microsoft security essentials programını yükledim ama ekran da çubuklar da nasıl görürüm yada bir sitenin virüslü olup olmadığını nasıl bileceğim
microsoft security essentyials
programı güncelledikten sonra program simgesi yeşise sistem korunuyor anlamına geliyor,ayrıca sisteme virüs girdiği zaman simge kırmızı oluyor ve köşede bilgilendirme yazısı geliyor.Sen sadece bilgissayarımı temizleye basıyorsun daha sonra tekrardan yeşil oluyor simge.
Security Essentials in durumu pc nin sağ alt köşesindedir. Yeşilse bir sorun olmadığı anlamına gelir. Ayrıca sitelerin önceden virüslü olduğunu haber vermez ama bulabiildiği virüsleri engeller. Bunu siteye girmeden önce öğrenmek istiyorsanız ücretsiz tarayıcı eklentisi olan Mcafee Site Advisor ü kullanabilrsiniz. İndirmek için: https://sadownload.mcafee.com/products/SA/Latest/saSetup.exe
yardımcı olan herkeze teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
tek başına esentinalden fayda beklemek hata olur. trojen virüsleri çok rahat veritabanını bozabiliyor esentinal' in. yanına en iyi gördüğüm free uyumluluk sorunu yaşatmadan panda panda silerken yada karantina altına alırken esentinal müdahale etmiyor aynı zamanda esentinalinde bulup silmeye kalktığı zararlılarda panda esentinalin işlem yapmasını engellemiyor. bazen öyle durumlar oluyor ki esentinal karantinaya alıyor öbür yazılım silmeye kalkıyor ve çakışmalar yüzünden sistem çökebiliyorda.
Microsoft Security Essentials tek başına yetersiz kalır. Benim sana tavsiyem tamamen ücretsiz olan Comodo Internet Security yazılımı. Bu siteden işletim sistemini seçip indirebilirsin.
tam anlamadım nasıl bulacam bilmiyorum yine de sağolun vakit ayırdığınız için
İnternette bilmediğiniz sitelere girmezseniz, bilinçli kullanırsanız yani, Security Essentials normal bir ev kullanıcısı için yeterli olacak ve kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Yani başka antivirüsleri de denemeniz veya kullanmanız gerekmiyor.