Microsoft Windows korsanlarını yakaladı ama..

CHIP Online
15-08-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft 11 Windows korsanını yakaladı ve dava açtı. Ama sonrası hiç de düşündüğünüz gibi olmadı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... ladi-ama_14630.html

Resimlerle: Microsoft Store böyle gözükebilir

Microsoft , İngiltere'de 11 korsan yazılım satıcısını yakaladığını duyurdu. Yazılım devi, sabit disklere yasadışı bir şekilde Windows kopyaları yüklediği ve sattığı tespit edilen şirketlere dava açtı. İngiltere'de gerçekleşen büyük anti-korsan hareketi, korsan Windows'a farkında olmadan tam sürüm Windows parası ödeyen kullanıcılar için yararlı oldu.

İşin ilginç yanı ise, Microsoft korsan satıcıları davalarla batırmayarak anlaşma yoluna gitmeyi tercih etti. PC Support firmasından Christine Throup "Microsoft yazılımlarını düzgün kurmadığımızı anlıyoruz ve bunu ciddiye alıyoruz. Bundan sonraki haftalarda Microsoft ile birlikte çalışarak kurallara uyduğumuza emin olacağız" dedi.

11 Firmayla da anlaşan Microsoft, korsan yazılımı sadece küçük iş yerlerinin değil, büyük şirketlerden de üçte birinin kullandığını söyledi. Kullanıcılara daha sonra teknik destek ve güncellemelerden olmamaları için, parasını verdikleri bilgisayara yüklü gelen Windows sürümlerinin belgelerini ve disklerini de almalarını, orijinalliğinden böylece emin olmaları gerektiğini hatırlattı.

Tüm konu: Microsoft Windows korsanlarını yakaladı ama..

Resimlerle: Microsoft Store böyle gözükebilir

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un batırmayıp anlaşma yapma kararını nasıl buldunuz?

PcMaKeR
15-08-2009, 12:57   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Kimse kimsenin ekmeğiyle oynamayı sevmez. Güzel bir karar. Sözleşmede yazanı yapmamış Microsoft ne güzel ;)

Süleyman.
15-08-2009, 13:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Gayet olumlu. Microsoft kazanmış. Tebrik ediyorum. Hele de geçenlerde 20 kadar şarkı indirdiği için milyon dolar tazminata mahkum edilen bayan meselesini düşündüğünüzde...

edipciftci
15-08-2009, 13:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,723 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

ya apple ve fire fox ve i4i firmalarının teknolojiyi engellemek adına patentleri alıp raflarda çürütmelerine ne demeli ve ayrıca MICROSOFT gibi ilerici bir kuruma yıldırma politikası ile açılan adi davalara ne demeli? apple geri zekalısı patentleri alıp alıp hiç ürettirmemek ve üretmemek için harcadığı paraların haddi hesabı yok bu teknoloji düşmanlığına ne demeli? 100 binlerce insanın fabrikalarda çalışmasını ve büyük üretimleri engelliyor bu adamar, günümüzde şu krizin en büyük sebeplerinden biri APPLE BELASIDIR.
 
NEDEN Mİ ?
elektronik fabrialarına istihdam edilecek 100 binlerce kişi şu an boşta sebebi ise apple adisinin patentleri para zoru ile alark üretimi engellemesi... peki bu 100 binlerce kişinin birde aileleri olduğunu düşünün herbirinin 3 kişilik bir ailesi olsa ...
 
peki firefox ve diğer tarayıcı yaptığını zanneden hilkat ucubelerinin kendi dağıtım ve güncellemelerini MICROSOFT' a yaptırmaya çalışmalarına ne demeli ?  pis mikroplar eğer bir program yaptıysan onun güncellemeleri ve güvenliğinden sen sorumlusun. eğer programın kullanıcılar tarafından sevilmeyip yüklenmiyorsa pazar payını avrupa birliğini arkana alarak mafyavari baskıcılık yöntemleri ile arttıramazsın.
 
bi ara virüs progamları üreticileri de haksız davalar açmışlardı...
neymiş efendim windows kernele ulaşamıyorlarmış da yok efendim windows çekirdeklerine erişim isterlermiş vs... lan salak eğer daha sen bir güvenlik programı olarak oralara erişemiyorsan demekki okadar güvenli bir işletim sistemi WINDOWS.
 
Hiç Adobe - Corel - IBM (Catia) - Autodesk (Autocad - 3D max - Maya ve diğerleri) - Xara - Gimp ... ve onlarca daha ismini sayamadığım yazılım firmalarının dava açtıklarını gördünüz mü? Yahu kardeşim bu adamların yazılım geliştirmekten başlarını kaşıyacak vakitleri yoooookkkk.
 
Şunu unutmayın ki her kim böyle mantıksız davalar açıyorlarsa işleri kötü gidiyordur ve maddi sıkıntıdalardır, ve yarın birgün piyasayı vurup kaçacaklardır ve de tüm kullanıcıları yüzüstü bırakacaklardır. Sanırım kimse bile bile yüzüstü kalmak istemez. herkesin çalışır durumda aklı var değilmi?
 
lütfen buradan tüm kullanıcılara sesleniyorum; teknolojiyi geliştirmek için oldukça çaba harcayan bütün kurumları destekleyin ve pis teknoloji düşmanlarına geçit vermeyin.
 
saygılarımla

Son Düzenleme: edipciftci ~ 15 Ağustos 2009 13:43
PcMaKeR
15-08-2009, 14:02   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

edipciftcisenle çok iyi anlaşırız ;))

Kapalı Hesap (53751)
15-08-2009, 14:56   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

İşte bazıları da nasıl sallayacağını şaşırmış, Apple patentleri para zoru ile alıyormuş da üretimi engelliyormuş, bir kere patent para zoru ile değil öncelikle alınır kimin aklına önce gelmişse patentini gider alır daha çok para veren patent almaz. Bu durumda Apple daha çok teknolojik gelişmeler üzerine kafa yoruyor ki gidip o alıyor, herhalde alacak adamın aklına fikir geldiğinde patentini almazsa sonra haklarını nasıl savunacak. Microsoft 5 sene boyunca XP ile idare ederken Apple o yıllarda 4 tane işletim sistemini birbirinden müthiş yeniliklerle birlikte çıkarmıştır. İşte gene bazı telefon üreticileri de yıllar boyunca birbirinin aynısı modelleri piyasaya sürüp satışlarını devamlı sürdürmek adına kullanıcıları oyalarken Apple kriz zamanı çıkardığı telefonla gene kriz zamanı kar eden firmalardan olunca, Apple insanları ve ailesini aç bırakmış oldu nasıl bir mantık bu anlamadım. Apple bana göre her zaman işini yapmıştır, ne tekel olmaya çalışmıştır ne de başka firmanın önünü tıkamıştır. Adobe ile Autodesk herhalde dava açmaz birisi Macromedia'yı diğeri Alias'ı almış rakip mi kalmış karşılarında... Bu arada ben de Microsoft'un attığı bu adımı doğru buldum fakat bu yanıtımı Apple'a atılan iftiraları kabul etmediğim için yazdım.

kartal7
15-08-2009, 15:11   |  #7  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
380 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim  bunun anlamı sempati kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim güzel bir pazarlama fiyatlarıda makul seviyelerde olsa mesela 50 dolar en yüksek 80 dolar olsa microsofta sempatim eksilmezdi.

AkyüzCan
15-08-2009, 17:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   Klasik bir hukuk deyimi vardır "en iyi ibra sulh ile yapılan ibradır.." microsoft yapılması gerekeni yapmış.Amaç ;üzüm yemek ,bağcıyı dövmek değil...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 15 Ağustos 2009 17:01
_OnuR_
16-08-2009, 12:27   |  #9  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
890 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

@edipciftci
dediklerinde sonuna kadar arkandayım ama o güncelleme olayını falan opera istiyor firefox değil;)