Microsoft'tan Chrome OS hakkında sert sözler

CHIP Online
13-07-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın işletim sistemi hakkında şimdiye kadar konuşmayan MS, sonunda öyle bir patladı ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... t-sozler_13920.html

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Microsoft'un Developer & Platform Evangelism bölümü başkan yardımcısı Walid Abu-Hadba bir röportajda Google hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Google'ın Chrome işletim sistemi geliştirmekteki gerçek amacının sanılandan farklı olduğunu belirtti.

"Google'ın yaptıklarının çoğu savunma amaçlı". Bunu söylerken kastettiği şey Google'ın esas işi olan arama motorunu korumak istemesi. Google arama motoru sayesinde kazanılan reklam gelirleri Google için en önemli şey. Chrome işletim sistemini yapmaktaki amaçları da tüketiciye daha basit ve kolay bir bilgisayar teknolojisi sunmak değil. Walid'e göre Google'ın amacı diğer firmaların Google'ın gelir kaynaklarına saldırmasını önlemek için dikkat dağıtmak.

Tüm konu: Microsoft'tan Chrome OS hakkında sert sözler

İzleyin: Google Chrome'un hikayesi

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un açıklamaları sizce ne kadar doğru?

ParanoiD
13-07-2009, 11:46   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj

Dogru soyluyor olabilir.

PcMaKeR
13-07-2009, 12:22   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Hahahah silverlight tan para kazanıyor :D:D:D:D nere kazanıyor bu kadarda olunmaz ki yaw. Silverlight için ücretsiz araçlar çıkartıyor. Eğer expression serisini diyorsanız o sadece silverligth için tasarım yapmıyor web tasarımı da var içinde.

Microsoft un asıl para kazandığı yer: Windows(Server ve Ev bilgisayarları), Office, Sql Server, Visual Studio(MSDN premium ile Technet) .

Bunlar asıl para damarları.
Bing yavaştan ve güçlü geliyor.
Oyun konsolu olan XBox ve diğer donanım ürünleride iyi para getiriyor. Zune çok büyük etki yaratmadı şahsen bende.
Zune mu iPod mu deseler iPod derim.
Ama diğer ürünlerini beğeniyle karşılarım.

Google daha çokkkk ekmek yemeli ki işletim sistemi üretsin. Oh ne ala. Sen linuxun çekirdeğiini al oyna ChromeOS diye pazarla oldu.

yalcinkurt
13-07-2009, 13:59   |  #4  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

MS ve Google arasındaki mücadele arama motoruna atlamıştı. Şimdi Google'ın işletim sistemi üretmesi ve bunu bedava dağıtması; birçok Google'dan memnun MS kullanıcısının da dikkatini cezbetmesini sağladı. Aralarındaki savaş iyice kızışacak. MS ve Google teknolojinin her alanından para kazanmak istiyor ve tekelci olma amacındalar. Bunu ne kadar başarırlar bilemem ama mücadele çok ateşli geçecek.

H@ckerCesur
13-07-2009, 14:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Google daha çokkkk ekmek yemeli ki işletim sistemi üretsin. Oh ne ala. Sen linuxun çekirdeğiini al oyna ChromeOS diye pazarla oldu.
Daha betası bile çıkmamış bir işletim sistemi hakkında böyle konuşmana açıkçası anlam veremedim. Sonuçta google büyük bir şirket ve büyük yazılımcılar var kadrosunda. Neden güzel bir işletim sistemi yazamasın ki ?
Peki neden yazmadı bu zamana kadar ? Açıklayayım.
Arama alanında liderdi. Baktı microsoft Bing ile rakip oldu. O da microsofta rakip olmak için en zayıf yerinden vurmaya hazırlanıyor. İşletim Sistemi. Yıllardır düşündüğüm şey sonunda gerçekleşiyor.

Google İşletim sistemi çıkartıyor. Yıllardır birgün yapacak diyordum kendime. Ayrıca google yaparsa kaliteli olur inancındayım. Görürsün belki de gerçekten çok ciddi bir rakip olarak gelir ms'ye....

internet explorer - Google Chrome
google - bing
chrome OS - windows
hotmail - gmail
Bu çekişmede en karlı olan ise kullanıcıdır.

PcMaKeR
13-07-2009, 15:27   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Google a kıl oluyorum Cesur.
O Açıklamayı bana değil başkasına yap. Gayet iyi biliyorum google ın çoğu ürününü emin ol!
Arama motoru sunucularında özel linux versiyonu kullanıldığını biliyorsundur umarım. Hiçkimse kalkıpta sıfırdan işletim sistemi yazmaz arama motoru için. Özelliklede Larry ile Sergey bukonuda os yazdıysa şaşarım.

Adamlar Linux kullanacak ChromeOS de.
Aynı Chrome gibi olacak bu işletim sistemi.
Tarayıcı yaptık diyorlar AppleWebkit kullanıyor(Ha javascript motoruna birşeydemem v8 engine çok güçlü bir javascript motoru) Ama tarayıcı hazır kod üzerinden geliştiriliyor.

Google ChromeOS kullanacağıma Ubuntu yada Kubuntu Linux kullanırım ondan daha iyi google ı her yere sokmak iyi değil!!!

uGuR.uK
13-07-2009, 15:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

haklılık payı var bencede, en nihayetinde google bugüne kadar biton proje ortaya çıkardı ve sadece bikaçı adam gibi başarıyla devam ediyor ancak ne ötekiler bırakmayı nede yenilerini üretmeyi kesmiyorlar; her ne kadar başarısız olacakları belli olsada. ama MS bunun bilincindeyse ki Bing ile öyle olduğunu gösteriyor, nerden nasıl vuracağını iyi bilir...;

Tunch
08-04-2011, 19:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

google neyi düşünüyorsa düşünsün; zaten insanlar google dana arama yapmak istiyor yavaş sıkıcı bingden değil.
insanlar hız istiyor ms ise bunu veremiyor.
google sa çok başarılı