Micro SD Kart

Ferhat Kömür
28-07-2021, 11:32   |  #1  
Ferhat Kömür avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj

Merhaba,

Elimde 4 ve 8 GB'lık Micro SD hafıza kartları var...

Bu kartları önceden telefonumda kullanıyordum...

1- 8 GB'lık olan sanırım şifreli, hiç bir yerde içeriğini göremiyorum, biçimlendiremiyorum vb...

Bu 8 GB'lık kartın şifresini kırmam mümkün mü?

Şifrelendiği telefon mevcut değil...

2- 4 GB'lık kartın içeriğini telefonumda ve bilgisayarda görebiliyorum...

Ancak ne telefonda, ne de bilgisayarda içeriğini silemiyorum, biçimlendiremiyorum...

Bu kartın sorunu nedir ve halledilebilirse nasıl halledebilirim?

Ferhat Kömür bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
zombi
30-07-2021, 23:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj

yeni nesil telefonlarda şifrelenmiş bir klartı ancak o telefonda çözebilirsiniz diye biliyorum.

sinanyc
29-12-2024, 12:58   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Alıntı: Ferhat Kömür  
Merhaba,

Elimde 4 ve 8 GB'lık Micro SD hafıza kartları var...

Bu kartları önceden telefonumda kullanıyordum...

1- 8 GB'lık olan sanırım şifreli, hiç bir yerde içeriğini göremiyorum, biçimlendiremiyorum vb...

Bu 8 GB'lık kartın şifresini kırmam mümkün mü?

Şifrelendiği telefon mevcut değil...

2- 4 GB'lık kartın içeriğini telefonumda ve bilgisayarda görebiliyorum...

Ancak ne telefonda, ne de bilgisayarda içeriğini silemiyorum, biçimlendiremiyorum...

Bu kartın sorunu nedir ve halledilebilirse nasıl halledebilirim?

Sa. Konu çok eski olsada belki yıllar sonra birinin işine yarar yıllar önce bu platforma katıldım hiç bir bilgim yoktu yazılım konusunda %60 oranında herşeyi burdan bilgili hocalarımız tarafından öğrendim kalan %40 hep okuyup deneyerek kendimi geliştirdim gelelim senin sorunlarına olasılıkları siraliyorum her ihtimal ve sonuç lardan mesul değilim ??

1 SD kartların hasarlı mi bozukmu kontrol et 

2 şifreli kartlarda çözüm şifrelenmiş cihazla çözülür diğer ihtimal tüm verileri yok edip sıfırlamak tır 

3 kurtarma programları örnek datarecovery gibi yada birçok ücretli ücretsiz veri kurtarma programları mevcut onlardan faydalana bilirsin

4 PC de görünmüyorsa farklı pc de deneyin ve bilgisayar,yönet,disk yönetimi, sırayla ordan da görünmüyorsa Kart aparatiniz yada USB portda sorun olabilir ayrıca kartı taktikdan sonra donanım yüklenmesi bazen zaman alabiliyor onlarada dikkat edersiniz.

5 her ihtimalde kartlar sağlamsa son çare Pardus,Ubuntu,linux kurulu Bir PC de deneyin bu sistemlerden baskasida çözemez özellikle Pardus u ve ubu tuyu deneyin açacaktır 

Geçmiş olsun selametle ??