Arkadaşlar benim USRobotics Kablolu Modem kullanıyorum ve ısınıyor . Bence verim alamıyorum modemden fazla .
Acaba KABLOLU-KABLOSUZ 'mu daha iyidir hız bakımdan??
Modem İnternet hızını etkilermi?
Hangi modemi önerisiniz?
Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum .. Teşekkürler
Modem İle İlgili Seçim-Yardım Arkadaşlar
hiç kullanan yokmu arkadaşlar.? bilen var mı
Şöyle özetleyebiliriz efendim.
1 - Ülkemizde, uydu/kablonet ve 3g'yi saymazsak (zaten onların modemleri de farklı), kullanılan adsl teknolojisi şu anda en fazla 8 mb iletişim sunabiliyor (istisnaları farklı paketlerde olsa bile zaten telefon hatlarından dolayı daha yüksek hızlarda verim alınamıyor). Bu hızı alışveriş sitelerinden bulabileceğiniz TÜM ucuz ya da pahalı, kablolu ya da kablosuz ADSL modemler aynı oranda verirler. Aralarında hız bakımından (çok kalitesiz olanlar haricinde) HİÇBİR fark yoktur.
2 - Bir önceki hız konusuna bir ekleme yapacak olursak, ülkemiz için konuşalım, hızımızın akıcı ve sağlam olmasını belirten tek birşey vardır, o da telefon hattımızın durumudur. Eğer adsl dağıtım kutusuna yakınsanız, ev içi telefon tesisatınız sorunsuz durumda ise, modem/bilgisayar bağlantınızda da bir sorun yoksa, internete alabileceğiniz en yüksek hız ile bağlanırsınız. Hız olayının kablolu/kablosuzda hiçbir farkı olmamasına rağmen (yineliyorum şu an için böyle durum. Eğer birgün ülkemizde sunulan internet hızı 50 mb'lara çıkarsa, ancak o vakit kablolu/kablosuz ve modemler arasındaki hız farkı hissedilebilecektir), pratik uygulamalarda usb ile yapılan modem bağlantısının, kablosuz ya da ethernet ile yapılandan çok daha sağlıksız ve problemli olduğunu görüyoruz. Donanımsal anlamda sorun yaşamamak için, alacağımız modemde en az bir adet lan girişi olmasına dikkat etmenizi öneriyorum bu bağlamda. (dizüstü kullanıyorsanız da özellikle rahat biçimde ev ağı kurabilmeniz, bilgisayarınızdaki klasörlerinize dizüstünüzden erişebilmeniz için kablosuz destekleyen bir model olması da mantıklı olacaktır)
3 - Dediğim gibi modem hızı, mevcut internet hatlarımızı hiçbir şekilde etkilemez. Aksi sıklıkla iddia edilir, falanca paralık modem ile şu hıza ulaştım falanca ile buna gelemedim denir ama emin olun bu iddiaların hiçbirisi de kanıtlanmış ve geçerliliği olan şeyler değildir (aynı tartışmalar 33kbs'lik dahili modemler kullanılırken de yapılıyordu ve us robotics ile isimsiz 1-2 liralık modemler arasında firma desteği dışında hiçbir kullanım farkı bulunmuyordu). Şahsen şu anda, diğer bir konuda da belirttiğim 35 liralık 4 portlu bir kablosuz modem kullanıyorum flynet marka, ve 4 mb sınırsız hattımla 3 senedir bilgisayarımı nadiren kapatarak internet yapmaktayım (bunu fiyat/performans karşılaştırmanız için özellikle belirtiyorum)
Sonuç itibari ile, kullanım şeklinize dikkat ederek, dilerseniz kablolu, dilerseniz kablosuz, ya da hepsi bir arada bir modemi alabilir, her şekilde de ulaşmanız gereken performansa ulaşabilirsiniz efendim. Eğer bütçeniz geniş ise 200 liralık bir modem de alabilirsiniz, darsa benim kullandığım gibi 35-50 liralık modemlere de bakabilirsiniz. Arada aman aman bir fark göremeyeceksiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla...
öncelikle bütün kafamdaki sorulara derman oldunuz . Çok teşekkür ederim bu kadar uzun bir açıklama için. Çok teşekkürler.