Modem sorunu

RememberMe01
21-09-2010, 19:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve win7 ile ilgili bir problemim var:

modemim her 5-10 dk ya bir kapanıp açılıyor yani adsl ve ethernet ışıkları kapanıyor ve yeniden açılmaya başlıyor ttnet i aradım adam gönderdiler telefon kablosundan dedi ve sorunum 1 hafta düzeldi fakat 1 haftanın sonunda yeniden başladı özellikle internete aşırı yüklendiğimde kapanıyor.bazen ise sorun hiç olmuyor bazende kapandımı hiç yanmıyor o iki ışık 

modemin markası:Combo max 
win7 türü:home premium

agokalp
21-09-2010, 19:51   |  #2  
Yeni Üye
24 mesaj

Sorun modemdende olabilir,bence hattını başka bir modeme bağlayıp tekar dene, eğer yine aynı sorunla karşılaşıyorsan TurkTelekom'u bidaha arayıp cilayı çek =)))

MertBJK1903
21-09-2010, 19:57   |  #3  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

büyük ihtimal modemden kaynaklanıyo eğer internet hızın yüksekse bazı modemler o hızı desteklemiyor eğer sen yüksek hızla bağlanırsan modem kafayı yiyor ve resetleniyo yada modemin içinde bi temassızlık vardır veya modem kablosunda temassızlık vardır veya bilgisayarda virüs vardır bi tarat sistem temizliği yap

RememberMe01
21-09-2010, 20:00   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

@3 internet hızım 1 mb  ve bilgisayarda da virus yok 

@2 ne zaman arasam arıza kaydınız yapıldı diyip sabaha adam gönderiyorlar

saldırgan
21-09-2010, 20:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
229 mesaj

bence modemden değil aynı sorun bendede oldu -ben biri kullanıyorum- aradım biriyi onlar baktı onlardan kaynaklanan bişey olmdığını söylediler en son ev telefon tesisatını değiştirin dediler değiştiirtim sorun düzel di daha olmuyor

saldırgan
21-09-2010, 20:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
229 mesaj
Alıntı: agokalp  
Sorun modemdende olabilir,bence hattını başka bir modeme bağlayıp tekar dene, eğer yine aynı sorunla karşılaşıyorsan TurkTelekom'u bidaha arayıp cilayı çek =)))

arkadaşım senin ev tesisatında sorun varsa TT ne yapsın? bu telefon kabloları çok dandik modeme giden tel kablosu kesinlikle çok iyi muhafaza edilmeli hele hal altında dolap arkasından geçerse tamam....

agokalp
22-09-2010, 00:59   |  #7  
Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: saldırgan  

arkadaşım senin ev tesisatında sorun varsa TT ne yapsın? bu telefon kabloları çok dandik modeme giden tel kablosu kesinlikle çok iyi muhafaza edilmeli hele hal altında dolap arkasından geçerse tamam....
PTTmi ilgilenicek benim tesisatımla, tabıkı TT ilgililenecek.Telefon direğine çıkıp benmi yeni hat çekicem tabiki TT çekicek.Eğer modeminde sorun yoksa, net hızında normalse bina için tesisatını turktelekom yetkililerine değiştirteceksin kardeşim,isteğin üzerine bu yapılıyor.Bence hemen ara TT'u arıza kaydı ver,ilgilenmezlerse sorunu anlatan dilekçe ile başvur gelip bir güzel tesisatını direkten evine kadar yeniliyorlar.