Merhaba..Windows Live Messengerim birgün normal çalışırken birden net mi koptu ne oldu anlamadım ve sayfa kapandı.Yeniden oturum açmak istediğimdeyse açılmadı..Daha Sonra ek bi messenger adresim vardı,ona girmek istedim 2 3 defa girdim daha sonra o da açılmadı..8100030d kodlu hata kodunu veriyor fakat öyle bi hata kodu bulamadım.Hadi onu geçelim,bu iki adresim dışında diğer arkadaşlarımın hepsi benim dizüstümden oturum açabiliyor.Acaba hesabıma mı bişey oldu dedim,fakat hayır olmamış,meebo.com'dan hesabı açabiliyorum.Yardım sayfasında güvenlik ayarlarınız bu duruma sebep oluyordur yazıyordu,ssl2 ve ssl3ü işaretleyin falan dedi,yaptım fakat sonra komut istemine;%windir%\system32\REGSVR32 softpub.dll
%windir%\system32\REGSVR32 wintrust.dll
%windir%\system32\REGSVR32 initpki.dll
yazıp entera basmam gerektiği yazıyordu..ilk 2si başarılıydı fakat daha sonra initpki.dll yazan üçüncüde bir hata oluştu,dosya eksik falan yazıyor..
messengerime kökten sildim,program filesdan da sildim ve yeniden yükledim fakat yine de çalışmadı?yardımcı olursanız çok ama çok minnettar kalırım,ilginizi bekliyorum,çok teşekkürler..!
Messenger..
bilgisayarınızda baska bi oturum acarak bide ordan deneyin bakalım ne sonuc verecek
yada bunu bir inceleyin
bu sorun genelde msnin 7.0 versiyonu ve üstünde çıkıyor.
Bu çekeceğiniz bir bat dosyasıdır. Bu dosyayı çalıştırdığınızda msnin kullandığı
Softpub.dll
Wintrust.dll
Initpki.dll
Rsaenh.dll
Mssip32.dll
Cryptdlg.dll
Msxml3.dll
dosyalarını registery ediyor.isterseniz aşağıdaki linkden bat dosyasını çekin istersenizde aşağıdaki komutları registery işlemek için Başlat - Çalıştırdan bu komutları tek tek yazın.Bu şekilde bu dll dosyaları registerye yazılacak ve sorununuz giderilecektir.
regsvr32 Softpub.dll /s
regsvr32 Wintrust.dll /s
regsvr32 Initpki.dll /s
regsvr32 Rsaenh.dll /s
regsvr32 Mssip32.dll /s
regsvr32 Cryptdlg.dll /s
regsvr32 Msxml3.dll /s
not:bu bir alıntıdır. önce inceleyin lütfen denemeden önce..
ama bunu denemeden önce aldıgınız hata numarasını da lütfen buraya yazın.
Merhaba.Öncelikle ilginiz için çok çok teşekkür ederim..Dediğiniz gibi çalıştır'a regsvr32 Softpub.dll /s
regsvr32 Wintrust.dll /s
regsvr32 Initpki.dll /s
regsvr32 Rsaenh.dll /s
regsvr32 Mssip32.dll /s
regsvr32 Cryptdlg.dll /s
regsvr32 Msxml3.dll /s
yazıp enterladım,hemen sonrasında denedim,olmadı??acaba beklemem mi gerekiyor,bilgisayarıngüncelleştirme falan mı yapmasını bekliyim anlamadım?sadece 2 tane msn adresim açılmıyor,başka her türlü hesap açılıyor..??
Bakın acaba bi de şundan şüphleniyorum,ben winampın son sürümünü yüklemiştim,daha sonra nette şöyle bir yama gördüm:winampta dinlediğim müzik,msnde ne dinliyorumda görünsün die?acaba bu yama veya winamp bi soruna neden olmuş olmasın???teşekkürler..
saaat tarih ayarlarını kontrol et doğrumu olmazsa
msn den çok simgesinde çıkış de C://Document and Settings/Kullanıcı Hesabı/appdata/local/microsoft/Windows Live Contact klasörü içindeki dosyaları sil oda olmazsa sistem gri yükleme yap hatayı almadığın zamana geri yükle pc yi
saat tarih derken,normal saati değilmi sağ alttaki??ve msnden çıkış dedim ardından sizin yazdığınız yolu yazdım:C://Document and Settings/Kullanıcı Hesabı/appdata/local/microsoft/Windows Live Contact ->burayı....fakat o dosyayı bulamıyor windows..Ben vista kullanıyorum,belgelerim'de Contacts die bi dosya var acaba o mu ?
onun içindekileri sildim ama gene de işe yaramadı ??
kardeş ilk önce gizli dosya ve klasörleri göster de sonra c\kullanıcılar\oturum hesabının ismi (xy gibi)appdata/local/microsoft/Windows Live Contact klasörü içindekileri sil saatten kastım tarih saat güncelmi ona dikkaet geriyse açılmaz msn
bencede sistem geri yükleme yapın