Microsoft Klavye

HPQ-User
25-08-2007, 01:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ÇAĞRI sormuş:
Merhaba...

Ben bilgisayarıma windows xp kuracağım ama klavyede f8 tuşuna bastığım zaman adımı atlıyamıyorum  arkadaşım başka klavye takmamı söyledi.Farklı bir klavye ile denedim çalıştı acaba klavyemın f8 tuşumu bozuk daha alalı 2 ay oldu :(.
yardımlarını beklıyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4/128vga/512ram/asus anakart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

blackhawkmilan31
25-08-2007, 01:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Bazı klavyelerde nasıl NumLock tuşu varsa aynısı F tuşlarında da olabiliyor.Senin klavyende böyle bir tuş varsa onu aktif hale getir.

Eğer sorunum bu değil dersen büyük oranda klavye bozuk arkadaşının dediği gibi yada F8 tuşu zarar görmüş.Sen bir kere arkadaşının birinden ödünç al dene bakalım.

Formatın neresinde kullanacaksın F8 tuşunu? Güvenli kipte vs. açmak için ise böyle bir işe ihtiyacın yok.BİOS'a del tuşu ile girebilirsin.Eğer sen F8 tuşunu XP'yi kurarken lisans sözleşmesini kabul etmek için kullanacaksan o zaman klavyeni değiştir.

Koray Kocaman
26-08-2007, 02:33   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Kullanmış olduğunuz klavyenın sağ üst tarafında yada multimedia panelınde F Lock tuşu göreceksiniz.Kurulumda yani F8 tuşunu kullanmanız gerektiği yerde buna basarak işleme devam edebilirsiniz.Unutmayın her kurulumda F Lock tuşuna basarak aktifleştirmeniz lazım.