Microsoft yeni arama motoruyla geliyor!

CHIP Online
05-03-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft yeni arama motoru Kumo.com'un ilk testlerine başladı. Peki Google bu durumdan korkmalı mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... -geliyor_11266.html

Microsoft'tan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Google ve Yahoo! gibi arama motorlarına karşı geliştirilen yeni arama motoru Kumo.com üzerindeki çalışmaların yoğun bir tempoda sürdürüldüğü duyuruldu.

Ancak Kumo kod adını taşıyan söz konusu servis şimdilik dışarıdan gelen erişimlere tamamen kapalı ve sadece belirli testçiler Kumo.com adresini ziyaret edebiliyor. Kumo.com'la ilgili detaylı bir bilgi vermekten kaçınmayı yeğleyen Satya Nadella, yeni arama motoruyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Kumo.com şu an için sadece şirket içi network'e açık durumda ve kullanıcılardan gerekli geri bildirimleri alabilmek için live.com trafiğini önümüzdeki günlerde bu test aşamasındaki sitemize yönlendirmeyi düşünüyoruz."

Yeni arama motoruyla birlikte Microsoft'un bugünkünden çok daha iyi bir arama motoruna ulaşmayı hedeflediğini belirten Nadella, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "İnanıyoruz ki, Kumo.com ile kullanıcılar için çok daha iyi ve kullanışlı bir arama motoruna sahip olacağız."

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Yahoo!'yu satın alma girişiminde bulunan Microsoft, 47.5 milyar Dolarlık fiyat teklifi ile Yahoo! ile bir anlaşmaya varamamış; ancak ilerisi için de kurulacak olası bir ortaklığın kapıları açık bırakılmıştı.

CHIP Online yorumu:
Microsoft, Yahoo'dan ümidini kesince kendi arama motoru üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ve Kumo.com, bu çalışmanın ilk meyvesi olarak dikkat çekiyor. Google'ın şu anki web egemenliği göz önüne alınırsa, Microsoft'un işinin hiçde kolay olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Ama kesin bir karara varmak için, öncelikle Kumo.com'u görmemiz gerekiyor...

Tüm konu: Microsoft yeni arama motoruyla geliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft, Kumo.com ile Google'a karşı dişli bir rakip olabilecek mi?

ilginch
05-03-2009, 20:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj

yok canım...

frozen
05-03-2009, 21:24   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Dün Okan Bayülgen'in programında, Google Türkiye pazarlama müdürü vardı. Anlattıkları sıradan bir gencin hayalleri gibiydi. Ne doyurucu bir bilgi vardı nede başka birşey. Verdiği istatistikler, bilgiler, öneriler.. Bahsettiği projeler.. Hepsi zaten bilindik şeyler ve artık rahatça fark edildiği gibi google arama motoru üzerinde çalışmayı bırakmış gibi. Yenilik yok. İyileştirme yok.. Şimdi tabi bu lafa kızıp hemen cevap yetiştirecek olanlar var. Bunu yaparken, bana şu son 1 yıl içinde yaptığı bir çalışmayı gösterinde bende bileyim.

Google'ın gittikçe artan bilgi çöplüğü içinde kaybolmak çok kolay.. Anlamsız arama sonuçları git gide internete hakim olmayan insanların aradıklarını bulamama sorunu ile baş başa kalmasına yol açıyor. Şu sıralar Yahoo ve Live kullanmaya ağırlık verdim ve hiç pişman değilim. Gerçekten Google'dan sıkılmış olduğumu fark ettim.

Olay burda Microsoft'un Google'a rakip olmasından ziyade, Google'ın bir rakibe ihtiyaç duyması mevzusudur. Kumo'yu çıktığı andan itibaren destekleyeceğim. Bakalım neler getirecek merakla bekliyorum. Şimdilik, Yahoo&Live...

Fattur
07-03-2009, 18:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

google arama konusu sizi bir çöplikle başbaşa bırakıyor.Bu yüzden her ne kadar google ı kullansam da diğerleri google dan daha başarılı olmaya başladılar.en azından gerekli bilgileri sunuyorlar :P

MBTGROUP
07-03-2009, 18:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Yaşasın Microsoft yaşasın kuma com Onay

bektash
17-03-2009, 18:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

İnternet kullanıcılarının ve Türk webmaster'larının 4 gözle beklediği Microsoft projesi kumo.com Bu yıl sonunda açılacağı biliniyor.
Daha kumo.com açılmadan, fan sitesi açıldı.
Buda kumo'nun ne derece ilgi duyacağının göstergesi olarak gösteriliyor.
Açılan kumo fan webmaster forumunun adresi www.kumofan.com

Süleyman.
17-03-2009, 18:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Google'ın rakipsizliği ve ukalalığı gerçekten sıktı artık. Microsoft'u sonuna kadar destekliyorum ben de. İnsanların kişisel bilgilerini yedeklemesi, bazen tekel olması nedeniyle rahatsızlık verici, kişi özgürlüğünü kısıtlayıcı işler yapması (mesela "hotmail" diye arama yaparsanız, getirdiği sonuç jeneriğinde hotmail kapasitesinin 2 MB yazması, bilgisayarı formatladıktan sonra google ana sayfasındayken explorer 7 için yeni arama motoru ekleme sayfasına otomatik yönlendirmeyi durdurması, google docs hizmetinde son anda geri adım attığı kullanıcıların dosyaları üzerinde telif hakkı iddia etmesi vs. daha sayılabilir) beni rahatsız ediyor. Microsoft da tekel ama çok daha sevimli bence; o kadar çığır açan hizmeti, kullanıcı dostu olması (anlarsınız)... sıkıldım google'dan.