Sizcede Mod'luk ,salt forumu izleyip kim hata yapıyor/kim yanlış yazıyor tesbit edip uyarı göndermekten mi ibarettir?
Mod'luk!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.mod ların yüklenmiş oldukları vasıflar site adminlerine göre değişir, yani hoş olmasada sadece ondan da ibaret olabilir.
delikanli53valla bizim modlar pek ortalıkta dolaşmaktan (artık çekiniyorlar mı) kaçındıkları için göremiyoruzGizli gizli izliyorlar bence.Ama mudahele etmekye bazen gec kalıyorlar.
viking20Sizcede Mod'luk ,salt forumu izleyip kim hata yapıyor/kim yanlış yazıyor tesbit edip uyarı göndermekten mi ibarettir?Eskiden modlardan ve adminlerden şimdikine oranla daha fazla katılım oluyordu. Şimdilerde ise ağırlıklı olarak polis oldular.
ufuksdedim ya ufuk çekiniyorlar. çok utangaç modlarımız var dadelikanli53valla bizim modlar pek ortalıkta dolaşmaktan (artık çekiniyorlar mı) kaçındıkları için göremiyoruzGizli gizli izliyorlar bence.Ama mudahele etmekye bazen gec kalıyorlar.
diger sitelerde mod ve adm ler foruma genelde dokuman ve bilgi paylasilimi yapiyorlar...
burada ise guvenlik gibiler. bence isleri ya da okullari yuzunden yeterince zaman bulamiyorlar.
egemengigadiger sitelerde mod ve adm ler foruma genelde dokuman ve bilgi paylasilimi yapiyorlar...evet bu mümkün, forumda asayişi sağlamak da önemlidir bir yerde size önemsizmiş gibi görünse de. Bir de tabii daha fazla aktif olmaları gerektiğini ben de düşünüyorum ama bazı nedenleri olabilir, bilemiyorum.burada ise guvenlik gibiler. bence isleri ya da okullari yuzunden yeterince zaman bulamiyorlar.
Ben foruma uye oldugumdan beri modlar eleştirilir durur.Ama değişen bişey yok.Modlaaaar sesimi duyun.Uyeler sizin ilgisiz oldugnuzu düşünüyor.Halk acıklama bekliyor.
eDİT:Bloglarına yazdıgınız yorumlara bazıları cvp veriyor.
viking20Sizcede Mod'luk ,salt forumu izleyip kim hata yapıyor/kim yanlış yazıyor tesbit edip uyarı göndermekten mi ibarettir?Sorunuzun yanıtı: EvetModeratör kelimesi ingilizcedeki "modarate" fiilinden gelir. Türkçe karşılığı ise "seviyeli tutmak" veya "kontrol altında tutmak" demektir. Yani mod'ların görevi forumdaki gidişatı izlemek ve genel forum ihlallerini en aza indirmektir. Mod'lar gerekmedikçe mesaj yazmazlar, kişileri uyarı ile bilgilendirirler. Kısacası mod'un görevi foruma katılmak değil, katılanları seviyeli şekilde forumda paylaşımlarını devam ettirmelerini sağlamaktır.
Güzel ,mesele yok.Herşey anlaşılmıştır.Mademki salt öyle.
CHİP Forumları:
{Mod=Uyarıcıbaşı}
Türkçesini kullanalım bundan böyle.Öneridir.
Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu:
M:
not:modarate kelimesi hiçbirinde yok.
----
moderate= v.ılımlılaştır:adj.orta
ılımlı,orta dereceli.
egemengigadiger sitelerde mod ve adm ler foruma genelde dokuman ve bilgi paylasilimi yapiyorlar...Bence de böyle olmalı. Oturup her mesaja cevap vermenizi beklemiyorum tabi ancak konuyla ilgili fikirlerinizi belli eden bir mesaj atmanız da çok vakit kaybı yaratıyor olmasa gerek.
Arkadaşlar forumda bilgi paylaşımı olayı vardır; herkes birbirine yardım eder. Moderatörün böyle bir yükümlülüğü vardır diye bir şey yok. Moderatörün görevi düzeni sağlamak bu forumda. Bu farkın ayrımına vardıktan sonra sanırım sorun kalmayacak. Ayrıca terimlerde takılıp kalmanın lüzumu yok.
Moderatör veya admin olarak görevlerini yerlerine getiriyorlar diyelim. Peki üye olarak katılımda bulunmaları gerekmez mi? Bu tabii ki üye olmanın koşulu değil ancak benim istediğim modların adminlerin de yorumlarının bulunması.
delikanli53elvis kabalık etmek istemem ama onların avukatlığını mı yapıyorsun. bu ne koruma. bir soru soruluyor modlara ama nedense senden savunma geliyor.Avukatlık veya savunma yapılacak bir suçlu yok ortada. Moderatörler görevlerini yerine getiriyorlar."Üyelik görevlerine" gelince: En kısa zamanda moderatörlerin üye listesinde görünmemesini sağlayacağım. Kod öneriniz için teşekkürler.
Teşekkürler.