microsoft word

edizom
26-10-2011, 12:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

şifresi nasıl koyuluyor

karışık-bişi
26-10-2011, 12:37   |  #2  
karışık-bişi avatarı
Taze Üye
14 mesaj

Excel ve Word dosyalarına nasıl şifre konulacağını merak eden arkadaşlar için tekrarlamak istedim aslında bu yazıyı yazmaktaki amacım Excel ve Word dosyalarına şifre koyduğunuzda şifreyi nasıl kırabileceğinizi anlatmak için bilmeyen arkadaşlara ön bilgi vermek maksadıyla bir giriş yaptım.

Şifre koymak istediğimiz Excel dosyamızı açıyoruz. Dosya menüsünden Farklı kaydet yapıyoruz.

Açılan bölümde araçlar menüsünden genel seçenekler menüsüne geliyoruz. İşte bu ekranda sizlere Açma ve Değiştirme parolası soruyor.
Sadece açma parolası girebilirsiniz. Bunu yaptığınızda dosyayı şifrelemiş olacağız. Şifreyi girip tamam yaptığımızda şifreyi bizden tekrar isteyecektir. Tekrar onaylıyoruz ve kaydet yapıyoruz. Artık Excel dosyamız şifreli. Şimdi dosyamızı yeniden açarsak eğer bizden parola isteyecektir. Bu parolayı girince dosyamız karşımıza çıkar aksi taktirde dosyamız hiçbir şekilde açılmayacaktır.

Peki Değiştirme parolası nedir ?
Eğer ki açma parolasının yanında birde değiştirme parolası girersek o zaman dosyayı tekrar açtığınızda öncelikle sizden açma parolasını isteyecektir. Açma parolamızı girdikten sonra hemen ardından değiştirme parolası soracaktır.
Bu ne işimize yaracayak ? diye soracak olursanız
Aslında güzel bir durum. Kullanıcılara açma parolasının şifresini verirsiniz. Değiştirme parolasının şifresini bilmedikleri için SALT OKUNUR olarak açmak zorunda kalacaklar ve dosyanız üzerinde düzeltme işlemi gerçekleştiremeyecekler demektir.

Yani extra bir güvenlik diyebilirim.
Sonuç olarak excel veya word dosyalarınıza kolaylıkla şifre koymayı öğrendik. Yazımın ikinci bölümünde ise Excel ve Word dosyalarına konulan şifreleri nasıl kırabileceğinizden bahsedeceğim.

edizom
26-10-2011, 12:41   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

sağol

Banned
26-10-2011, 12:42   |  #4  
Banlandı
11 mesaj

karışık bey bana da yardım eder misin