntü pencerenizdeki  simgesini tıklatın ve sonra da Mikrofonumun Sesini Kapat'ı tıklatın.
      5. Hoparlörlerinizin sesini kapatmak veya ses düzeyini değiştirmek için, kişinizin görüntü penceresindeki denetimleri kullanın.
      6. Görüntülü konuşmanızı durdurmak için, görüntü pencerenizdeki  simgesini tıklatın ve sonra da Görüntülü Konuşmayı Durdur'u tıklatın.

              İpuçları
      • MicrosoftWindows XP kullanıyorsanız, Ses ve Görüntü Ayarlama Sihirbazı webkameranızı seçmenize ve ayarlamanıza yardımcı olabilir. Araçlar menüsünde Ses/Görüntü Ayarlama Sihirbazı'nı tıklatın.
      • BilgisayarınızdaMicrosoft Windows 2000 veya daha önceki bir sürümü çalıştırıyorsanız,Ses Ayarlama Sihirbazı'nı kullanın. Araçlar menüsünde, Ses AyarlamaSihirbazı'nı tıklatın Araçlar menüsünde Web Kamera Ayarları'nı tıklatın.

            Notlar
    • Görüntülü Konuşma en iyi sonuçları 1024 x 768 ya da daha yüksek çözünürlükle verir.
    • Ses kalitesini en yüksek düzeye çıkarmak için standart kulaklıklar veya Internet sohbet kulaklıkları önerilir.
    • Web kameranız bazı ağ güvenlik duvarları  (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzeretasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi deolabilir.)  üzerinden düzgün çalışmayabilir.
    • Bazı özellikler ülkenizde veya bölgenizde bulunmayabilir.

ALINTIDIR..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 10 Eylül 2009 11:55