microsoft zune

megamulder
17-07-2007, 13:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

kardesler microsoft zune 30 gb hakkında analiz alabilir miyim?

mhmtkrc
17-07-2007, 14:43   |  #2  
Üye
74 mesaj

Microsoft Zune, bugün Amerika'da 30.000 mağazada 249.99$ fiyat etiketiyle satılmaya başlandı. İlk kullanıcılar ve geçtiğimiz hafta ön-incelemesini yapan teknoloji editörleri ise rakibi iPod'u başarıya ulaştıran "bütünlük" konseptine uyarak geliştirilen Zune ve müzik mağazı Zune Marketplace'in "daha kırk fırın ekmek yemesi gerektiği"nde hemfikirler.

Zune, tekbaşına ele alındığında, iPod'a göre daha fazla özellik sunuyor: radyo, daha büyük ekran, üç renk seçeneği (siyah/beyaz/kahverengi) ve en önemlisi, WiFi üzerinden şarkı paylaşımı. Fakat iPod'dan daha büyük, daha ağır, kayıpsız formatları çalamıyor ve iPod gibi 2 farklı kapasite değil, sadece 30GB'lık tek bir seçenek var.

Teknoloji siteleri ise bu ekstraların bakışları iPod'dan uzaklaştırmaya pek yetmeyeceğini söyleyen yorumlarda bulunuyorlar. Fortune'dan Peter Lewis "Birçok Microsoft ürünü gibi, Zune'un 1.0 versiyonu da olması gerektiği kadar cilalanmamış. Sanki Microsoft bu ürünü alışveriş mevsimine yetiştirmek için acele ettirmiş gibi duruyor." dedi.

Engadget ise yeni makalesinin başlığını "Intalling the Zune… sucked" ("Zune'u kurmak… berbattı") koymuş. Makalede Ryan Block "Zune'u kurmak ve dijital müzikçalarımızı çalışır hale getirmek iPod ve iTunes kadar hızlı ve kolay olur diye ümit ediyorduk, çünkü açıkçası, Zune'un karşı karşıya kaldığı rakip bunu sağlıyor. Ne yazık ki, Zune'un ilk versiyonuyla bu öğleden sonraki ilk tecrübemizin gerçekliği, birçok ürünün ilk versiyonundakiyle aynıydı: tek kelimeyle berbat." yazdı. Ayrıca buradan ulaşabileceğiniz makalede Zune'u kurmanın ne kadar zor olduğunu adım adım, açıklamalı olarak, resimlerle anlatılmış.

CNet'ten Scott Ard ise şöyle dedi: "Apple fanatiği, Microsoft karşıtı ve köpek düşmanı diye anılmak pahasına da olsa, belirtmeliyim ki Zune beni hiç etkilemedi. Zune'la birebir geçirdiğim kısa zaman sürecinde, bu donanım parçasının piyasaya hazır olmadığını hissetmekten kendimi alamadım."

Engadget'taki yazıdaki hataları görenler gibi, daha kurulumu tamamlayamayanlar da oldukça fazla; hatta, yazılımı sorunsuzca kurabildiğini söyleyenlerin sayısı bir hayli az. FLX-Tech'teki gibi birçok kullanıcı kurulumlarının yarıda kalmasından şikayetçi.

iPod'un rakibi olacağı ve piyasayı ele geçirileceği söyleyen iPod'un beş yaş küçük üvey kardeşi Zune, iPod'un aksine şimdilik sadece PC'de çalışıyor, ve Microsoft'un PlayForSure isimli müzik lisanslama konseptiyle de uyumlu değil. Türkiye satışıyla ilgili de henüz bir bilgi yok.

alınan kaynak: http://www.pclabs.gen.tr/2006/11 ... talariyla-piyasada/

megamulder
17-07-2007, 14:45   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

kardes ben bunları okudum ve bu ta geçen senenin yazısı ben sizden chipin donanim yorumlarını istedim yani daha taze yorumlar benim için daha yi olur!!!!!

benersince
17-07-2007, 16:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

estetik ve şıklık bakımından ı pod dan iyi tek seçenek sunarak pazara girmek gibi birsk aldı ileleyen günlerde fiyatı biraz daha düşecektir ı pod la rakebeti ise tüketiciye yansıyacaktır ayrıca bu iki ürün arasın da bir degerlendirme yapmak gerekirse ı pod oturmuş bir cihaz artık türkiye pazarı onu tanyor nasıl bir marka oldugunu biliyor artık yan sanayi plastik kılıflarını ve aksesuarlarını üretiyor bu küçük bir olay gibi gözüksede yerinin saglamlıgı hakkında bilgi verir Microsoft Zune,ise yeni bir cihaz şimdilik sabırla beklenmesi gereken bir cihaz

megamulder
18-07-2007, 08:19   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

saol kardes bende böyle bir yorum bekliyordum ama seneye türkiye pazarına girdikten sonra bence ipodu hızla geçecektir!