Benim netbook'a ihtiyacım var ama en uygununu bulamadım.710 TL civarı bütçem var ve kesinlikle istediğim şeyler ;160 gb hard disk 1 gb ram ,maks. 2 gb a kadar yükseltme, 6 hücreli lityum iyon pil.
Özellikle 2 gb a kadar yükseltme ve 6 hücreli lityum iyon pil benim için önemli.Teknik servis ve marka o kadar önemli değil.Benim isteklerime göre en uygun fiyatlı netbook sizce hangisi?
Mini Dizüstü bilgisayar önerir misiniz ?
netbook konusunda birşey söylemeyecem ama ne alırsan al mutlaka soğutucu da al altına, neden? çünkü o minik canavarlar çok ısınıyor (:
ısınması benim için sorun değil, ben 45 derece ısınmaya alışığım bataryaya falan dokunup durabiliyorum :D
sağlık açısından doğru birşey değil, 30 lira civarı bir para gözden çıkar ve al bence, hem şöyle söyleyim o kadar ısınıyorlar ki (özellikle şarjda değilken) 3 saat fln çalıştıktan sonra kapatmak zorunda kalırsın soğutucu olmazsa :/
ya zaten genelde masada kullanıyorum :D aa ben soğutucuları 100-200 tl arasında sanıyordum 30 liraysa gözden çıkarırım:D
ucuza da var ya 20 liraya kadar düşüyor (:
Eğer ben oyun oynamıcam outocat yada photoshop kullanmıcam sadece internete giricem film izlicem, msn de takılcam facebook'da takılcam diyorsan o bütçeyle orta düzey bi laptop alabilrsin mesela şuan vatan computer'da EXPER T3400 DUAL CORE 2 2.16 GHZ 2.00 Ram 150 GB hafıza 256 Ekran kartı özelliklerdeki laptop indirimde biz 769 TL ye aldık hem küçük 15' ve kullanışlı tavsiye ederim.
15" mi küçük, şaka mı yapıyorsun.. arkadaş netbook diyor notebook değil ;)
15" bayağı büyük benim maksimumum 14" (en küçük notebook boyutu) bir de media markt ta indirim gördüm 500 TL'lik 499 TL ye inmiş bir notebook, hem 14" miş ( yani bana uygun) . Bir de şimdi farkettim 14"leri de netbook sanıyordum o yüzden öyle yazmışım pardon
499 TL'ye aşağıdaki bilgisayar iyi mi ?
Chip Seti Intel
İşlemci T4200
İşlemci Cache 1 MB L2 cache
İşlemci FSB 800 Mhz
İşlemci Hızı 2 Ghz
İşlemci Platformu Intel Core Duo
Ekran Özelliği 14.1" / 1280x800 / WXGA
Ekran Boyutu 14.1"
Ekran Kartı Paylaşımlı
Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
Ekran Kartı Hafızası Paylaşımlı
Max Ekran Çözünürlüğü 1280 x 800
Ram Tipi DDR2
Sistem Belleği 1024MB 800MHz
Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB
HDD Hızı 5400 RPM
Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
Klavye TR/Q
Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g
Bluetooth Özelliği Var
USB (Adet) ? 3
FireWire Yok
10/100 Ethernet Var
Paket İçeriği Notebook+Çanta
İşletim Sistemi MS Vista Starter Edition
HDMI Yok
E-Sata Yok
Webcam Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Yüz Tanıma Yok
Kart Okuyucu 3 in 1 (SD, SDHC, MMC,)
Ağırlık 2.4
Pil 6 Hücreli
Bu arada arkadaşım ben oyun oynayacağım şey The sims 1 ve zoo tycoon complete collection zaten zoo tycoonu bilmem ama the sims 1 i very highte oynatacak bir bilgisayar.Onun dışında photoshop,internet ile falan geçiyor
şimdi ben anlamadım sen netbook mu istiyorsun notebook mu ? kaç inç olacak ekranı onu bir söyle ?
Pardon ben 14" netbook sayılıyor diye biliyordum yanlış anlama özür dilerim.Bana 10"-14" arasında ekran büyüklüğü olan laptop (notebook/netbook) lazım.
notebookta ısınma sorunu netbooktaki kadar olmayabilir bu yüzden az önce önerdiğim soğutucu fikrini dikkate alma (notebook alırsan)
şu listeye bakmanı öneririm tam istediğin özellikte netbooklar 555 TL'den başlıyor
http://www.vatanbilgisayar.com/p ... cmax=999&sb=20&sk=0
söylediğin fiyat aralığı için notebook önermem netbook al bence
Media Markt'ta indirimli olarak 499 TL'ye bir bilgisayar var gerçek fiyatı 999 TL imiş.Bu bilgisayar 499 TL ve özelliklerini aşağıda vereceğim sorum ise şu bu bilgisayar bu fiyata iyi mi ?
499 TL'ye aşağıdaki bilgisayar iyi mi ?
Chip Seti Intel
İşlemci T4200
İşlemci Cache 1 MB L2 cache
İşlemci FSB 800 Mhz
İşlemci Hızı 2 Ghz
İşlemci Platformu Intel Core Duo
Ekran Özelliği 14.1" / 1280x800 / WXGA
Ekran Boyutu 14.1"
Ekran Kartı Paylaşımlı
Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
Ekran Kartı Hafızası Paylaşımlı
Max Ekran Çözünürlüğü 1280 x 800
Ram Tipi DDR2
Sistem Belleği 1024MB 800MHz
Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB
HDD Hızı 5400 RPM
Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
Klavye TR/Q
Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g
Bluetooth Özelliği Var
USB (Adet) ? 3
FireWire Yok
10/100 Ethernet Var
Paket İçeriği Notebook+Çanta
İşletim Sistemi MS Vista Starter Edition
HDMI Yok
E-Sata Yok
Webcam Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Yüz Tanıma Yok
Kart Okuyucu 3 in 1 (SD, SDHC, MMC,)
Ağırlık 2.4
Pil 6 Hücreli
fiyatına göre iyi gibi ama işletim sistemi xp mi ? ram biraz yorar seni yani sinir katsayını yükseltebilir :D
aslında fiyat çok uygun ama oyun oynayamazsın bunu alırsan :)
Şey RAM'ini 2 GB yapacağım yani 2 gb sayın.Benim oynayacağım oyun The Sims 1 (1998) , Zoo Tycoon Complete Collection (2007) .Yani simsi very highte zoo tycoon u da medium da çalıştırır herhalde :D
Benim Windows 7'im var ayrıca.
win7 500 mb ram kullanıyormuş boşta 2 gb'a yükseltince işini görür sanırım ;)
Bence netbook alcağına 750tl fiyatında olan en yüksek özellikli notebook al. Yada 2. el olabilir. Ama netbook sadece internet için flash uygulamalarda bile kasma ihtimali var...
Zaten yukarıda yazdım ya 999 TL'lik laptop 499 TL'ye inmiş onu almayı düşünüyorum diye :D