Microsoft'un sokak manzalaraı çok değişiyor!

CHIP Online
30-07-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un sunduğu harita hizmetleri de Google ile yarışıyor. İşte yeni sokak görünüşü...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... egisiyor_21550.html

Resimlerle: Bing's Best: Japan'den seçme duvar kağıtları!

Microsoft araştırmacılarının yeni geliştirdiği araç, Bing Streedside'ı daha da güçlü hale getiriyor.

Kullanıcılar bu fotoğrafları stop motion bir animasyon gibi görerek, gerçekten o sokaktaymış gibi çevrelerine bakabiliyorlar. Ama bu Microsoft'a yetmiyor. Street Slide sayesinde bir şehirde gezmeye bir adım daha yaklaşmak mümkün oluyor.

Birbirine bağlı panoramik fotoğraflar sayesinde kullanıcıların birinci kişi gözünden çevrelerine dönüp bakmaları ve daha üç boyutlu bir deneyim yakalamaları mümkün oluyor. Ayrıca gezerken harita bilgilerini görmek de mümkün. Bu özellik çok yakında diğer detaylarıyla birlikte görücüye çıkartılacak.

Tüm konu: Microsoft'un sokak manzalaraı çok değişiyor!

İzleyin: Bing Maps

Resimlerle: Bing's Best: Japan'den seçme duvar kağıtları!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Harita hizmetlerine daha neler eklenebilir?

brke_gngr
30-07-2010, 19:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj

daha birşeyler eklenmesine gerek yok sanki ordaymışız gibi görüntü verebiliyor. birbirleriyle yarışarak harika işler çıkardılar microsoft ve google. ikisinide tebrik ediyorum. google earth oldukça gelistirdi kendisini. köyümü bile rahatlıkla seçebiliyorum fakat görüntü tarihleri çok eski. 2006 yılından görüntüler var orduda. açılan hastanenin daha temeli bile gözükmüyor. birde güncellense earth tadından yenmeyecek.