metın2 oyununu nasıl engellerım .bu oyun hakkında fazla bılgım olmadıgı ıcın nasıl oynanır nasıl engel koyabılırız bır fıkır yurutemedım . metın2 yuzunden onlarca vırus ,trojen bulasıyor bır yakınımın bılgısayarına . nerden nasıl bulasıyor anlamadım ama guvenlık yazılımın raporuna baktım metın 2 bısı bısı yazıyor . sanırım kullandıkları hıle yada guncellemeden gelen bır zararlı . yardımlarınız lazım . hıcbır sekılde metın2 oynunu oynayamaması ıcın ne yapmalıyım . sımdıden tsk ler . antı vırus programı normal bır yazılım avıranın free olanı var .
metın2 oyununu nasıl yasaklarım
Hosts dosyasını açıp içine tek satır olarak aşağıdakini yapıştırıp kaydedin:
0.0.0.0 metin2.org
Bir daha o siteye giremezsiniz.
bir alternatifte o klasörün root' una erişimi kapatmak ne yaparsa yapsın silemez açamaz çalıştıramaz tek çaresi format çünkü kullanıcı bu ayarı bilemeyecek sadece sen bileceksin. ilk önce administrator hesabında oturum açacaksın sonra oyun klasörünün üzerinde sağ tuş güvenlik sekmesi kullanı hesaplarına komple acces denied vereceksin kapatıp açtıktan sonra iş biter normal kullanıcı erişemez klasöre ve oyuna.
madem oynatmayacaksınız kimseye oyunu silin engellemiş olursunuz virüs de gelmez ??!! Anlamadm !
zannederim yeğeni falandır 24 saat yüklemesin diye bilgisayarın başında olacak değil ya yükler yeğeni falansa .program,oyun yüklemeyi her çocuk yapıyor host dosyasına falan bakmaz o kadarını düşünmez zannederim. Yaşı biraz büyükse yine şansı yok becerir onu da.
yok yok host dosyasını bılse bıle degıstıremez . wındows 7 de host dosyasını degıstırmesı ıcın once host klasorunu masa ustune atması lazım ondan sonra not defterınde acıp degıstırıp tekrar eskı yerıne atması lazım . butun bunları yapması ıcınde yonetıcı parolasını kırması lazım . yonetıcı parolası olmadan hıcbısı yapamaz . bu yontem guzel bır yontem . metın 2 ıle ılgılı ne kadar sıte varr yok kokten yasakladım . :D sımdı yalvarıyor ac dıye xd cevap veren tum arkadaslara tsk ederım .