Modem'in İnternet Sorunu

HPQ-User
28-09-2009, 09:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Süper Kahraman sormuş:
Selam arkadaşlar komşumun modemimnde sorun var. Power,lan ve adsl ışıkları yanıyor ama İnternet ışığı yanmadığı için doğal olarak internette yok. ttnet'e gittiğinde internet gelmiş ama modem evde olduğu zaman internet gelmiyormuş.
Bağlantılarda doğru takılmış. Sanırsam antivirüs çakışıması oluşmuş. Birden fazla antivirüs sistemde yer alıyordu. Your unistaller ile kaldırdım ama yine internet gelmedi. Resetledim ama internet yine gelmedi. Yapmam gerekenleri bana söylerseniz  hepsini denerim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Vista

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 3.0.30729; .NET CLR 3.5.30729)

OnlyMann
28-09-2009, 10:13   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

LAN ışığı makina ile modem arasındaki bağlantıyı gösterir. ADSL ise modem ile TT arasındaki bağlantıyı gösterir. ADSL lambası sürekli yanmalı eğer kesik kesik yanıyorsa TT bilgileri ile ilgili sorun var ve bu durumda TT tarafından verilen ADSL kullanıcı bilgilerinin kontrol edilmesi gerekir. Ayrıca bu bilgilerin modeme doğru girilmesi gerekir.

Bunun dışında makina modeme bağlanıyor mu yu ki LAN yansa bile ip alamamışsa modeme bağlantı yapılamaz. modeme bağlanıp TT tarafından verilen bilgiler kontrol edilmeli ve online statustan bağlantının yapılıp yapılmadığına bakmalısınız. 

Makinayı otomatik ip al olarak seçiniz ve ağ bağlantılarından tanıla onar ile ip almasını sağlayınız. duruma göre devam edebiliriz.

Süleyman.
28-09-2009, 11:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ayrıca modeme giren telefon kablosunda veya jakında sorun olabilir. İyi oturtamamış olabilirsiniz. Onu da kontrol edin, başıma gelmiş birşeydir.

OSMAN BAĞÇEVAN
28-09-2009, 12:02   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

modemin yanında verdikleri cd de görsel olarak kurulumu mevcut..ora da ki anlatılanları dikkatli bir şekilde yaparsanız sorunuz kurulumu yapıcaksınz..sanırım bir yerde hata yapıyorsunuz ve o yüzden de internet ışığı yanmıyor..