Microsoft'a korsan Windows şoku!

CHIP Online
05-01-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, belki de bugüne kadar gördüğü en şaşırtıcı "korsan Windows" vukuatı ile karşı karşıya!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... ows-soku_31277.html

Resimlerle: 60 saniyede Windows 7'nizi sınayın!

Hüseyin Cem Köylü

İngiltere'nin dev teknoloji marketlerinden Comet, 94.000 adet korsan Windows Vista ve XP kurtarma DVD'si sattığı iddiasıyla Microsoft tarafından dava edildi. İddiaya göre, Hampshire'daki bir fabrikada üretilen korsan DVD'ler İngiltere'deki 248 Comet mağazasına gönderildi ve Windows'lu PC ve laptop alan kullanıcılara satıldı.

Microsoft anti-korsan hukuk danışmanı David Finn, bu yapılanın müşterilere haksızlık olduğunu belirterek "Microsoft ürünlerinin dağıtıcılarından hep daha iyisini bekliyoruz ve müşterilerimiz de daha iyisini hak ediyorlar" diyor.

Comet ise kendini kurtarma DVD'si üretmenin Microsoft'un telif haklarına aykırı olmadığını ve yaptıklarının müşterileri daha çok memnun ettiğini, kurtarma DVD'lerini satmayı bıraktıktan sonra müşterilerden olumsuz tepkiler aldıklarını söyleyerek savunuyor.

Tüm konu: Microsoft'a korsan Windows şoku!

Resimlerle: 60 saniyede Windows 7'nizi sınayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kim haklı?

Kapalı Hesap (154666)
05-01-2012, 15:44   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Comet ise kendini kurtarma DVD'si üretmenin Microsoft'un telif haklarına aykırı olmadığını ve yaptıklarının müşterileri daha çok memnun ettiğini, kurtarma DVD'lerini satmayı bıraktıktan sonra müşterilerden olumsuz tepkiler aldıklarını söyleyerek savunuyor.
DOĞRU SÖYLÜYO

murat2010
05-01-2012, 23:29   |  #3  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj

Bence 2 tarafta haksız Microsoft kendisi korsana çanak tutuyor sonrada birazcık canı yandımı aba altından sopa gösteriyor... Microsoft birazcık müşteri taraftarı olsada şu işletim sistemlerinin fiyatlarını makule çekse ne olur sankii.. Madem Microsoft korsana o kadar karşı neden korsan işletim sistemlerini safdışı bırakmıyor??. Bu elinde değil mi??.. Yada korsan işletim sistemlerini safdışı bırakmak Microsoft un işinemi gelmiyor..

Bu teknoloji marketide haksız yaptığı şey etik değil İngiltere yasalarını bilmiyorum ama yasalda değil... Başkasının emeği üzerinden para kazanıyorsun hırsızlıktan farkı ne??.. Kurtarma dvd si diye kendini savunuyor kurtarma dvd si ne abii??. İşletim sistemini çoğaltıp satıyorsun işte Allah Allah...

Kapalı Hesap (154666)
05-01-2012, 23:56   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Kurtarma dvd si işletim sistemi dahil tüm sürücüleri de içeren bir meteryaldir. Bu olmazsa bilgisayarın yazılımları nereden yüklenecek. Şimdiki firmalar uyanık. Yazılımı harddiskin bir bölümüne yükleyip verdik diyorlar ama harddisk bozulunca ya da çökünce sistem garanti kapsamından çıkıyor.
Peki dünya kadar para verip satın almış olduğumuz yazılımları yeniden yüklememiz gerektiği zaman yine ücret mi ödememiz lazım.