mikrofon sorunu yaşıyorum

mirmika
04-02-2008, 15:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

merhaba arkadaşlar. konuyu yanlış yere açmış olabilirim. ayrıca aynı konuda sorular var ama tam bi cevap yok.

Sorum şu: toshiba satellite A215 amd turion64x2 işlemcili ati radeon x1200 ekran kartlı, realtek high definition ses kartlı bir laptopum var işletim sistemi vista home basic, webcam Logitek Quickcam V11.1 (şu msn de görüntülü bağlatı yapılırken reklamını gösterdiği webcam)

herşey iyi güzel ama kamera aldım taktım kamerası çalışıyor mikrofonu çalışmıyor. (sadece kameranın mikrofonu değil hiçbir mikrofon çalışmıyor) mikrofon çalışıyor aslında ses kaydederken kaydediyor. fakat msnde sesim karşıya gitmiyor. ayrıca mikrofon sesi hoparlörden duyulmuyor. msnde winampın sesi karşıya gidiyor benim sölediklerim gitmiyor.

yaptığım işlemler:
msndeki ses ve görüntü kurulumu seçeneğini kullandım olmadı

saatin yanıdaki höparlör sekmesine sağ tıkladığımda mikrofon ayarı diye bir şey gözükmüyor. hani aşağı yukarı oynattığımız bir ayar var. sesi kısıp açabiliyoz. mikrofon için olan yok. denetim masası ses özelliklerinden hoparlöre sağ tıklayıp özelliklere girince düzeyler var oradan mikrofonu açmak istiyorum orada mikrofon diye bir seçenek yok. sadece realtek audio output ve pc beep diye birşey var onlara ait kaydırma çubukları var. mikrofon, telefon çıkışı , denge buna benzer hiçbir ayar yok.

yine saatin yanıdaki hoparlör simgesine sağ tıklayıp kayıt seçeneklerine girip mikrofonu varsayılan yapıyorum olmuyor. ama konuştukça sesi algılıyor. ışıklar aşağı yukarı oynuyor.

virüs taramalarından geçirdim olmadı

skypeyi kurdum. o bir ayar yaptıktan sonra msni açtım. bu sefer normal kameralı görüşme başlat dediğimde sadece görüntüm gidiyor. karşı tarafı duyuyorum ama o beni duymuyor. ama önce ses bağlatısı kuruyorum. daha sonra görüntü bağlantılarını kuruyorum. o zaman sesim gidiyor. lakin bir cızırtı bir yankı sormayın gitsin.

ses kartını kaldırıp güncelini kurdum olmadı

toshibanın forumunda bile bu soru sorulmuş cevap veren olmamış. sizce çözüm nedir? ne olabilir. bazı forumlarda buna benzer sorular sorulmuş ama cevapların hepsini denedim. (bilgisayar konusunda da ole çok acemi sayılmam ama vistayı yeni öğreniyorum)

aak
24-02-2008, 17:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
224 mesaj

denetim masası-donanım ve ses menüsünün en altında Audio Manager diye bi ikon varsa ordan mikrofonun ses ayarlarının yapabilirsiniz. Yalnız bu menü windows la gelen bişey değil. O bilgisayarın bi eklentisi firmalar webcam olan modellerine koyuyor bu seçeneği. Sizin bilgisayarınızda olup olmadığından emin değilim bakarsanız iyi olur