metin belgesinde menü yazıları

HPQ-User
01-05-2009, 10:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

çin-çan sormuş:
metin belgesi açtığımda üstteki menü yazılarının arkaplan beyaz oluyor nasıl normale çevirebilirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
microsoft Windows XP
profossional
version 2002
Service Pack 2

İntel Pentium(4)CPU
2.80 GHZ
512 Ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10

Süleyman.
01-05-2009, 10:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Büyük ihtimalle sisteminiz hantallaşmış. Aşağıdakileri deneyebilirsiniz:
1. Ccleaner programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri temizleyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı tarayın.
3. Çalıştır'a "msconfig" yazıp başlangıç sekmesinden gereksiz programları kaldırın.
4. Sürücülerinizi güncelleyin.
5. Disklerinizi birleştirin.
6. Windows CD'sini takıp formatlarkenki gibi çalıştırın. Uygun menü geldiğinde Windows'u onar seçeneğine girin. Tabi kişisel verileriniz D sürücüsünde olduğu halde yapın bunu.
Ayrıca eğer uzun zamandır bilgisayarınız formatlanmıyorsa formatlanma zamanı gelmiş olabilir.

z_yazgan
01-05-2009, 19:52   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

1- Ccleaner benim başucumun alında duran bir program kullanıyorum
2- virüs programı kullanmıyorum gerekte duymuyorum çünki sorun bundan      kaynaklanmdığını sanmıyorum
3- msconfigde başlangıç ta tüm programlar kapalı ki zaten bu sanırım ps açılıp kapanmasın da süreyi kısaltma amacı ile yapılan bir şey bu benim sorunuma çare olamaz düşüncesindeyim
4- disk birleştirme yaptım
5- evet bencede format Cd sinden onarma yaptırabilirim ama malesef format cd si elimde yok
ama bunun başka bir yöntemi mutlaka olmalı

Süleyman.
01-05-2009, 20:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

2. Bence virüs programına ihtiyaç duymadığınız meselesinde yanılıyorsunuz, virüsler her yerde olabiliyor:

3. Başlangıç programları sırf açılış kapanış için değildir. Özellikle gıcık bazı programlar, yeni bir içerik, güncelleme var mı diye sürekli sunucularına bağlanırlar arka planda. Siz fark etmezsiniz bile.
5. Eğer (1-2-3-4) numaralı işlemler fayda vermiyorsa, bu mutlaka sorununuzu çözecektir ve yapılacak esasen başka birşey var gibi de durmuyor.

Bunların haricinde sisteminize ram takviyesi yapmanızda fayda var.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 01 Mayıs 2009 20:26
Mustafa Can
01-05-2009, 22:41   |  #5  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

sorun tema ayarları tema olarak windows xp'yi seçin temalar bölümünden

z_yazgan
01-05-2009, 23:50   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar sanırım ben iyi anlatamadım yeniden anlatmaya çalışayım mesela

msn açtığım zaman ana pencerenin en üstünde menü bölümüne ait yazılar vardır ya
(Dosya Kişiler Eylemler Araçlar Yardım Plus) bu yazıların arkasında beyaz resnk oluyor
örneği çoğaltacak olursak
not defteri yada metin belgesinde yine aynı üst menüdeki yazılar (Dosya Düzen Biçim Görünüm Yardım )burdada aynı sorun var
ben geçenlerde halen kullanmış olduğum
mustafa kardeş tema olarak zaten XP seçili
el tahir kardeş senin sölediğin format Cd si işimi görür diye düşünüyorum bende ama sölediğim gibi elimde format Cd si yok ama virüs konusunda haklısın ama ben bir kaç özel ayar ile yaklaşık olarak 1 yıldır virüs programı kullanmıyorum günde de yaklaşık en az 3 saat pz başında oluyorum haklısınız virüs her yerde var ama bende deneme yapıyorum
tavsiyelerin için teşekkürler
Windows Advanced Care isimli programın son sürümünü kurdum ve çalıştırdım acaba bundan olabilirmi diye düşünüyorum

Mustafa Can
02-05-2009, 00:03   |  #7  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

sen bidaha seç xp temasını temalar bölümünden görünümden deil

z_yazgan
07-05-2009, 00:04   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

mustafa kardeş sizin sölediğiniz temalar bölümüne nereden giriliyor acaba ben hörünümdeki temalardan bahsettiğinizi sanıyordum pardon  cevabınızı bekliyorum

Süleyman.
07-05-2009, 00:48   |  #9  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Bu şekilde beyaz olması, bilgisayarınızın kasılmasından kaynaklanıyor, bence. Yukarıdaki tavsiyelerim kasılmaya neden olabilecek yazılım kaynaklı nedenleri ortadan kaldırmak içindi. Advanced System Care ile bazı ayarları bozmuş olabilirsiniz, bu mümkün. Sistem geri yüklemeyi denediniz mi?

Ekleme: Ayrıca bilgisayarınız ram takviyesine ihtiyaç duyuyor.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 07 Mayıs 2009 00:51