Microsoft bu kez ölüyü diriltebilecek mi?

CHIP Online
22-09-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, daha önce yapmayı başarmıştı, bakalım şimdi de başaracak mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... lecek-mi_22496.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Birçok şikayete ve açığa rağmen halen internetin en çok kullanılan tarayıcısı Internet Explorer. Bunun en büyük nedeni tabii ki birçok PC ile beraber doğrudan Internet Explorer'ın gelmesi. Ancak araştırmalar gösteriyor ki tarayıcılar arasında bir seçim yapmak isteyen internet kullanıcılarının pek azı Internet Explorer'ı tercih ediyor. Bu da Internet Explorer'ın kullanımını günden güne düşürüyor.

Ancak Microsoft , Internet Explorer 9'la bu kötü gidişe bir dur diyebilir. Aslına bakarsanız Microsoft'un ölüyü diriltme gibi bir özelliği var. Bundan birkaç yıl öncesine kadar arama motoru hiçbir anlamda kullanılmayan Microsoft, Bing'i ortaya çıkardı ve birkaç ayda gelinebilecek en iyi yere geldi.

Yazılım devinin bu olayı Internet Explorer'la gerçekleştirememesi için hiçbir neden yok. Sonuça Internet Explorer HTML5 gibi önemli silahlarla kuşanmış durumda. Geriye kalan tek şey tarayıcının piyasaya çıkması.

Tüm konu: Microsoft bu kez ölüyü diriltebilecek mi?

İzleyin: İnternet tarayıcılar hız savaşında!

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet Explorer 9, IE için yeni bir çıkış olabilir mi?

Fattur
22-09-2010, 22:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Evet olabilir çünki gayet güzel,hızlı,güvenli...

brnonat
22-09-2010, 23:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bayağı reklamı falan yapıldı ve hız testlerinde başarılı olduğu söyleniyor ancak bir yazılımın güzel, güvenli olduğunu ancak deneyerek anlayabilirsiniz (ki bu benim şahsi görüşüm sizi bilemem ama...) ...

alpbilgekagan
28-09-2010, 20:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Oluyu diriltmek Tanri'ya mahsus. Ayrica Internet Explorer su an zaten zirvede. Zirvede olmasinin sebebi de Windows'la birlikte gelmesi. Diger tarayicilarin hepsi IE'den ustun. IE9 ile yapmak istedikleri IE'deki dususu durdurmaktir. IE9 betayi inceledim. Gercekten uzerinde cok calismislar ama bosuna calismislar. Islemciyi %100 kullanan bir tarayiciyi kim kullanir. Ayni sayfayi Google Chrome'dan acinca islemci cok guc harcamiyor. Microsoft temel yanlisliklar yapmis yine. Sunu bilmek gerekir ki su an kullanilan bilgisayarlarin buyuk cogunlugu dusuk donanima sahip. Microsoft ise Vista ile insanlari yeni bilgisayar almaya mecbur etmek istedi ve rezil oldu. Windows 7 ile serefini kurtarmaya calisiyor ama XP hala zirvede. Velhasil IE9 da ikinci bir Vista vakasi olacak buyuk ihtimalle. Tabi bu sozlerim beta surumu icin gecerli. Final surumde Google Chrome'lasmazlarsa tarayici piyasasinda dususleri daha hizlanacaktir. Microsoft gibi bir firmanin bilgisayar ureticilerinin usagi gibi calismasi utanc verici bir durum. Onemli olan tuketiciye hizmet mi, yoksa bilgisayar ureticisine mi? Eskiden Bill Gates'e saygi duyardim ama simdi sevmiyorum. Dunyanin en zengin adami oldu hala gozu doymadi.