Mint'te .dat uzantılı video dosyaları nasıl izlenr

Boracalin
10-04-2010, 22:11   |  #1  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Selam arkadaşlar ufak bir sorunum var Mint 8 kullanıyorum ve .dat uzantılı video dosyalarını açamıyorum. VLC player olsun, gnome player olsun , totem olsun  dat dosyaları açamıyor. Ayrıca ilgili dosyaları CD'den kopyalayamıyorum da... Yeni farkettim neden yapabilir ?

Boracalin
11-04-2010, 02:30   |  #2  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj

Arkadaşlar bir iki araştırma ve bir iki paket kurduktan sonra gnomeplayer ile VCD izleyebildim ancak CD'den. 
Vcd formatlı cd'yi (daha doğrusu .dat uzantılı dosyayı) pc'ye kopyalayamıyorum. Bir iki yerde bu iş için konsolun kullanıldığını okudum... Konsolsuz bu işi yapmak mümkün mü ? Hatta ubuntu forumunda mı pardus forumunda mı ne ; orada ki bazı arkadaşların dat uzantılı dosyaların Windowsta da kopyalanamadığı (harbiden öyle zannedenler var) yanılgısı içinde olduklarını farkettim... 
Halbuki XP+Vista+win7'de direk copy-paste yapılabiliyor... (98'de durum nedir bilmiyorum)...
Hal böyle iken neden linuxda kopyala yapıştır yapamıyoruz ? (gerçi bunun da *.dat dosylarının veri dosyası oluşu ve veriler arasında mı ne , boşluklar oluşundan linuxun boşluğa gelince kopyalamayı durdurduğundan kaynaklandığını da öğrendim.) 
Bu olay nasıl düzeltilir veya aşılır mümkünse grafik tabanlı ve copy-paste kıvamında bir çözüm önerisi bulabilir miyiz ?

ali140
12-04-2010, 00:31   |  #3  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
724 mesaj

aynn gnome de bnde dat uzantılı videoları kopyalayamıyordum.

hatta çift tıklayıp açılmıyor bile sadece vlc veya herhangi bi programda vcd oynat die bi seçenekten izleyebiliyordum.
ama kde4 te otamatik kullan açılıyor ve direk olarak cd i kopyala seçeneği çıkıyor.

Boracalin
18-04-2010, 20:39   |  #4  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
Alıntı: ali140  
aynn gnome de bnde dat uzantılı videoları kopyalayamıyordum.

hatta çift tıklayıp açılmıyor bile sadece vlc veya herhangi bi programda vcd oynat die bi seçenekten izleyebiliyordum.
ama kde4 te otamatik kullan açılıyor ve direk olarak cd i kopyala seçeneği çıkıyor.

Şimdi onun için KDE'ye geçmiyeyim... gerçi örneğin win'de dosyayı kopyalayıp .dat olan uzantısını .mpeg yapar kaydedersen %95 sorunsuz izliyorsun :)

ali140
19-04-2010, 18:06   |  #5  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

geç geç ama kdei ne ubuntuda nede mint te kullan :) kullanacaksan pardusda yada open suse altında kullan :)
işin içine windows u katma hocam o şerefsizde yapılmaycak şey yok. :)
ama linux kullanmanın zevgi başkadır.

Boracalin
19-04-2010, 18:13   |  #6  
Boracalin avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,591 mesaj

Valla ben oyun oynayan biri olmadığım için ayrıca extra win bağımlısı olan bir prg. da kullanmadığım için şimdilik linuxla devam... Yaklaşık 5 aydır mint kullanıyorum gayette memnunum... Media Playerlarda VCD oynat falan dediğinde CD'den sorunsuzca vcd izlenebiliyor... En son ekran görüntüsünü gördün mü benim... masaüstü olaraktan...

ali140
19-04-2010, 21:25   |  #7  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

evet gördüm yorum bile yazdım gerçi sen yine değiştirmişssindir:)