Merhaba Arkadaşlar.
Öncelikle size birşey sormak istiyorum. Yeni bir sistem kurdum diyelim Kasası anakartı, işlemcisi falan hepsini ben seçip kurdum ve sistemde bir sorun yok hepsi uyumlu diyelim. O sisteme uygun Microsoft XP, Vista, 7 kurulabilirmi? Peki kurulunca orjinal yazılımımı kurulmuş oluyor? Bu soruyu şu nedenden ötürü merak ettim arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar alınınca (hazır sistemli) microsoft size onunla birlikte windows yazılımı ve şifresi veriyor. Peki kendi sistemini kurduğunda?
Microsoft Orjinal Yazılımı
W7 Home premiumlar 250-200 arası Ultimateler 450-400 Professional 350-300 arası . Ben kendi görüşümü söyleyim işletim sistemine bu kadar para vermem.Windows gerçekten yazılımlarını çok da uygun fiyatlara satmıyor.İnsan hazır bilgisayar alıyor ve Windows işletim sistemi hediye olarak geldiğini sanıyor ama farkında olmasa da onun da parasını ödüyor.Halbuki insanlar Linux gibi alternatiflere yönelse ücretsiz ve yasal olarak işletim sistemi kullanmış olur.Ben de Windows kullanıyorum ama mecburen.
Windows gerçekten yazılımlarını çok da uygun fiyatlara satmıyor.İnsan hazır bilgisayar alıyor ve Windows işletim sistemi hediye olarak geldiğini sanıyor ama farkında olmasa da onun da parasını ödüyor.Halbuki insanlar Linux gibi alternatiflere yönelse ücretsiz ve yasal olarak işletim sistemi kullanmış olur.Ben de Windows kullanıyorum ama mecburen.Bilgisayarda kullandığımız neredeyse her program exe uzantılı ve çoğu oyun linuxda çalışmıyor . Bu da bizi doğral olarak windows a yöneltiyor.
Windows gerçekten yazılımlarını çok da uygun fiyatlara satmıyor.İnsan hazır bilgisayar alıyor ve Windows işletim sistemi hediye olarak geldiğini sanıyor ama farkında olmasa da onun da parasını ödüyor.Halbuki insanlar Linux gibi alternatiflere yönelse ücretsiz ve yasal olarak işletim sistemi kullanmış olur.Ben de Windows kullanıyorum ama mecburen.Aslında işletim sistemleri neredeyse sıfıra geliyor.Casper'dan 2 yıl önce aldığım pc'nin özellikleri :
Core 2 Quad Q8400
MSI G31-M3
4 GB DDR2 800 Mhz 9 9 9 24 cl9
640 GB sata 2 7200rpm 16 mb
HD 4650
350 W power supply
midi atx casper kasa
DVD-RW sata 2
20 in 1 card okuyucu
19 " LCD wide screen Casper monitör
Windows Vista Home Premium + (şansım ya o zaman bu pc'yi alana windows 7 yükseltme DVD'si verdiler) Windows 7 Home Premium 32-bit
Fiyatı toplam (şu an faturadan yazıyorum) 1.197.000 TL (kdv dahil)
Sen şu an bile bu özellikteki bir pc'yi bu fiyata toplayamazsın... 2. eli bile 600-700 tl'ye gelir..
Aslında işletim sistemleri neredeyse sıfıra geliyor.Casper'dan 2 yıl önce aldığım pc'nin özellikleri :Keşke her zaman böyle olsa.Windows 7 yükseltme DVD'si vermeleri ayrı bir güzzel olmuş :)
Core 2 Quad Q8400
MSI G31-M3
4 GB DDR2 800 Mhz 9 9 9 24 cl9
640 GB sata 2 7200rpm 16 mb
HD 4650
350 W power supply
midi atx casper kasa
DVD-RW sata 2
20 in 1 card okuyucu
19 " LCD wide screen Casper monitör
Windows Vista Home Premium + (şansım ya o zaman bu pc'yi alana windows 7 yükseltme DVD'si verdiler) Windows 7 Home Premium 32-bit
Fiyatı toplam (şu an faturadan yazıyorum) 1.197.000 TL (kdv dahil)
Sen şu an bile bu özellikteki bir pc'yi bu fiyata toplayamazsın... 2. eli bile 600-700 tl'ye gelir..Son Düzenleme: sosyalik ~ 19 Haziran 2011 23:51
Ama hacı düşünün onlar da nasıl çalışıyor o sistemleri yapabilmek için, gece gündüz hiç durmadan insan dışı bir şekilde bir sistem için uğraşıyorlar, hakları değil mi ?Tamam hakları ama ben bir bilgisayar aldığımda yanında Windows DVD'sini istemiyorum belki.Belki Linux kuracağım sisteme ya da gidip başka yerden başka bir Windows sürümü alacağım. Biz de haklı değil miyiz? Gerçi Windows'u geri iade etmek mümkün ama bunun için de yine çaba sarfetmek gerekiyor.
Ama hacı düşünün onlar da nasıl çalışıyor o sistemleri yapabilmek için, gece gündüz hiç durmadan insan dışı bir şekilde bir sistem için uğraşıyorlar, hakları değil mi ?Dostum ubuntu yayınlayanlarda çalışıyor (:
Ama orjinal ubuntu dvdsi bile 3-4 Tl ;)
Edit:Yasal kullanmak istiyorsanız react os kullanın.Exelerle uyumlu+Açık kaynak daha güvenli ;)
http://www.reactos.orgSon Düzenleme: M.G.G ~ 20 Haziran 2011 15:01
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
248 mesaj
eğer para vermek istemiyosan bi tane win 7 loader programı indirirsin bedavaya kullanırsın
Para vermeyip yasal olarak kullanmak istiyorsanız her etkinleştirme süresi bittiğinde format atın :)Benim bildiğim bir yöntem var ama bazen düzgün çalışmıyor.
Cmosdan tarihi 2100'e al.Işletim sistemini kur trial olarak etkinleştir.Sonra da tarihi geri 2011'e kadar al.Işletim sistemini 2100'e kadar kullan (: