Microsoft'tan Windows Mobile'a yeni görünüm

CHIP Online
03-09-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, iPhone ve BlackBerry ile rekabet gücünü arttırabilmek için Windows Mobile'ı yeniliyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... -gorunum_14999.html

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Krizin en az etkilediği pazarlardan biri olan akıllı telefon piyasasında pastadan daha büyük bir pay almak isteyen Microsoft, Windows Mobile işletim sisteminin görünüşünde değişiklik yapmaya karar verdi. Yapılacak olan değişiklikler sayesinde Windows Mobile'ın, Apple'ın iPhone'u ve RIM'in BlackBerry'si ile daha ciddi bir şekilde rekabet edebilmesi hedefleniyor.

Windows Mobile 6.5'ta ilk göze çarpacak olan değişiklik Internet Explorer'ın yeni sürümünün yer alacak olması. Bunun dışında Microsoft'un My Phone adını verdiği yeni bir uygulama ile cep telefonunuzda bulunan mesajlarınızı, telefon rehberinizi ve fotoğraflarınızı internet üzerindeki özel bir alana yükleyerek daha sonra istediğiniz telefonunuza kolaylıkla aktarabilecek olmanız. Bunun yanı sıra Microsoft'un yeni açılacak olan online mağazası, Windows Mobile uygulamalarının satışını ve kullanılmasını da kolaylaştıracak.


Tüm konu: Microsoft'tan Windows Mobile'a yeni görünüm

İzleyin: Windows mobile!

Resimlerle: Windows Mobile 6.5

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce en iyi mobil işletim sistemi hangisi?

posicor
03-09-2009, 15:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

CE olduğu zamanlardan beri mobile kullandım (telefonumda değil ama) ve malesef microsoft'un en yetim bıraktığı sistem olduğunu düşünüyorum.

Oysa öyle ciddi bir potansiyeli vardı ki.Hepimizin PDA'sinde bu işletim sistemi yüklüydü ve hepimiz severek kullanıyorduk.Microsoft'un bir türlü düzeltmediği problemleri ek yazılımlarla düzeltmeye çalışan binlerce yazılımcı vardı.O 200-300 dolarlık aletler üzerlerindeki işletim sistemi ve binlerce yazılımla şu andaki smart phone'ların veya netbookların erişemeyeceği bir seviyeye erişmişlerdi.Hâla ne zaman smartphone'larda bir yenilik lanse edilse, aynısını benim ipaq'imde 2002 yılında zaten yapabildiğim aklıma geliyor ve üzülüyorum.

Microsoft zamanında bu işletim sistemine yeterince destek verseydi şimdi çok daha gelişmiş cihazlarla çalışıyor olurduk.Oysaki ne pazarlama konusunda ne geliştirme konusunda ne de hatalarını giderme konusunda yeterli ilgiyi göstermedi.

Özellikle hata giderme konusunda biz pda sahiplerinin çok canını yaktı.Bir türlü kapatmadığı basit hataları (hafıza yönetimi, ekran kullanımı, görev yönetimi, pil kullanımı vb.) düzeltmek için onlarca ekstra programla boğuşmak zorunda kaldık.

Pazarlama kısmı ise ortada, apple'dakiler şimdi basit bir video özelliği koydular diye aletin adını değiştirip dünya lansmanı yapıyorlar.Copy-paste özelliğinin eklenmesi bile "devrim yaratacak yenilik" olarak lanse ediliyor.Oysaki mobile konusundaki yenilikler ve yeni versiyonlar yıllarca microsoft tarafından satır altı bilgi olarak geçti.

Bir de lisansını her isteyene vermeleri mevzusu var ki en acısı o.Windows mobile diyince insanların aklına süper dandik Çin telefonları geliyor malesef. Bu konuda biraz daha seçici olması gerekiyor çünkü bu saçma sapan aletler, işletim sisteminin ününe fazlasıyla leke sürüyor.

Umarım Microsoft bu sefer bu işletim sistemine yeterli ilgiyi gösterir.Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim, windows mobile'ın potansiyeli düzgün kullanılırsa hâla bir android, bir symbian veya iphone'un yıllarca ilerisinde.

Fattur
03-09-2009, 16:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

WM tek geçerim...