Microsoft Windows 7'yi Korsan Kullandırmayacak !

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Turkish Developer
25-02-2010, 05:17   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Microsoft,  Windows 7 İşletim Sistemini  Korsanlara Malzeme Yapmamak İçin Kararlı !

Microsoft başarılı şekilde meydana getirip satışa sunduğu Windows 7 işletim sisteminin kayda değer bir lisanslı kullanıcısı olsada, kat be kat artış gösteren korsan  Windows 7 sistemlerinden de haberdar,ve ciddi bir korsan avı mücadelesi başlatıyor.

Bu sorunla mücadele etmek içinde, çeşitli yeni farklı güncellemeler ile ,oldukça etkili hamleler gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Microsoft - Windows (7) Update nin son yaması olan KB971033 , kurulu olan Windows 7 işletim sisteminin ürün anahtarının orjinal olup olmadığını, kayıtlanıp kayıtlanmadığını merkez ofisteki sistemlere raporlayıp eşleştiriyor. Eğer korsan kullanıma dayalı bir araç ile etkinleştirilmiş Windows 7 kullanıyorsanız,pekte kaçabileceğiniz anlamına ne yazıkki gelmeyecektir.

Windows 7 korsan kopya olarak kullanıyorsanız yakalanmanız hiçde kötü sürpriz olmayacaktır.Yakalanmanızdan sonra, sistem kapanma durumuyla karşı karşıya kalmayacaktır.
Fakat ; Kullanıcının tercihlerine dayalı masa üstü uygulamalarının bir kısmı, Duvar kağıdı, ve görsel zenginliklerden mahrum bırakacaktır. Korsan kullanıcılar için dahada kötüsü , oldukça bıktırıp usandıracak  olacağı düşünülen her uygulama veya işlevde orjinal yazılım edinilmesi hatırlatılacak.

CHİP ONLİNE

Banned
25-02-2010, 08:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alıntı: Turkish Developer  

Microsoft - Windows (7) Update nin son yaması olan KB971033 , kurulu olan Windows 7 işletim sisteminin ürün anahtarının orjinal olup olmadığını, kayıtlanıp kayıtlanmadığını merkez ofisteki sistemlere raporlayıp eşleştiriyor. Eğer korsan kullanıma dayalı bir araç ile etkinleştirilmiş Windows 7 kullanıyorsanız,pekte kaçabileceğiniz anlamına ne yazıkki gelmeyecektir.

Bu yama bende bir işe yaramadı. Demekki kaçılabiliniyormuş.

SamuraiJACK
25-02-2010, 09:11   |  #3  
Yeni Üye
21 mesaj

iyi ilaç kullanmışın .. yakalanmadığına göre :D

forumlarda bakıyorum ilk zaman larda çıkan ilaçlar yakalanıyormuş son dönemlerdekinde sorun yokmuş

aloneserenity
25-02-2010, 13:24   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Hikaye Hikaye :) Asla Yakalayamazlar Baş Edemezler :)

Turkish Developer
25-02-2010, 14:55   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: khramn  
Bu yama bende bir işe yaramadı. Demekki kaçılabiliniyormuş.

Microsoft,  parça parça yaması olacak. Mart ayı içinde avcı bir KBxxxx düşünülüyor. :)
Çerkirge bir sıçrar , iki sıçrar .... misali. pek uzağa kaçacağınızı düşünemezsiniz...

KB976264   :)>
http://www.microsoft.com/downloa ... 7-95cb-6deae98f85c4

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 25 Şubat 2010 15:17
özkan_oktay
25-02-2010, 16:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

bu dünyanın öbür dünyası da var adamlar o kadar emek veriyolar önüne gelen bedava kullanıyo ...

HActeX
25-02-2010, 16:38   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Arkdaş doğru söylüyor hiç birşeyi orjinal kullanmamak içn adeta milletimiz direniyor

Tolunay Kaymakçı
25-02-2010, 17:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

İnsanların emeğini gasp ediyorsunuz ve övünüyorsunuz?! Bir düşünün bakalım kolay mı yapılıyorlar? Vicdanınıza bırakıyorum.

Banned
25-02-2010, 18:10   |  #9  
Banlandı
5,777 mesaj
Alıntı: Turkish Developer  

Microsoft,  parça parça yaması olacak. Mart ayı içinde avcı bir KBxxxx düşünülüyor. :)
Çerkirge bir sıçrar , iki sıçrar .... misali. pek uzağa kaçacağınızı düşünemezsiniz...

KB976264   :)>
http://www.microsoft.com/downloa ... 7-95cb-6deae98f85c4
İki defa sıçradık şimdilik.

Banned
25-02-2010, 18:14   |  #10  
Banlandı
5,777 mesaj
Alıntı: pisicikgeldi  
İnsanların emeğini gasp ediyorsunuz ve övünüyorsunuz?! Bir düşünün bakalım kolay mı yapılıyorlar? Vicdanınıza bırakıyorum.
Sadece bir bilgisayarım var ve bu bilgisayara ait bir xp ve birde vista lisansım var.Sonuçta tek microsoft işletim sistemi kullanıyorum. Üstelik vistayı hiç kullanmadım. Sizce yetmez mi ? Bence bir bilgisayar için verilmiş iki işletim sistemi parası kafi  gelmeli.

SaMaRRa
25-02-2010, 18:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

ufak bir ayrıntıyı atlıyorsunuz arkadaşlar..

bir kere mic. vista dan kısa bir süre sonra win7 yi piyasaya sürerek vista nın iyi olmayan bir işletim sistemi olduğunu kabule tmiş oldu..ayrıca (yanlış hatırlamıyorsam)vista bussines ve üzeri alan kullanıcıların ek ücret ödemeden win7 ye geçmelerine izin verdi..

şimdi benim dizüstü pc imde vista home premium kurulu geldi..mic. bu işletim sisteminin başarısız olduğu kabul ediyor ama benim ücretsiz win7 ye geçmeme izin vermiyor! şimdi benim vista ya verdiğim para ne oldu?? paramın karşılığı bumu: yapan şirketin bile başarılı olmadığını kabul ettiği bir işletim sistemi..benim işletim sistemimi ücretsiz win7 ye yükseltmeme izin vermiyor ve bana şöyle diyor: yav sen buna(vistaya) para verdin ama bizde gördükki yeterince iyi bir işletim sistemi değil..vistanın bussines sürümünü alanları ücretsiz win7 ye geçiriyoruz. e sen home pre. almışsın, napalım onunla idare et o zaman..

şimdi ben size soruyorum benim paramın karşılığı bumu??yapımcısının başarısızlığını gördüğü için üzerine yeni bir işletim sistemi çıkardığı bir işletim sistemi...ben o parayı kazanmak için çalışıyorum..bende emek harcıyorum.. benim emeğimin karşılığı bumu??

[daha win7 hiç kullanmadım.ama yorum ve incelemelerini takip ediyorum]
[ayrıca win7 yi mic. resmen kendi dağıttı beta aşamasında iken..beta halini internete dağıtıp insanların tepkilerine baktı, ona göre düzenleme ve geliştirme yaptı..inanmayanlara tek sorum var: hangi mic. işletim sistemi beta aşamasında internete yayılmış? ör: vista..internette dağıtılmadan önce çıktı piyasaya]

ekleme:hadi diyelim beta1 sızdı internete..e tabi şirket içinden sızdı.. bir firma sızdıran kişiyi bulup gereğini yapar,başka birşeyin sızmasını engeller. bakınız acaba win7 nin kaç tane beta sürümü sızmış internete..yani mic. resmen bilerek sızmasına izin vermiş.

ek2:ekmek yapmak için un lazım..uncu kilosunu 100tl den satarsa herkes un alamaz..uncu un çuvalını almış sırtına geze geze satıyor...un çuvalında bir delik var.tabi halkta arkasından unu alır..un 100tl ye satılırken kaç kişi uncuya çuvalında delik var der?..bir kere mic. işletim sisteminin çekirdeğini değiştirmiyor..aynı çekirdek üzerine yeni sürüm çıkartıyor..çekirdeğin değişmediğini hesaba kattığınızda satılan işletim sisteminin fiyatının emeğinden çok daha fazla olduğunu görürsünüz.

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 25 Şubat 2010 18:53
SERKANCANDAN
25-02-2010, 20:47   |  #12  
Taze Üye
6 mesaj

Millete dandik Vista için tonla para ödettiği yetmiyormuş gibi, orta halli bir bilgisayar parasına işletim sistemi satması yüzsüzlüğün daniskasıdır.

Millette salak değil her üç yılda bi işletim sistemine tonla para ödesin. Bu ülkede para o kadar kolay kazanılmıyor. Ya linuz gibi ücrestsiz dağıtımlara yöneleceklerdir, yada farklı methodlarla Windows kullanacaklardır.

Benim önerim Pardus veya Ubuntu kullanmaktır.

hcilek
25-02-2010, 20:47   |  #13  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

arkadaşlar teşekkür uyarı için resmen sıyırdı yani :) az kalsın güncelliyordum :D

SaMaRRa
25-02-2010, 21:10   |  #14  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

yoksa siz haberi duymadınızmı?? açık kaynağında korsan yazılım gibi değerlendirilmesini öneren bir kuruluş varmış..buyrun haberi:

http://www.pclabs.com.tr/2010/02 ... yorsan-dusmanimsin/

kısaca nedeni şöyle: açık kaynak lisanslı yazılımları tehdit ediyor..

ayrıca bi ekleme daha: mesela antivirüs üreticileri hem ücretsiz hemde ücretli sürümler dağıtıyor. ben ücretsiz sürümü kullanıyorum(antivir). ücretlileri krekleyende var ama bence ücretsizi varken uğraşmaya(krek virüslümü değilmi,çalışıyormu falan) değmez..aynı şey işletim sistemi ve diğer tüm ücretli sistemler için geçerli olmalı bence.

(yazım hatası)

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 25 Şubat 2010 21:13
HActeX
25-02-2010, 21:25   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

orjinal kullanıyorum şimidiki olsa illegal olarak kullanırım o kadar para verdim hakkını aldımmı
bende bilimyorum

Kapalı Hesap (101323)
25-02-2010, 21:48   |  #16  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

crackleyip güncellemeleri kapatırsam  ondan sonrada deep freeze  son sürüm ile sistemi bir güzel dondurursam  ms   yakaladıgını ancak rüyasında görür

Kapalı Hesap (101323)
25-02-2010, 21:51   |  #17  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

crackleyip güncellemeleri kapatırsam  ondan sonrada deep freeze  son sürüm ile sistemi bir güzel dondurursam  ms   yakaladıgını ancak rüyasında görür

Kapalı Hesap (101323)
25-02-2010, 21:53   |  #18  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ben inanıyorumki   chrome  os  birkac yıl  içinde windowsu  kökünden kazıyacak     chrome os ye baktım resimlerine   windows  7 den kat kat iyi

hrn_07
25-02-2010, 22:57   |  #19  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

insanlar bunu para kazanmak için piyasaya sürüyor ama verdiği fiyatlarla yaptıkları kafi mi hiç belli değil...
1.cracki de insan yaptı 2.yide insan yapar hiçbir bilgisayar insandan üstün değildir insan aklını kullandıkça...Hmph

falconer
25-02-2010, 23:24   |  #20  
Yıllanmış Üye
704 mesaj

Korsan Windows kullanmak sadece 200TL den kaçmak değil; bir tekele baş kaldırıştır. İşletim sistemi piyasasında gerçek anlamda rekabet edebilecek birkaç işletim sistemi olsun, ödenecek lisans ücretleri herkez için ödenebilir olsun, o zaman isterlerse korsan kullananı idam etsinler.
Korsan kullanmıyorum ama nedense korsan kullanan ''ev kullanıcıları''nıda kınayamıyorum.

OSMAN BAĞÇEVAN
25-02-2010, 23:34   |  #21  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Benimde bir ojinal işletim sistemim vardı..Vista home..

''İllegal ortamlarda paylaşıma sunulan korsan Windows Vista UltimateDVD'si tamamen kırılmış durumda. Yani aktivasyon işlemigerçekleştirilmiş, güncelleştirmeler çalışıyor ve kurulum için herhangibir seri numarası da gerekmiyor. Tarihin en başarılı crack işlemi olarak gösterilen bu gelişmenin ardından Microsoft'un yapacağı hamle merak konusu.''

ben bunu görünce kötü oldum..madem ki benim para verdiğim işletim sistemini bedava kullanıyorlar ,bedava kullanmadıkları yetmiyormuş gibi olay Chip Online de bile övülerek anlatılıyor,
ben bir daha para vermem bu sisteme :)

Bir de aynı konuda bir ziyaretçinin yazdığı yorum çok hoşuma gitti :
''Bu ülkede ve rusya gibi hackerların çok olduğu yerlerde ve kişi başınadüşen milli gelir yükselmedikçe HİÇBİR SOFTWARE'e parayatırılmamalı!Kardeşim ayda aldığımız para 10000Lira dahi olsasoftware'e yetmez donanımı zor alan insanlar programı nasıl alsın kidüşünün windowsu almakla yetmiyor photoshoptu office'ti flash oydubuydu günlük kullandığımız programların lisansını almaya kalksak 15 ,20bin lira gidecek türkiyedede bu programlara kimse para vermez.vista 20lira olsa lisansı gene almam vistayı aldın 50 tane de programkullanacağız yanında hepsine 20 lira verdiğinizi düşünün.En iyi programkorsan programdır!!!!!!!!!''
doğru diyor :)

falconer
26-02-2010, 00:21   |  #22  
Yıllanmış Üye
704 mesaj
Alıntı: TBCMagic  

Buyur: LINUX kullan yada hic PC kullanma.
Windows a verilen program ve oyun desteğinin yarısı linuxa verilsin o zaman windowsu kırmaya çalışanın kalıbına tükürelim.
Bu lafın banaysa linuxta kullanıyorum, windowsta kullanıyorum. İki bilgisayarımda 4 farklı işletim sistemi onlarcada program var ama korsandan eser yok..;)

Turkish Developer
26-02-2010, 00:58   |  #23  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj

Merhaba,,

Her bir başarının arkasında , mutlak disiplin ve özverili bir çalışma prensibi yatar. Bir takım şeyleri meydana getirmek içinde, ciddi kararların arkasında durmak,  risk bedellerini göze alıp aşmaktan geçer.
Tıpkı ; Her emeğin alınması gereken bir karşılığının olması gerektiği gibi.

Korsan kullanımın artış gösterilmesini , Microsoft un tekelcilik ile tanımlanması ve daha bir çok sebebin haklı bir dayanağı, ve sığınılması gereken bir gerekçesi yoktur.

Uluslararası faaliyet gösteren firmalar şirketler bir takım sözleşme kanunlarına uymak zorundadır. Merkezinde 35.000 Bilgisayar mühendisine , genelinde 105.000 yetkili kişisine, yüzden fazla ülkede etik hizmet gerçekleştiren,büyük miktarlarda ücretlerini ödemek zorunda olan, Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft'tan bahsedersek haklı veya haksız kazanç sağlandığı konusunda, bireyler değil yetkili kurumlar ve yasaların kararları geçerliliği dikkate alınır.

Korsan kullanım arttıkça, istenen hizmetlerin yada çalışmaların toplumlara sunulması mümkün olmuyor,Korsan kullanım olduğu sürecede bir sonrasına düşünülen herşey için bedelini ve miktarını üstün tutmak zorundadır.

Fiyatların yüksek olup olmadığı tartışma konusu sınırlı tutulabilir, bu satış politikasıdır,  bazı ülkelere tuz parasına ,bazı ülkelere bir bilgisayar fiyatına satışı gerçekleştirilmiyor... Ülkelerin toplumları bir takım ekonomi krizlerden geçmesinin sorumlusu Microsoft değildir, ve ülkeler için çok farklı farklı bir fiyat listesi ortaya çıkaramaz.Korsan kullanımın basit ifadeler ile savunulmasıda hoş değildir.

Bir Orjinal - Oyun CD / DvD Film - in fiyatları ne kadardan başlıyor düşünülmesi gerekir. Hiç bir ücret ödemeksizin eleştiride bulunma hakkıda doğru sayılmaz. Microsoft un zoraki bir sistem kullandırma mecburiyeti yoktur. İsteyen istediği ücretsiz yazılımı kullanmakta özgürdür.

Son Model-Sürüm Bir işlemci , Bir Ram , Bir Ekran Kartına ücret ödemeden sahip olabiliyorsanız, ve bu hakka sahip olabiliyorsanız yorum sizin.

Konu haber amaçlı bırakılıp, yorumlara Kapatılmıştır.

Saygılar.