Microsoft'un gelmiş geçmiş en zor anları!

CHIP Online
10-10-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un tarihinde de çaresiz kaldığı çok zor anları var! İşte dev şirkete pes dedirtenler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... r-anlari_36367.html

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Microsoft, 21 Kasım 2012'de 27 yaşına girecek. Bu süre içinde başarılarının yanında zaman zaman oldukça zor dönemler de geçirdi. Teknoloji devinin başı işletim sistemlerinden internet tarayıcılarına, yazılımlarıyla hep derde girdi, oldukça zor durumlara düştü. Bu yazımızda son 27 yılda Microsoft'un yaşadığı en sıkıntılı anları sizin için bir araya getirdik.

Microsoft, mahkemeye sahte kanıtlar verdiğini itiraf etti

Microsoft'a 1999 yılında çeşitli nedenlerle tekelcilik konusunda dava açılmıştı. Amerikan Adalet Bakanlığı, Microsoft'un kullanıcıları Internet Explorer kullanmaya zorlayarak internet tarayıcıları arasında haksız rekabete yol açtığını iddia ediyordu. Microsoft ise kendini IE'nin sistemin ana parçalarından biri olduğunu ve kolaylıkla kaldırılamadığını söyleyerek savunuyordu.

Bunu kanıtlamak için bir kayıt hazırlayan Microsoft, kayıtta Internet Explorer'ı kaldırmanın sistemi kararsızlaştırdığını ve yavaşlattığını savunuyordu. Fakat küçük bir problem vardı; Microsoft bu kaydın üzerinde değişiklikler yapmıştı. Savcılar ise bu değişikliklerin farkına varmış, Microsoft dava sırasında bu yaptığını itiraf etmek zorunda kalmıştı.


Tüm Konu: Microsoft'un gelmiş geçmiş en zor anları!

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Kaynak: www.chip.com.tr