Microsoft'un U-dönüşleri işe yaradı mı?

CHIP Online
24-08-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC One'ın Windows Phone sürümünün ortaya çıkması, Microsoft'un "yön değiştirdiğini" mi gösteriyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... aradi-mi_49118.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kıdemli bir Microsoft yöneticisinin söylediğine göre, Microsoft'un "donanım esnekliğine" yönelmeyi planladığına dair şubat ayında yaptığı açıklamayı desteklemek için, 17 adet üçüncü parti Windows Phone şu anda üretimde veya yakın zamanda kendilerini gösterecekler. Ayrıca daha da fazla telefonun bu gruba katılacağı ümit ediliyor.


Microsoft ve HTC bu haftanın başlarında Windows için HTC One (M8) telefonunu tanıtmışlardı. Bu telefon, HTC'nin Mart ayında tanıttığı aynı telefonun Android sürümünün bir kopyası olarak karşımıza çıkıyor. Şimdilik, Microsoft'un daha açık olan yeni üçüncü parti donanım politikasının işe yaramakta olduğunun en etkili göstergesi de bu telefon olarak gözüküyor.


Windows Phone yöneticisi Greg Sullivan "İnsanların tercihleri sevdiklerini ve bu tercihe sahip olmaktan mutlu olacaklarını düşünüyoruz." cümlesini kuruyor. Ayrıca Sullivan, bu telefonun önemli bir ilk olduğunu ancak daha fazlasının yolda olduğunu da cümlelerine ekliyor.


Sullivan'ın söylediğine göre, Windows Phone 7'den beri Microsoft'un düşünce yapısı değişti. Firma, bazı şeyleri yapmak için kendini zorunlu hissetti. Bu "zorunlulukların" bir örneği ise, donanımda bulunan kamera tuşunun eklenmesi oldu.


Windows Phone 7, Eylül 2010 tarihinde kendini göstermişti. İnanması şu anda zor da olsa, o sıralarda ABD'de liderliği elinde tutan akıllı telefon platformu yüzde 35.8 ile RIM (şu andaki BlackBerry) idi. Windows Phone, yüzde 10'un hemen altında bir pay ile dördüncüydü ve akıllı telefon marketi RIM'in BlackBerry'si, Apple'ın iOS'u ve Google'ın Android'i arasında bölünmüştü.


Büyük düşüş ve sonrası... Haberimizin devamında...



Tüm Konu: Microsoft'un U-dönüşleri işe yaradı mı?

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr