Merhaba arkadaşlar. Sorunum şundan ibaret. 2 gündür laptobumun mikrofonumu kullanamıyorum. Sanki ortam çok gürültülüymüş gibi ses algılıyor. Ancak işin garibi hiç ses yok ortamda. Ve bu nedenle benim sesimi algılamıyor. 2 gün önce msn güncelleme yaptı. Başkada bişiy hatırlamıyorum. Sorun ne olabilir bilgisayarımın markası sony vaio.
Mikrofon sorunu
Sağ alt köşede ekran kartı yazılımı olacaktır. Realtek HD yöneticisi olabilir adı. Ve oraya girip ses efektinde bir şey varsa kapat.
Bütün efektleri devre dışı bıraktım hala aynı dostum.
Zaten otomatikdeyimiş kardeşim. Teşekkürler yinede yardımın için. Sorunum devam ediyor.
Sistem geri yüklemede yaptım hala aynı arkadaşlar yardımcı olabilecek yokmu? :S
Realtek HD programını kaldır ve ve tekrar kur. Bana sorun ondan gibi geliyor hala. Bütün ayarlarını varsayılan yaparak da deneyebilirsin.
Sorunumun netleşmesi için foto attım. Ses seviyesi şu düzeyde genellikle ;
Denetim masasına gelip ses ayarına bir kere tıklıyorsunuz.
......................................................
açılan pencereden 2. pencerede sağ tuş yapıp "Devre Dışı Bırakılmış Aygıtlaı Göster" ile "Bağlantısı Kesilmiş Aygıtları Göster" Seçeneklerini işaretleyiniz.
........................................................................
Etkinleştirmek istediğiniz servisin üstünde sağ tuş yaptığınızda "Etkinleştir" dediğinizde tekrar aktif hale gelecektir.
...........................................................................
Not: Bu işlemi yaptıktan sonra netice alamazsanız. Realtek güncel driverını sitesinden indirip kurmanız gerekmektedir.
...........................................................................................