mikrofon sorunu

mehmet10
22-01-2008, 16:46   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

bilgisayar mikrofonumu algılamıyor,daha önce kulandığım mikrofondur. ses efeklerinde sınama yaptığım zaman insan sesindeki göstergeler hareket etmediği halde sınamayı sonlandırdığımda sınamanın başarıylan bittiği mesajını alıyorum. daha öncede benzer sorunla karşılaşmaıştım yanlış hatırlamıyorsam gelişmiş denetimlerde düzeltmiştim ama şimdi gelişmiş denetimler pasiftir kucaladım ama bir türlü aktif olmadı. yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 22 Ocak 2008 16:50
mehmet10
22-01-2008, 21:22   |  #2  
OP Yeni Üye
27 mesaj

windows xp
Microsoft UAA Function Driver for High Definition Audio
kulanmaktayım. güncelleme yaptığım zaman daha üstün donanımın bulunamadığı mesajını alıyorum.
lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum

asertas
29-01-2008, 21:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
353 mesaj

Bende mikrofon yok ama sınama yaptığımda bana da sınama başarılı diyo yani büyük ihtimal driver ile ilgili bi sorun olabilir çünkü kayıt normalde mikrofon olmasa da yapılabilir önemli olan mikrofonu çalışır hale getirebilmek. Bence güzelce yeniden yüklersen cdsinden driverını düzelir.Gelişmiş denetimler için de şunu sorayım; ses denetim penceresi açtıktan sonra seçeneklerden gelişmiş denetimleri işaretledin mi?

mehmet10
30-01-2008, 16:20   |  #4  
OP Yeni Üye
27 mesaj

asertaş: arkadaşım yardımların için teşekür ederim.
bende driver cd si mevcut deyil. seçeneklerden gelişmiş denetimler işaretli ve pasif durumdadır. mikrofonu kurmaya çalıştığım zaman seç kutucuğunda sürekli çentik bulunuyor onu ancak diğer menülere aktardığım zaman mikrofondan geçici kalkıyor o çentiği tam anlamıyla yok edemiyorum sizce normalmı bu durum.

asertas
31-01-2008, 13:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
353 mesaj

mikrofonu kurmaya çalıştığım zaman seç kutucuğunda sürekli çentik bulunuyor onu ancak diğer menülere aktardığım zaman mikrofondan geçici kalkıyor o çentiği tam anlamıyla yok edemiyorum sizce normalmı bu durum.

Beğendimkısmını pek anlayamadım biraz daha açıklar mısın?

mehmet10
31-01-2008, 19:54   |  #6  
OP Yeni Üye
27 mesaj

denetim\ masasında ses efekti ve se aygıtları\insan sesi\hd audio capture. olan bölümde ses ayarlarına girdiğimde, kayıt denetimi çıkıyor ordaki seç kutucuklarında mikrofon kutucuğunda çentik bulunuyor. tek çentiktir. o çentik tamamen kalkmıyor ancak diğer menülere aktarabiliyorum

asertas
31-01-2008, 20:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
353 mesaj

Vallaa dediim gibi arkadaşım driverını yeniden kur gene olmazsa format at bi daha dene istersen. Bir de daha önce kullanmışmıydın o driverı sağlam mıydı? Belki driver mikrofon la uyuşmuyodur diye soruyorum

mehmet10
01-02-2008, 19:23   |  #8  
OP Yeni Üye
27 mesaj

daha önceleri sorunsuz çalışıyordu telekomun girdiği grev nedeniyle yaklaşık iki ay internet hatım yoktu hatlar geldikten sonra mikrofonun çalışmadığını fark ettim ama hoparlörde herhangi bir sorun yok. bende kurlum cd si bulunmuyor.sizce ne önerrirsiniz donanımla fazla bilgim yok bunu internet aracığıyla tekrar kurabilirmiyim?