Microsoft Çok Mutlu !!!

Turkish Developer
27-07-2010, 12:29   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Dünyanın en büyük yazılım devi Microsoft, şaha kalkıyor !!!

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 7 yi satışa sürdüğü süre 1 yıl bile olmamasına rağmen, lisans satışlarında patlama yaşadı. Evet geçtiğimiz günlerde Microsoft'un dev büyüme rakamlarını Burada duyurmuştuk.

Birinci yılının dolmasına 3 ay gibi bir zaman dilimi daha varken, 175 Milyonu aşan Windows 7 lisans satışının dev büyümesini ; Son bir ay gibi kısa zaman içerisinde 25 milyon (günde 1 milyon) adet sattığını belirterek tezleyebiliriz. Evet ;  150 Milyon lisans satış sayısının duyurusu henüz ciddiyeti ve tazeliğini korurken ,Windows 7 için  175 Milyon lisans duyurusuda yılın 3. çeyreğinde yerini aldı.

Microsoft , Windows 7 işletim sisteminden ciddi bir pazar payı oluşturacağını ve kazanç kapısı açacağını yılın ilk çeyreğinden çıkarken, çeşitli araştırmalar ışığındaki tablodan yansıtıyordu. Microsoft'un Windows 7 deki bu başarısının konusunuda nisan ayının başında Burada yer vermiştik.

Microsoft , Dünya geneli işletim sistemi pazar payında , diğer Windows işletim sistemleri bir yana, Windows 7 ile %- 17 lik bir oranı elde ederek, yavaş yavaş  %-20 ye yaklaşan bir tempoda seyrini sürdürüyor.

Microsoft bir diğer rekoruda Office 2010 ile kırmaya hedefledi şimdilerde. Mayıs ayında Office 2010 a gösterilen büyük ilginin, önümüzdeki hafta ve aylarda artış göstereceğinden ve bir büyük hamlede ofis uygulama yazılımından elde edeceğinden umutlu.

Yazılım devi başarı gövde gösterisinide yeni tarayıcısı İnternet Explorer 9 ile yakalayıp , tarayıcı piyasasını alt üst etmeyi hedefliyor. Windows 7 , Office 2010'a bu derece yoğun ilgi ve başarı hikayesine örnekler kılarken , bir jest deİnternet Explorer 9 dan rekor  geleceği kesin gözüyle bakılıyor çünkü.

Microsoft, diğer yazılımları ile, dengesiz fakat olumlu bu ciddi büyüme rakamlarını yılın sonunda nasıl kapatacağı tahmin bile edilemiyor. Teknolojinin her alanında yazılım faaliyeti göstermenin dışında, kullanıcı memnuniyeti  sağlamayı başaran Microsoft firmasının bu rekor büyümesi, gelişen ve değişen teknolojilerin daha erken kullanıcıyla buluşmasının vesilesi olabileceğini unutmamak gerekir.

Firmanın yıl sonu resmi analiz raporlarında buluşmak ümidiyle, : ) CHIP Online olarak başarılarının devamını dileriz.

CHIP Online

layra41
28-07-2010, 13:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
725 mesaj

yes

ultra-durable
31-07-2010, 20:48   |  #3  
ultra-durable avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
292 mesaj

microsoft

bosluk
31-07-2010, 21:20   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

e yani :) aylardır Chip, Windows haberi yayınlaya yayınlaya hal kaldı. Bu kadar reklama hala yüzleri gülmeseydi şaşardım ;)

sosyalik
01-08-2010, 16:16   |  #5  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Microsoft bir fikir üretir uyguladıktan sonra yan gelir yatar.Ne İnternet explorerda ne de başka bir ürünündeki açıkları kapatmaya çalışmaz...

Kapalı Hesap (154666)
01-08-2010, 17:32   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Yaf nedir bu anlamsız reklamlar. Eskiler bilir 98 ilk çıktığında off ne güzel işletim sistemi deniliyordu. Arkasından kısa ömürlü 2000 ve Milenyum Me işletim sistemleri piyasaya sürüldü. windows NT ise o yıllarda sadece serverlerde kullanılıyordu ve bu günkü sistemlerden daha sorunsuz çalışıyordu. daha sonra NT tabanlı olduğu ileri sürülerek XP sistemi çıkarıldı. Bir süre sonra gözlemlenen donanım ve prgram uyuşmazlıkları nedeniyle vista devreye girdi. Vistanın içeriğinde bildiğim kadarıyla bazı linuks komutları da bulunmaktaydı. Bu yüzden artık proğram ve donanım uyuşmazlıklarının olmayacağı kilitlenmelerin yaşanmayacağı bir işletim sistemi olarak gösterilmekteydi. Ama birkaç sene gibi kısa bir sürede vista da sorunlarıyla ortaya çıktı ve artık yeni bir sistem piyasaya sürüldü. Windows7
Yeni üretim bilgisayarlar artık çok ucuza maledilebilmekte ve her geçen gün farklı model ve yapıda üretilmektedir. Elbette üretici firmalar ürettikleri bilgisayarlarını işletim sistemi olmaksızın kullanıcıya sunmazlar. Doğal olarak toplu lisans alımı ile daha ucuza alabilmektedirler. Eski işletim sistemleri satılmadığına göre doğal olarak yeni işletim sistemi olan windows7 kullanacaklardır.
SİZCE BU SÖYLENİLENLER WİNDOWS'un BAŞARISI MI YOKSA YENİ SATIŞ POLİTİKASI MI.
TÜRKİYE de TÜKETİCİ YASALARI ÜCRET KARŞILIĞI ALINAN BİR ÜRÜNÜN 10 YIL KULLANIM ÖMRÜNÜN OLMASINI AÇIKÇA BELİRTMİŞTİR. 2005 YILINDA ALDIĞIMIZ XP İŞLETİM SİSTEMİ İSE ARTIK KULLANILAMAZ DURUMDA GÖSTERİLMEKTEDİR. SİZCE HALA YENİ İŞLETİM SİSTEMİNE PARA YATIRMALIMIYIZ. YOKSA ESKİYEN BİLGİSAYARIMIZA YÜZLERCE DOLAR VERİP YENİ İŞLETİM SİSTEMİ Mİ KURMALIYIZ. WİNDOWS 8 DEDİKODULARI DUYULAN GÜNÜMÜZDE BU TÜR REKLAMLARA BİRAZ DAHA MANTIKLI YAKLAŞMAYI ÖNERİYORUM...

StyleALP
02-08-2010, 13:24   |  #7  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Microsoft bence emeğinin karşılığını alması lazım ve alıyorda. Özellikle Windows 7 ile büyük bir başarı elde edek bu geliri elde etti, hakettide. Tek şikayetim fiyatların biraz daha aşağıya çekilmesi, yoksa Microsoft 'a verdiğim paraya acımıyorum...

* Teşekkürler...

dangel_11
10-08-2010, 15:03   |  #8  
dangel_11 avatarı
Üye
92 mesaj

:) para tuzağı hep