Mezodolgu (Mesofiller- Mesoglow) ve Dolgu (Filler)

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Erdağı Medikal
04-05-2017, 12:44   |  #1  
Erdağı Medikal avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2017

Günümüzde yağ enjeksiyonlarının yanı sıra en çok tercih edilen dolgu uygulamaları, hyaluronik asit bazlı dermal dolgu uygulamalarıdır. Hyaluronik Asit Bazlı Dolgu Uygulamaları; ağrı ve acı hissi oluşturmaması, istenildiği zaman enzim enjeksiyonları ile etkisinin bir kaç saat içerisinde ortadan kaldırılabiliyor olması, kalıcılığının 9-12 ay devam etmesi, kısa süre içerisinde klinik şartlarda uygulanıyor olması, sağlık açısından risk teşkil etmemesi ve tabi ki doğal bir görüntü sunması açısından oldukça fazla tercih edilir bir uygulama haline gelmiştir.

Yüz, boyun, dekolte ve eller üzerinde zamanla meydana gelen kırışıklık ve volüm kaybını gidermek ya da dudak, elmacık kemiği ve çenede dolgu uygulamalarıyla yüz hatlarının belirginleştirilmesi amacıyla tercih ettiğimiz dolgu enjeksiyonlarında daha kalıcı ve daha güzel sonuçlar alınması mümkündür.

Medikal Estetik uygulamalarda tedavilerin birbiri ile kombinasyonu ve belirli zaman aralıklarıyla tekrarlanması sonuçların kalıcılığı ve etkinliği açısından oldukça önemli olduğu bilinmektedir.. Mesofiller uygulaması, bir çeşit mezoterapi uygulamasıdır; mezoderm tabakasına hyaluronik asit uygulaması anlamına gelmektedir. Mesoglow uygulaması da yine bir çeşit mezoterapi uygulamasıdır; mezoderm tabakasına hyaluronik asit + vitamin ve mineral komplekslerin enjeksiyonu anlamına gelmektedir. Mezodolgu (mesofiller ve mesoglow) uygulamaların klasik dolgu uygulamaları ile kombinasyonu, tedavi sonrası daha güzel ve kalıcı sonuçlar alınmasını sağlar.

Bilindiği üzere, dolgu enjeksiyonları üst dermis – orta dermis ya da derin dermise yapılmaktadır. Uygulama yapılacak alana ve amaca yönelik dolgu seçimi son derece önemlidir. İnce kırışıklık ve nem kaybını gidermek için uyguladığımız dolguların yoğunluğu genellikle 20mg/ml den azdır ve bu dolgu malzemeleri düz bağlı hyaluronik asit içerir ya da oldukça az çapraz bağ içerir. Daha konsantre ve daha yoğun çapraz bağ yapısına sahip dolgular ise orta dermiş yada derin dermise uygulanır. Bazen daha kalıcı olması ve daha fazla volüm vermesi açısından, yoğunluğu 20 mg/ml den fazla olan ve orta derecede çapraz bağ yapısına sahip dolgu malzemeleri biraz daha yüzeysel olarak uygulanmaktadır. Bu tarz uygulamalarda maalesef granülomlar oluşabilmekte; ürün uniform bir dağılım sağlayamamakta ve asimetriler meydana gelebilmektedir. Yoğunluğu 20 mg/ml den fazla olan ve yoğun çapraz bağ yapısına sahip dolguların orta dermise ya da derin dermise uygulanması son derece önemlidir. Dolgu uygulamalarında daha kalıcı ve daha fazla volüm etkisi almak adına yüzeysel dolgu enjeksiyonlarından kaçınılmalıdır. Daha kalıcı ve daha fazla volüm etkisi almak için, klasik dolgu uygulamalarının mesofiller – mesoglow uygulamalar ile kombineli kullanımı son dönemlerde oldukça tercih edilir bir yöntem haline gelmiştir.

Klasik dolgu uygulamasından önce, uygulama yapılacak bölgenin nem ihtiyacı karşılayabilmek, dokuya canlılık ve bir miktar volüm kazandırabilmek adına, mezoderm tabakasına düz bağlı hyaluronik asit enjeksiyonları yapılabilir. Hatta düz bağlı hyaluronik asidin yanı sıra multivitamin ve multimineral enjeksiyonları da uygulanabilir. Böylece ilgili doku da nem, vitamin ve mineral açısından doygunluk sağlanır, canlı ve parlak bir cilt elde edilir. Daha sonra ilgili bölgede volüm sağlamak amacıyla dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Dermal Dolgu Uygulamalarının, Mesofiller + Mesoglow Uygulamalar ile kombinayonu sonucu daha güzel ve kalıcı sonuçlar alınması mümkündür.

Kaynak :  http://erdagimedikal.com/daha-ka ... iller-kombinasyonu/