Microsoft noktayı koyuyor!

CHIP Online
30-10-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Beklenen son: Microsoft başlangıçta çok önem veriyordu ama yakında tarih olacağı açıklandı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/microsoft-noktayi-koyuyor_16114.html

Resimlerle: Microsoft gizemli cihazı çok yakında raflarda

Microsoft'un yenilikçi bir iletişim platformu denemesi olan MSN Direct 2004 yılında oldukça ilgi çekmişti. Kullanılmayan FM frekansları üzerinden, radyo dalgalarını kullanarak veri iletme fikri üzerine kurulu olan MSN Direct daha yaygınlaşamadan eski teknoloji haline geldi. Bunun üzerine Microsoft, MSN Direct'i 1 Ocak 2012'den itibaren sona erdireceğini açıkladı.

Özellikle borsa, trafik, hava durumu gibi bilgileri iletmek için düşünülen MSN Direct'in sıra dışı kullanım alanları arasında otomatik kahve makineleri bile girmişti. Üstelik bu fikir Microsoft ve kullanıcıların yanı sıra üreticileri de oldukça heyecanlandırmıştı. Başta Pioneer ve Garmin olmak üzere pek çok üretici MSN Direct destekli cihazlar ürettiler ve sattılar.

Bill Gates'in önemle üzerinde durduğu akıllı kol saatleri ile kullanılması planlanan MSN Direct'in, bu saatlerin yaygınlaşamaması nedeniyle de beklediği gelişmeyi gösteremediği söyleniyor. Fakat var olan koşullarda MSN Direct'den daha kullanışlı alternatifler olması nedeniyle bu proje ABD ve Kanada sınırlarının dışına çıkmayı başaramadı.


Tüm konu: Microsoft noktayı koyuyor!

İzleyin: Microsoft'tan dokunmatik fareler!

Resimlerle: Microsoft gizemli cihazı çok yakında raflarda

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft bu projeyi sona erdirerek doğru bir karar mı verdi?

posicor
30-10-2009, 12:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Off yine "Aman tanrım! Microsoft Berlin ofisinin 3. katında selpak yerine solo tuvalet kağıdı kullanmaya başladı" tipinde "çok önemli Microsoft haberlerine" geri döndük :)

Ama kötü niyetli düşünmüyorum artık.Sanırım Microsoft'da çalışan biri siteye intranette duyuru yada bildiri olarak geçen ne varsa forward'lıyor.Microsoft haberlerinin yarısı Microsoft dışında kimsenin umrunda olmayan duyuru ve raporlar çünkü :)

Bu Microsoft'un ufak bir side project'i sadece.Özellikle Türk okurları hiç ilgilendirmeyen bir proje üstüne üstlük.Büyük şirketler böyle onlarca projeyi aynı anda yürütüyorlar.Örneğin IBM'in yüzlerce böyle projesi var.IBM'in projelerini ve raporlarını da benzer biçimde yayınlamaya kalksanız sitede başka hiçbir habere yer kalmaz.

Son Düzenleme: posicor ~ 30 Ekim 2009 13:02
melen
30-10-2009, 12:58   |  #3  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Evet. :)