Microsoft Pazarlama Tekniği

Mehmet-
02-02-2009, 19:13   |  #1  
Mehmet- avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Bu konuyu biraz da 90'lı yılları görmüş geçirmiş kişiler için açtım. Ya da bu konuda detaylı bilgi sahibi olanlar. Microsoft nasıl bir teknik kullandı da kısa zamanda dünyaya yön veren bir şirket oldu. Bunu detaylı bir şekilde bilmek tabi ki mümkün değil.
Ama normal reklam mantığıyla tanıtmamıştır herhalde ürünlerini. Belli kitleye ulaşıp onların bu sistemi tanımalarını sağladıktan sonra  ve gerçekten mevcut ihtiyaçları karşılayabildiği gerçeğini yaşattıktan sonra, bunu yaşayan kitlenin tanıdıkları insanlara ya da şirketlere  tavsiyeleri üzerine, ve kendi elde ettiği başarı hikayelerini ve memnuniyetleri kullanarak pazarlama mantığı yürüttüğünü düşünüyorum. Ve yanılmıyorsam bu sisteme net working capital deniliyor. Microsoft'un kısa sürede dünyaya yön verebilme gücü böyle bir sistemden mi geliyor?
Dün katıldığım bir gıda seminerinde bazı şeylerden bahsedildi ve microsoft için böyle düşünce oluştu kafamda. Tamamen yanlış da olabilir veya "Daha bu ne ki?" de olabilir. Fikrinizi sormak istedim.

panda34
02-02-2009, 19:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Microsoft Pazarlama Tekniği , korsan kullanıma göz yummaktır .
korsan kullanım Windows 95'ten beri imkansız olsaydı Office paketleri de dahil .
Şu an microsoft bu kadar büyümezdi , Çünkü korsan kullanım , Lisanslı kullanımı da tetikliyor .
Microsoft ürünlerini kullanan 100 kişiden 50'si lisanslı kullansa ona fazla fazla yeter .
Korsan kullanan 50 kişinin de büyük çoğunluğu birgün Lisans alacaktır ,
microsoft böyle büyür .

uGuR.uK
02-02-2009, 21:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ondan ziyade MS birçok ilkide gerçekleştiren şirket olmuştur zamanında, ayrıca binlerce patenti var adamların. hemen hemen çıkan her yazılım/donanım için uygun desteği sunmuşlar(şimdi durum öyle değil tabi, dünya MS'in çıkardıklarına uyum sağlamaya çalışıyor). bill amca kafayı çalıştırmış zamanında işte.