Microsoft'tan farklı bir IE9 sürprizi!

CHIP Online
14-09-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Internet Explorer 9'un tanıtımı için büyük bir sürprizin peşinde

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... surprizi_22387.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Microsoft animasyon klipleriyle dikkat çeken müzik grubu Gorillaz ile Internet Explorer 9 beta'nın tanıtımı için anlaştı.

Gorillaz, Internet Explorer 9 beta'nın tanıtımında yeralacak. En son albüm olan Plastic Beach'in kapak görseli, IE9'un tanıtımında arkaplan görseli olarak kullanılacak. Aynı anda Londra ve San Francisco'da  tanıtım yapılacak.

Bu tanıtımda Gorillaz'ın canlı olarak sahneye çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Grubun anime bir klibi de yayınlanabilir. Her ne olursa olsun, teknolojiyi takip edenler IE9'u Gorillaz için değil, sunacağı donanımsal hızlandırma, yeni CSS ve HTML standartları olan CSS3, HTML5 ve dahası önemli. Yeni Internet Explorer 9'un hızı da yine kullanıcıları heyecanlandıran özellikler arasında yer alıyor.

Tüm konu: Microsoft'tan farklı bir IE9 sürprizi!

İzleyin: Tartışmalı bir IE9 videosu!

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeni IE9'da en çok beklediğiniz özellik hangisi?

sosyalik
14-09-2010, 15:56   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Hiç bir şey beklemiyorum.Çünkü biliyorum ki onda olacak bütün özelliklerin kat kat fazlası diğerlerinde olacak.Eğer bir şey beklemem gerekiyorsa:Her zamanki gibi en kötü tarayıcı olmasını bekliyorum.

alpbilgekagan
15-09-2010, 23:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

Bu mesaji IE9'dan yaziyorum demeyi cok isterdim ama 2 saatlik kullanim sonunda chipe girip mesajimi yazdim ama gonderemedi. Tanri askina ne terbiyesizlik boyle. IE8'i almislar, Chrome arayuzu ve biraz da hiz ekleyip IE9 diye sunmuslar. Dag fare dogurdu diye buna derler. Ha bir de ara sira yazilar bir netlesip bir belirsiz oluyor. Gozumun bozulmasindan korkup gozlugumu taktim. Bu tarayiciya IE9 dememek lazim bence. Chrome gorunumlu IE8 dersek daha dogru olacaktir. IE9 sayesinde IE nin pazar payi %30 lara kadar duserse sasirmamak lazim. Gaziantepli arkadaslar dedigimi anlayacaktir. Seyimden assagi kasimpasa, biz de Firefox kullanmaya devam ederiz...

Fattur
16-09-2010, 19:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Cidden çok güzel olmuş. Ie kendini aşmış diyeyim xD sekmeleri sürükle bırak özelliği de çok güzel uygulanmış. Hız konusunda çok iyi geliştirmeler yapmış. Opera ile çok rahat kapışabilecek seviyede. Eğer hızı yavaşlatan eklentiler varsa size uyarı ile bildiriyor ve rahatça kapatabiliyorsunuz. Firefox,chrome ve safari ile kapışma meselesine gelince. Onları tarayıcı kategorisine bile koymuyor. Chrome ki max. 1 dk da bir çöken bir tarayıcı ve firefox ki daha açılırken donan, internette gezinme hızı ve güvenlik konularında her ne kadar safari kadar olmasada düşük bir tarayıcı. Bildiğiniz üzere safarinin hem mac'de hemde pc'de en hızlı kırılan tarayıcı ünvanı var...