Microsoft'tan çok sert bir "Win 7 savunması"

CHIP Online
11-09-2009, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux cephesinden gelen "Win 7 hakkında yalan söylüyorlar" suçlamasına MS'in verdiği cevap sert oldu

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... avunmasi_15167.html

Resimlerle: İşte ortalığı bir birine katan Windows 7 slaytları

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ve çok ses getiren "MS Win 7 hakkında yalan söylüyor" haberimizde, Linux cephesinden gelen sert suçlamalardan bahsetmiştik. Ve Microsoft, bu suçlamalara aynı sertlikte bir cevapla karşılık verdi.

Peki suçlama neydi?Linux topluluklarının akınına sebep olan şey, bir Best Buy çalışanının sızdırdığı slayt gösterileriydi. Çalışanların eğitimi için hazırlandığı öne sürülen slaytların gerçekliği şüpheliydi. Daily Finance'ın haberi pek çok farklı Linux savunucusunun görüşlerini birleştirerek Microsoft'a ve Windows'a her açıdan yükleniyordu.

Bu slayt gösterilerinde Linux yerden yere vuruluyor, Windows da göklere çıkartılıyordu. Yani satış elemanları için Windows pazarlama taktikleri, kolayca öğrenilebilir hale getirilmişti. Bu elbette Linux taraftarlarında hiç hoş karşılanmadı ve slaytlardaki bilgiler dev şirket yalanları olarak adlandırıldı.

Microsoft kendisine yöneltilen ağır saldırıları soğukkanlılıkla karşıladı ve cevap verdi: "Evet, Best Buy çalışanlarını Windows'u övecek şekilde yetiştiriyoruz"   Ama Microsoft'un sözleri bununla kalmıyor, devamı Linux için eğitim slaytlarından daha ağır olabilir! Devamı haberimizin ikinci sayfasında...

Tüm konu: Microsoft'tan çok sert bir "Win 7 savunması"

İzleyin: Windows 7 reklamları hazır!

Resimlerle: İşte ortalığı bir birine katan Windows 7 slaytları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu slaytlara gösterilen tepki normal mi?

Thrystan
11-09-2009, 16:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj

Bu kadar temiz ve net bir cevap geleceğini büyük bir ihtimal kimse tahmin etmemişti. Herşeyi net ve açık şekilde açıklayıp bu slaytlerın varlığını bile yalanlamıyorlar. Böylece Linuxcuları iftiracı durumuna düşürdüler ki öyleler zaten.

Çünkü gerçek bir tanıtım karşılıklı söz duellolarıyla değil bir bilginin net bir şekilde aktarılmasıyla gerçekleşir.

Linuxculara kapak olsun. Direct X olmadan nasıl Windows'un yaptığı herşeyi yapabilirler ki :D

toddler
11-09-2009, 17:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Sürücü desteği olmadığından falan bahsedilmiş ama benim gördüğüm kullandığım kadarıyla sürücü sıkıntısı yok. Ubuntu'yu 4-5 yıl önce aldığım notebook ya da yeni aldığım desktop'a kurduğumda hiç sıkıntı yaşamadım. Ya da Pardus'ta dijital tv kartımı kurmaya çalışmadım. Kaffeine ile direkt kullandım. Hem Linux (Ubuntu ve Pardus) hemde Win kullanıyorum ve bence M$ kantarın topuzunu kaçırmış. Bana kalırsa oyun ve profesyonel grafik uygulamaları hariç bir sıkıntı yok.

Bu arada aynı model iki netbook'u karşılaştırma fırsatım oldu. Birinde Pardus birinde Win kuruluydu ve Pardus olan diğerine göre performans olarak açık ara öndeydi.

Son Düzenleme: toddler ~ 11 Eylül 2009 17:42
AkyüzCan
12-09-2009, 16:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

-Hadi doğru ya da yanlışı bir kenara bırakalım -Neyin savunması tartılışılıyor ki ; tepki normal olsun.Her şeyin ötesinde tepki duyması gereken kim; pazarlama eğitim notları sınıfı altında gruplanan tüm materyallerin amacı özellikle amerikan satış eğitiminde motivasyon ve beyin yıkama odaklıdır..."Ben dünyanın en mükemmel  satıcısıyım"diye başlayan eğitim slaytlarla desteklenir ve hiç bir satış eğitim materyali kamuoyuna yapilmiş deklerasyon değil sadece kurum içi lokal malzemedir:ilaç firmalarında rakip bir firmanın antibiyotiği hakkında söylenenleri bilenler bilir.Sen gir milletin evine adı ne olursa olsun info hırsızlığı-modern adı sızma oldu- yap sonrada "vay efendim beni kötü tanıtıyor" de adam kendi ürününün satış alt yapısı ve stratejisi odaklı eğitim veriyor buradada mı haksız rekabet kuralları,anti-tekelcilik teranesi anlatılacak. İyi artık ; best buy eğitim programlarına  linux,mozilla ,apple gözlemcileride katılsın ...Pardonnnn unuttum AB de hükümet komiseri nezdinde temsil edilsin....Gülümseme

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 12 Eylül 2009 16:18