arkadaşlar bugün bir arkadaşım internetten ikinci el bir modem almış.zoom marka.bu kurarken admin falan soruyor orda takılmış kuramamış.nete giremediğinden de ben onun adına bilgi edinmek istiyorum.o kısmı nasıl halledeceğiz?bende bir kere kendiminkini kurdum bir daha ellemediğimden olayı hatırlayamadım.
modem kurarken
default olarak
user :admin
pass :zoomadsl
arkasında elle basamicagın bi reset tusu olması lazım bi toplu iğne yardmıyla modem acıkken ona bikac sanıye basılı resetlenir
10.0.0.2 ye gir. k. adı: admin şifre: zoomadsl orda otomatik yapılandırma var oun seçip ayar yapmasını bekle.yaptığı ayarlarla bağlanamazsan 4440375i ara ayarlarını sor.
default olarak
user :admin
pass :zoomadsl
bunu deniyor şu an.resetlemesini söyledim fakat daha önce kullandığı modemini resetlemiş zamanında bir daha çalışmamış.servis bunu sakın resetlemeyin demiş.ondan korkuyor yine bozulurmu diye?ben şahsen kendi modemime dünya kere reset çektim bişey olmadı.bi sakıncası varmı?başınıza geldimi arkadaşlar böyle bişey ?
resetlemekten başıma hiçbirşey gelmedi ve bunu ilk kez duydum.bence hiçbir sakınca yok.sen resetle..
arkadaşa katılıyorum yapılması gereken en mantıklı şey modemi resetlemek.. servisin önermeme sebebi ise muhtemlen ayarların silinmesi... bu ayarı bilmeyenler ücretsiz servis çağırdığı için teknisyenler genelde önermiyo...
ya arkadaşım ben konuyu görünce biraz araştırma yaptım internette vardığım sonuç şu ki arkadaşına söyle geri verebiliyorsa versin modemi çünkü yüzlerce şikayet çıkıyor senin modemin markasını google a yazınca bela okuyanlarmı dersin küfür edenlermi dersin ne ararsan var anlaşılan çok problemli bi alet o.
helios_pterabelki ttnet in modemlerindendir kullanıcı adı :admin şifre:ttnetbildiğim kadarıyla telekomun dağıttığı modemler airtires yada zyxel.hiç zoom dağıttığını duymadım.bende x5 modelini kullanıyorum ve 3senedir hiçbir sorun yok.