messenger hatası 80070005

GFB
03-02-2010, 16:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
165 mesaj

merhaba arkadaşlar 2 gündür msn e giremiyorum açmaay çalıştığımda 80070005 hata kodunu alıyorum. buraya yazmadan önce internetten çok araştırdım ama bi çözüm bulamadım windwos 7 ultimate kullanıyorum (orjinal değil) tahminimce ben windwos 7 yi etkinleştirmiştim internetten sahte crack le büyük ihtimal ondan oldu çünkü onu yaptıktan sonra bu iş başıma geldi etkinleştirdiğim o ürün anahtarını nasıl silerim sistem geri yüklemede yapamıyorum
bilgisayarınızın sistem sürücüsnde oluşturulmuş hiçbir geri yükleme noktası yok. 
diyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin

CarL CoX
03-02-2010, 16:50   |  #2  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
614 mesaj

öyle bi hatayı bende almıştım zamanında neyaptım biliyonmu gardaş revo uninstaller diye bi program var onunla msn ile ilgili herşeyi gelişmiş mod da kaldırdım bak gelişmiş mod hee burası çok önemlii sonra pc yi yeniden başlattım msn in orjinal sitesinden msn i tekrar indrdim msn de yaşadıım bi çok sorun düzeldii dediklerimi snde yaparsan düzelir :)

G00GLE
03-02-2010, 17:28   |  #3  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

C:\Windows\System32\Drivers\Etc\ yolundaki hosts dosyasını açın (uzantısı olmadığı için birlikte aç penceresi gelecektir. not defteri seçerek açacaksınız) . 127.0.0.1 localhost satırının altına (veya en alta) şu satırları ekleyin.

65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.akadns.net

bu satırları eklerken aradaki boşlukları tab tuşu ile bırakın. yani 80 den sonraki boşluğu silip klavyedeki tab tuşuna basın. ve kaydedin. sistem kaydetmeye izin vermezse farklı bir yere kaydedip uzantısını silin ve aynı yere taşıyın ve değişimi onaylayın. güvenlik amacıyla hosts dosyasının bir yedeğini alabilirsiniz.
işlemleri tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak deneyin. eğer bu işlemden sonra sonuç alamazsanız ikinci bir kullanıcı hesabı açarak o hesapla windowsu açtıktan sonra msn oturumu açmayı deneyin.

GFB
04-02-2010, 14:40   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
165 mesaj

dediklerinizi yaptım ama olmadı başka ne yapmam gerekir acaba dediğim gibi sahte windowsu etkinleştirdim die mi oldu böyle bişey bide virüsten olabilirmi

Recep Baltaş
04-02-2010, 16:10   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Tarih ayarınız doğru mu?

GFB
04-02-2010, 16:41   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
165 mesaj

öncelikle size çok teşekkür ederim windows 7 ye sizin sayenizde geçmiştim 
ewt tarih ayarlarım doğru bıosada baktım ordada doğru başka ne yapmam gerekir acaba sahte windows 7 kullanıyorum diemi oluyo böle bişi çünki etkinleştirmeden önce böyle bişey yoktu etkinleştirdikten sonra oldu 
sistem geri yüklemede yukarıda dediğim gibi yapamıyorum 
son olarakda bu konuyla ilgisz bişi sorcam 
sistemim: 2 gb 667 mhz ram (kingston)
               hd 3650 ekran kartı PCI 
               intel pentiun d 935 işlemci (çift çekirdek oluyo)
bu sistemde :  RACE DRİVER GRİD Mİ   YOKSA  NFS SHİFT Mİ DAHA İYİ OYNANIR BİDE HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ     ( BEN BU SİSTEM İÇİN 300 WATT PSU KULLANIYORUM Bİ SORUN YARATIRMI??)

norn
04-02-2010, 22:10   |  #7  
norn avatarı
Yıllanmış Üye
179 mesaj

bizdede aynı sorun vardı. bilgisayar teknik servisindeyim. bugün kurmaya gittiğimiz bilgisayarda ısrarla msn aynı sorunu yarattı. biraz araştırarak g00gle arkadaşımızın dediği gibi host dosyasıyla aynadık ama işe yaramadı. msn yi tekrar takrar kaldırıp kurduk fayda etmedi. en sonunda kendimize başka bir hesap oluşturduk yönetici olarak. ozaman herhangi bir sorun olamadan girebildik. yani bilgisayarda yönetici haklarına sahip 2 kullanıcı hesabı oluyor. bu şekilde bir deneyin. muhtemelen işe yarayabilir.

Recep Baltaş
05-02-2010, 00:03   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Öyle çözüldüyse yeni hesaba gerek yok. Temp'i boşaltın.

_eFeKenTLi_
05-02-2010, 00:10   |  #9  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

bence wındowsu crack den kurtar ılerde daha baska sorunlar cıkabılır . Ikıncı bır yonetıcı hesabı acmak cozum degıl . demekkı yapmıs oldgunuz crack ıle pc nızı teslım etmıssınız crack hazırlayan hackeda . sonucta bu crackler sızlerı cokkk dusunduklerı  ıcın cıkmıyor . yapmıs oldugunuz crack haserelı olabılır .