Microsoft ve Windows Mobile'a çok kötü haber

CHIP Online
20-09-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonu devinden Microsoft'u üzecek karar: "Yeni modellerimizde Windows'a yer yok!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... tu-haber_15335.html

Resimlerle: CHIP Online özel: Palm Pre'yi test ettik!

Palm yeni üreteceği ceplerde Windows Mobile işletim sistemlerine yer vermeyeceğini açıkladı. Bunun yerine yeni çıkacak tüm cep telefonlarında, ilk olarak Palm Pre ile karşımız çıkan, WebOS işletim sistemini kullanacak.

Palm CEO'su Jon Rubinstein'ın yaptığı açıklamaya göre Palm Pre'lerin satışı için birçok telekomünikasyon firması ile anlaşma yapıldı. Fakat her şeye rağmen yılın 2 çeyreğinde 240 ve 270 milyon dolar arası bir kar elde edilmiş olsa da 1 çeyrekteki başarı yakalanmış değil.

Palm'ın bundan sonra farklı bir işletim sistemini kullanan cep telefonunun piyasaya sürmeme kararı üzerine gözler Microsoft'a çevrildi ve bir Microsoft sözcüsü şu açıklamada bulundu: "Palm bizim için iyi bir iş ortağı oldu ve birlikte çalıştığımız birçok firmadan biriydi."

Tüm konu: Microsoft ve Windows Mobile'a çok kötü haber

İzleyin: Palm Pre iş başında

Resimlerle: CHIP Online özel: Palm Pre'yi test ettik!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows Mobile yerine kendi işletim sistemini kullanması Palm'in beklediği olumlu etkiyi yapar mı?

toddler
20-09-2009, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Palm'in WM'li modelleri pek başarılı değildi zaten. Webos ve dizaynıyla Palm Pre firmaya olumlu etki yapmış durumda. WebOs ve Palm Pre olmasaydı belkide Palm firması çok zor günler geçirecekti.

AkyüzCan
21-09-2009, 09:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

 Palm ın ekonomik  beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı hiç ama hiç ilgi alanım değil. Ama şu söz var ya microsoft  sözcüsünün alıntısı olarak haberde verilen söz;  "Palm bizim için iyi bir iş ortağı oldu ve birlikte çalıştığımız birçok firmadan biriydi." İşte bu ticari duruşundan dolayı seviyorum bu firmayı ;hiç bir iş ortağına ticari işbirliğinde yakın olup da yolları ayrıldıktan sonra ülkemizde çok yapılan "öküz öldü ortaklık bozuldu" tu kaka tavrınla yaklaşılmaması,  kim ne derse desin ticari etiklik budur ve ticarette iş ortaklığı olur nikahsal birliktelik değil...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 21 Eylül 2009 09:16